Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Waarom in Utrecht?


Waarom Utrecht? Dat is een vraag die veel bezoekers van de opendag aan ons stellen. Wellicht laat je je leiden door de Shanghai Rankings of de Times Higher Education Ranking, daar komt Utrecht al jarenlang als beste universiteit van Nederland uit de bus. Dit heeft voornamelijk te maken met de internationaal georienteerde onderwijs die er wordt geboden en de hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan onderzoek en onderwijs. Bovendien heeft de Universiteit Utrecht een ruim masteraanbod. De UU komt onder Nederlandse hoogleraren ook naar voren als de nummer één van Nederland. Onder studenten die aan de Nationale Studenten Enquête meegedaan hadden kreeg de universiteit een 3,91 op een 5-puntsschaal.

 

Een andere reden om in Utrecht te gaan studeren is de studentenhuisvesting. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan een groter en eerlijker kameraanbod in Utrecht. Een recent voorbeeld hiervan zijn de in de zomer van 2013 vrijgekomen ‘’De Sterren’’. Een nieuw studentencomplex met bijna 700 nieuwe kamers. De kans is groot dat je met enig zoekwerk binnen drie maanden een kamer kunt vinden. Voor hen die niet meteen een kamer kunnen vinden ligt Utrecht uiterst centraal in hartje Nederland.

 

Naast de inhoudelijke en praktische kanten biedt Utrecht een geweldig studentenleven aan. Met meer dan 60.000 studenten is er elke avond wel iets te beleven in Utrecht, of dit nou een concert, feest of culturele activiteit betreft. Je kunt in Utrecht genieten van een verscheidenheid aan terrasjes,  kroegen of cafés, te vinden door heel Utrecht heen. Naast dit is er een groot aanbod in eetgelegenheden van verschillend kaliber. Ook herbergt Utrecht verschillende bioscopen, die zich zowel richten op het grote publiek als de culturele sector. Verder zijn er ruimschoots zangpodia, dans- en uitgaansgelegenheden te ontdekken in Utrecht.

 

Het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht aan het Domplein. 

 

Laatste nieuws

Advertentie