Stage- & Vacaturebank


Logo_Stage-_en_Vacaturebank.png


Bij de Stage- en Vacaturebank van de UHSK kan je terecht als je op zoek bent naar een ervaringsplek relevant voor geschiedenisstudenten. Deze pagina wordt elke maand bijgewerkt. Voor een suggestie kan je altijd mailen naar info@uhsk.nl.



Kom werken bij Café de Stadsgenoot!

Ben je enthousiast en zelfverzekerd? Zou je graag in een authentiek bruin café willen werken? Met flexibele werktijden en leuke collega's? Dan is Café de Stadsgenoot echt iets voor jou! Tap biertjes, maak borrelplankjes en geniet mee met de gezelligheid van de avond! 

De Stadsgenoot vind je op een heerlijke plek midden in de stad. Op het terras zit je tot laat in de middag in de zon en hoor je het geroezemoes van de Neude op de achtergrond.

Neem gerust contact op met Wilfred, 06 2 490 490 1.


Vacature Restaurant Kartoffel 

Oudegracht aan de werf 145 | 3511 AL Utrecht | Ga naar https://www.kartoffel.nl/ voor de vacatures of bel 030 238 13 38.

Medewerker bediening

Restaurant Kartoffel is een Duits restaurant aan de gracht van Utrecht. Wij zoeken medewerkers voor in de bediening voor minimaal 2 dagen in de week.

  • Werktijden zijn tussen 15.00 en 1.00. Afhankelijk van de drukte en jouw beschikbaarheid.
  • We verwachten dat je minimaal 2 dagen in de week komt werken. Al zijn we flexibel in het rooster dus kan je met een gerust hart op vakantie.
  • Ervaring is niet nodig, wel een pré.
  • Het is handig als je in Utrecht woont.
  • Je hoeft geen Duits te spreken.

Afwassers & keukenmedewerkers

Restaurant Kartoffel is een Duits restaurant aan de gracht van Utrecht. Wij zoeken medewerkers voor in de bediening voor minimaal 2 dagen in de week.

  • Werktijden zijn tussen 14.00 en 1.00. Afhankelijk van de drukte en jouw beschikbaarheid.
  • We verwachten dat je minimaal 2 dagen in de week komt werken. Al zijn we flexibel in het rooster dus kan je met een gerust hart op vakantie.
  • Je vind het leuk om in de keuken te staan.
  • Ervaring is niet nodig, wel een pré.
  • Het is handig als je in Utrecht woont.
  • Je hoeft geen Duits te spreken.

Floormanager

We zoeken een enthousiaste floormanager die ons team minimaal drie dagen in de week wil komen versterken.



Vacature Grand Café de Beuntjes

Wij zoeken per direct:

  • Barmedewerkers/bediening 8-16 uur per/week Grand Café de Beuntjes: iedere dag van de week tussen 10.00-23.00;
  • Barmedewerkers/bediening 8-24 uur per/week Wine & Wellness: iedere dag van de week tussen 10.00-23.00;
  • Keukenhulp 8-24 uur p/week: iedere dag van de week tussen 10.00-23.00


Salaris 

Wij betalen een salaris tussen de €12,- tot €14,50 bruto per uur exclusief 8% vakantiegeld en fooien! Een superlekker extraatje naast je studie! Uren zijn altijd in overleg, zo ben jij lekker flexibel!

 

Solliciteren

Mocht je willen solliciteren dan kan dat op de volgende manieren:



Vacature scriptie schrijven bij prof. dr. Beatrice de Graaf

Student gezocht!

Wil je als onderdeel van je afstudeerproject werken aan een lopend archiefonderzoek naar de protestmotieven en (radicale) actiestrategieën van een lokale milieugroep die actief was tussen 1971 en 1983 in Utrecht? Ik ben Amarins Jansma, promovendus werkzaam bij sociale psychologie en geschiedenis. In mijn promotieonderzoek combineer ik deze disciplines om de motivaties van de milieubeweging beter te
begrijpen. Mijn huidige studie richt zich op de protestgroep Amelisweerd die tussen 1971 en 1983 actie voerde om de aanleg van de A27-weg door het bos Amelisweerd (vlakbij Utrecht) te voorkomen. Deze groep is onlangs weer actief geworden om de uitbreiding van dezelfde snelweg tegen te gaan en vertoont parallellen met de Nederlandse klimaatbeweging die momenteel in populariteit toeneemt.

Waar gaat het onderzoek over?

Het doel van dit onderzoek is om te bestuderen hoe de onrechtvaardigheden en grieven die de demonstranten destijds ervoeren zich in de loop der tijd ontwikkelden en hoe dit hun veranderende repertoire van acties motiveerde, variërend van conventionele acties zoals lobbyen en rechtszaken, tot meer radicale acties zoals het blokkeren van wegen en het bezetten van bossen. Specifieke aandacht wordt besteed aan hoe de interactie tussen de ervaringen van de demonstranten en de acties van de staat, zoals het gewelddadig politieoptreden bij protesten, dit proces heeft vormgegeven.

Wat ga je doen en leren?

De student zal een deel van het reeds verzamelde archiefmateriaal over de Amelisweerd beweging digitaliseren met OCR software en handgeschreven brieven transcriberen. Daarnaast leert de student onrechtvaardigheidsframes in dit materiaal te identificeren en te coderen. Samen met de hoofdonderzoeker, die het andere deel van de data zal digitaliseren, transcriberen, en coderen, zullen de ontwikkelde codes worden besproken (voor “intercoder reliability”). De student wordt aangemoedigd om zelf extra bronnen te verzamelen uit lokale politiearchieven. Daarnaast is er mogelijkheid om te leren hoe je kwantitatieve tekstanalyses en trendvisualisaties uitvoert met het programma R. Als onderdeel van het project kan de student een scriptie schrijven onder begeleiding van Beatrice de Graaf. Amarins Jansma zal de dagelijks begeleider zijn. Omdat de bronnen Nederlandstalig zijn, is beheersing van de Nederlandse taal vereist.


Bij interesse en/of vragen kan je contact opnemen met de hoofdonderzoeker a.jansma@uu.nl



Kom jij stage lopen bij TerInfo?


Ben jij geïnteresseerd in terrorisme, politiek geweld en heftige, actuele gebeurtenissen? Kun jij goed schrijven? Lijkt het je leuk om les te geven aan leerlingen? Wil jij bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek naar het historiseren van heftige, actuele gebeurtenissen? Dan is een stage bij TerInfo echt iets voor jou!


Door sociale media en globalisering worden kinderen al op steeds jongere leeftijd geconfronteerd met beelden van terrorisme, politiek gemotiveerd geweld en disruptieve gebeurtenissen. Deze onderwerpen vinden hun weg naar het klaslokaal en moeten daar goed besproken worden. TerInfo is bedoeld om docenten (in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs) te ondersteunen bij het bespreekbaar maken van terrorisme, politiek geweld en andere heftige gebeurtenissen in de klas. Door het bieden van historische context, pedagogische handvatten én met de nadruk op het ontwikkelen van kritische denkvaardigheden draagt TerInfo bij aan de weerbaarheid van jongeren in een invloedrijke fase van hun leven.


Wat doet TerInfo?
TerInfo is een interdisciplinair universitair project dat is opgericht door prof. dr. Beatrice de Graaf. UU-experts vanuit Geschiedenis, Informatiewetenschappen, Onderwijskunde, Religiewetenschappen, Psychologie, Rechtsgeleerdheid, Pedagogiek en Bestuurskunde zijn
betrokken bij het project.


• TerInfo helpt docenten in het po, vo en mbo met het in de klas bespreekbaar maken van terrorisme, politiek geweld en grote, disruptieve gebeurtenissen. Leerlingen leren via TerInfo om actuele gebeurtenissen in een historische context te plaatsen.
• Met TerInfo willen we de weerbaarheid van kinderen en jongeren verhogen tegen extremisme, terrorisme en radicalisering.
• Dankzij TerInfo kunnen gevoelige thema’s op een verbindende manier worden besproken, waarbij er aandacht is voor meerdere perspectieven.
• TerInfo leert leerlingen om kritisch (media)berichtgeving over terrorisme te duiden.


Werkzaamheden
TerInfo biedt één parttime stageplaats voor een (bij voorkeur master-)student op het snijvlak van geschiedenis, religiewetenschappen, onderwijskunde, pedagogiek, psychologie, communicatie of bestuurskunde. Als stagiair help je op verschillende manieren mee aan de verdere ontwikkeling van het kennisplatform:


1. Het ontwikkelen van multimediale lessen en het geven van workshops op de ruim 750 deelnemende scholen.
2. Assisteren bij de uitvoering van het project, inclusief het onderhouden van contact met deelnemende scholen en andere relevante belanghebbenden.

3. Organiseren van verschillende evenementen.
4. Bijdragen aan de bruikbaarheid van de website en de volledige organisatie van het project.
5. Meedenken en -schrijven aan de maandelijkse nieuwsbrief, blogs en nieuwsberichten om onze achterban op de hoogte te houden van onze activiteiten.
6. Onderzoek doen naar het historiseren van actuele, heftige gebeurtenissen. Er is eventueel ruimte om je eigen onderzoek te doen binnen de kaders van TerInfo. Bij TerInfo is er veel ruimte voor je eigen inbreng en expertise. We horen dan ook heel graag wat jij zou kunnen bijdragen aan het project! De stage vereist een tijdsinvestering van (7,5 of) 15 ECTS en vindt in overleg plaats tussen half februari/begin juni (of juli) 2024. Vloeiende beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste.


Interesse?
Heb je interesse in een stageplek bij TerInfo en wil je solliciteren? Stuur dan je CV en motivatiebrief (maximaal 1 A4) naar ter-info@uu.nl. De deadline voor de aanmelding is 4 december 2023. De sollicitatiegesprekken vinden in de week van 11 december plaats. Een schrijfopdracht kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Voor meer informatie over TerInfo, zie https://ter-info.nl. Heb je nog vragen naar aanleiding van
deze vacature? Mail of bel ons op ter-info@uu.nl of 030 253 60 33.



Kom werken bij Huis Doorn!


Wij zoeken van 1 mei – 1 oktober betaalde oproepkrachten voor de kassa en de balie


Vind je het leuk om bezoekers te ontvangen en te informeren en heb je affiniteit met de geschiedenis van Huis Doorn en de Eerste Wereldoorlog? Heb je ruimte om tenminste een dagdeel per week je enthousiast voor ons museum in te zetten, waarbij zoveel mogelijk met jouw roosterwensen rekening wordt gehouden? Dan ben je bij ons op de juiste plek en willen we je graag meer vertellen over deze leuke functies.


De medewerkers aan de kassa verkopen toegangskaarten en geven algemene informatie over het museum. De kaartverkoop is de eerste halte die bezoekers aandoen. Als baliemedewerker ontvang je bezoekers voor Huis Doorn, coördineer je rondleiders/zaalgidsen en bewaak je de veiligheid van de bezoekers en de collectie.


Wij bieden een gezellige en dynamische werkplek met enthousiaste collega’s, waar geen werkdag hetzelfde is. Je werkt gemiddeld één dag per week en vijf uur per dag tussen 10.45 uur en 17.30 uur. Dit is afhankelijk van jouw beschikbaarheid en wat nodig is binnen het rooster. We betalen een salaris van € 14,81 bruto per uur, conform schaal 2, periodiek 1 van de Museum cao.


Jouw kwaliteiten


  • Je bent gastvrij, representatief en communicatief vaardig
  • Je hebt een open instelling en een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
  • Je spreekt goed Nederlands en Engels, beheersing van de Duitse taal is een pré;
  • Je bent stressbestendig en kunt overzicht bewaren bij drukte, maar kunt ook goed tegen rustiger momenten;
  • Je vindt het leuk om achter de schermen van een museum te kijken.


Interesse?

Je kunt een e-mail sturen naar publiekszaken@huisdoorn.nl of telefonisch contact opnemen op 0343-421020 en vragen naar Sandra Kamp-Scholte. Op onze website vindt je ook meer informatie over ons museum: www.huisdoorn.nl