Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Scriptiebegeleiding


 
Vind jij het ook zo moeilijk om een goed essay te schrijven? Loop je altijd achter
de feiten aan of raak je de draad halverwege kwijt?
 
Veel studenten vinden het lastig om een goed essay te schrijven. Je moet niet alleen je onderwerp en vraagstelling vaststellen, maar je methode van onderzoek moet daarop aansluiten en de opbouw van je essay moet kloppen. Voor anderen starten de problemen al bij het opzetten van het onderzoek; hoe vind je je weg in het woud van (digitale)literatuur? En waar vind je je materiaal? Zo zijn er dus vele punten waar je vast kunt lopen. Als je daarbij geholpen wilt worden, kun je bij Wendelijn van der Leest terecht.
 
 
Waarom bij Wendelijn? 
De begeleiding bij Wendelijn is betrokken en gebaseerd op ruime ervaring. De afgelopen jaren heeft zij als docent bij de afdeling Geschiedenis (UU) veel scripties begeleid. En met veel plezier. Door haar persoonlijke aanpak en heldere richtlijnen ben je als student vaak tot (veel) meer in staat dan je zelf had gedacht. De begeleiding begint met een gratis intakegesprek. Er wordt dan aan de hand van een vragenlijst en een ingezonden stuk van jouw hand gekeken waar precies jouw probleem ligt. De volgende stap is dat er een plan van aanpak wordt gemaakt die past bij jouw probleemgebieden én bij jouw specifieke hulpvraag. Het aantal uur begeleiding hangt af van jouw persoonlijke wensen. 
Dit kan vanaf de eerste brainstorm zijn of vanaf het nakijken van de eerste versie van je essay. Wat belangrijk is om te onthouden is dat het traject wordt bepaald door wat jij wilt van de scriptiebegeleiding. Bedenk echter wel, je bent zelf verantwoordelijk voor de inhoud, zij is er voor het aanleren van onderzoekvaardigheden en het begeleiden van je traject. 
 
Samenwerking in groepen
Het is ook mogelijk je aan te melden in groepen van drie tot vijf personen. De ervaring leert dat studenten meer leren van het nakijken van andermans werk. Tijdens het proces is het prettig wanneer er mogelijkheid is tot overleg met andere studenten die tegen dezelfde of andere problemen stuiten. Een ander voordeel van het aanmelden in een groepje is dat jullie de kosten kunnen drukken. De vorm van de scriptiebegeleiding van een groepje wordt bepaald naeen gezamenlijke intake. Wendelijn zal natuurlijk de individuele stukken nakijken en persoonlijke handvaten aanreiken, maar je komt in groepjes samen en het doel is om het meeste werk gezamenlijk aan te pakken. 
 
Ben je geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact op via email of telefoon.
 
 
 
Testimonials 
“Leuk, gedegen en toegewijd. Bij haar kan je een betrokken, hedendaagse en vooral leerzame begeleiding verwachten.
Joshua Vrijhof, Opleiding Geschiedenis UU
 
“Het is de actieve en betrokken inzet van Wendelijn die mij geholpen hebben om mijn onderzoek met plezier en succes te voltooien. Dus wanneer je op zoek bent naar goede scriptiebegeleiding ben je bij Geschiedenisschrijven aan het juiste adres! “
Joeri Pool, Opleiding Geschiedenis UU
 
“Als begeleider van scripties weet ze precies de juiste dingen te zeggen die een student nodig heeft bij het doen van een degelijk wetenschappelijk onderzoek. Ze is bovendien uitstekend in staat beginnende wetenschappers nuttige kritiek te geven en ze tegelijk op hun gemak te stellen.”
Hanna Hekkert, Opleiding Geschiedenis UU
 
Van Wendelijn heb ik geleerd dat schrijven veel meer is dan alleen “hard werken en op tijd beginnen”, zoals de meeste begeleiding van mijn docenten er uit ziet. Succesvol schrijven gaat in de eerste plaats om beschikken over de juiste vaardigheden. Doordat Wendelijn mij op een bijzonder prettige en inspirerende manier coachte leerde ik die vaardigheden en hoe ik die kon toepassen.”
Eric-Jan Pouw, Opleiding Geschiedenis UU
 
 

Laatste nieuws

Ledenkorting theatervoorstelling over de ‘founding fathers’ van Nederland

 In 2018 is het precies 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige Oorlog begon. Theatergroep Aluin speelt aan de vooravond van dit herdenkingsjaar de voorstelling: ‘1609 Staakt het vuren’. Het is de eerste keer dat er theater wordt gemaakt over deze belangrijke periode in de Nederlandse ontstaansgeschiedenis. De meeslepende geschiedenisthriller gaat op 22 december in première in Theater Kikker in Utrecht. 

De dynamische voorstelling van Aluin gaat over de helden van de opstand tegen Spanje: legerleider Maurits en staatsman Johan Van Oldenbarnevelt. ‘1609 Staakt het vuren’ zoomt in op de wapenstilstand van 1609 tot 1621 tussen Nederland en Spanje. De rust op het slagveld is het startsein voor grote onrust binnen de muren van de republiek der zeven verenigde Nederlanden. De hoofdrolspelers komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wie trekt aan het langste eind? 

Schrijver Erik Snel vond het hoog tijd voor een theatertekst over de ontstaansgeschiedenis van Nederland: “We kennen onze eigen geschiedenis niet. Wie waren onze ‘founding fathers’ ? Waar refereert Mark Rutte aan als hij zegt dat hij “naar de sfeer van de Gouden Eeuw terug wil”? We hebben verhalen nodig om de geschiedenis in ons bewustzijn te krijgen. Juist nu, in tijden dat er veel rumoer is over identiteit en de zwarte bladzijdes uit onze geschiedenis, is het van belang om te weten hoe het precies in het verleden gegaan is.” 

Met veel humor, enthousiasme en verbazing brengen de jonge acteurs van Aluin de geschiedenis tot leven. ‘1609 Staakt het vuren’ speelt van 21 december tot en met 30 december in Theater Kikker in Utrecht. 

Met de UHSK hebben wij de mogelijkheid om gebruik te maken van een groepsactie die Aluin speciaal voor ons in het leven heeft geroepen. Als wij met een groep van minimaal 10 personen gaan, betalen wij slechts 14 euro voor een kaartje. Mocht je hier interesse in hebben, mail ons dan op info@uhsk.nl en vermeldt hierbij in ieder geval je naam. 

Lees meer >
29-11-2017

Advertentie