Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Waarom in Utrecht?


Waarom Utrecht? Dat is een vraag die veel bezoekers van de opendag aan ons stellen. Wellicht laat je je leiden door de Shanghai Rankings of de Times Higher Education Ranking, daar komt Utrecht al jarenlang als beste universiteit van Nederland uit de bus. Dit heeft voornamelijk te maken met de internationaal georienteerde onderwijs die er wordt geboden en de hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan onderzoek en onderwijs. Bovendien heeft de Universiteit Utrecht een ruim masteraanbod. De UU komt onder Nederlandse hoogleraren ook naar voren als de nummer één van Nederland. Onder studenten die aan de Nationale Studenten Enquête meegedaan hadden kreeg de universiteit een 3,91 op een 5-puntsschaal.

 

Een andere reden om in Utrecht te gaan studeren is de studentenhuisvesting. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan een groter en eerlijker kameraanbod in Utrecht. Een recent voorbeeld hiervan zijn de in de zomer van 2013 vrijgekomen ‘’De Sterren’’. Een nieuw studentencomplex met bijna 700 nieuwe kamers. De kans is groot dat je met enig zoekwerk binnen drie maanden een kamer kunt vinden. Voor hen die niet meteen een kamer kunnen vinden ligt Utrecht uiterst centraal in hartje Nederland.

 

Naast de inhoudelijke en praktische kanten biedt Utrecht een geweldig studentenleven aan. Met meer dan 60.000 studenten is er elke avond wel iets te beleven in Utrecht, of dit nou een concert, feest of culturele activiteit betreft. Je kunt in Utrecht genieten van een verscheidenheid aan terrasjes,  kroegen of cafés, te vinden door heel Utrecht heen. Naast dit is er een groot aanbod in eetgelegenheden van verschillend kaliber. Ook herbergt Utrecht verschillende bioscopen, die zich zowel richten op het grote publiek als de culturele sector. Verder zijn er ruimschoots zangpodia, dans- en uitgaansgelegenheden te ontdekken in Utrecht.

 

Het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht aan het Domplein. 

 

Laatste nieuws

Ledenkorting theatervoorstelling over de ‘founding fathers’ van Nederland

 In 2018 is het precies 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige Oorlog begon. Theatergroep Aluin speelt aan de vooravond van dit herdenkingsjaar de voorstelling: ‘1609 Staakt het vuren’. Het is de eerste keer dat er theater wordt gemaakt over deze belangrijke periode in de Nederlandse ontstaansgeschiedenis. De meeslepende geschiedenisthriller gaat op 22 december in première in Theater Kikker in Utrecht. 

De dynamische voorstelling van Aluin gaat over de helden van de opstand tegen Spanje: legerleider Maurits en staatsman Johan Van Oldenbarnevelt. ‘1609 Staakt het vuren’ zoomt in op de wapenstilstand van 1609 tot 1621 tussen Nederland en Spanje. De rust op het slagveld is het startsein voor grote onrust binnen de muren van de republiek der zeven verenigde Nederlanden. De hoofdrolspelers komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wie trekt aan het langste eind? 

Schrijver Erik Snel vond het hoog tijd voor een theatertekst over de ontstaansgeschiedenis van Nederland: “We kennen onze eigen geschiedenis niet. Wie waren onze ‘founding fathers’ ? Waar refereert Mark Rutte aan als hij zegt dat hij “naar de sfeer van de Gouden Eeuw terug wil”? We hebben verhalen nodig om de geschiedenis in ons bewustzijn te krijgen. Juist nu, in tijden dat er veel rumoer is over identiteit en de zwarte bladzijdes uit onze geschiedenis, is het van belang om te weten hoe het precies in het verleden gegaan is.” 

Met veel humor, enthousiasme en verbazing brengen de jonge acteurs van Aluin de geschiedenis tot leven. ‘1609 Staakt het vuren’ speelt van 21 december tot en met 30 december in Theater Kikker in Utrecht. 

Met de UHSK hebben wij de mogelijkheid om gebruik te maken van een groepsactie die Aluin speciaal voor ons in het leven heeft geroepen. Als wij met een groep van minimaal 10 personen gaan, betalen wij slechts 14 euro voor een kaartje. Mocht je hier interesse in hebben, mail ons dan op info@uhsk.nl en vermeldt hierbij in ieder geval je naam. 

Lees meer >
29-11-2017

Advertentie