Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Scriptiebegeleiding


 
Vind jij het ook zo moeilijk om een goed essay te schrijven? Loop je altijd achter
de feiten aan of raak je de draad halverwege kwijt?
 
Veel studenten vinden het lastig om een goed essay te schrijven. Je moet niet alleen je onderwerp en vraagstelling vaststellen, maar je methode van onderzoek moet daarop aansluiten en de opbouw van je essay moet kloppen. Voor anderen starten de problemen al bij het opzetten van het onderzoek; hoe vind je je weg in het woud van (digitale)literatuur? En waar vind je je materiaal? Zo zijn er dus vele punten waar je vast kunt lopen. Als je daarbij geholpen wilt worden, kun je bij Wendelijn van der Leest terecht.
 
 
Waarom bij Wendelijn? 
De begeleiding bij Wendelijn is betrokken en gebaseerd op ruime ervaring. De afgelopen jaren heeft zij als docent bij de afdeling Geschiedenis (UU) veel scripties begeleid. En met veel plezier. Door haar persoonlijke aanpak en heldere richtlijnen ben je als student vaak tot (veel) meer in staat dan je zelf had gedacht. De begeleiding begint met een gratis intakegesprek. Er wordt dan aan de hand van een vragenlijst en een ingezonden stuk van jouw hand gekeken waar precies jouw probleem ligt. De volgende stap is dat er een plan van aanpak wordt gemaakt die past bij jouw probleemgebieden én bij jouw specifieke hulpvraag. Het aantal uur begeleiding hangt af van jouw persoonlijke wensen. 
Dit kan vanaf de eerste brainstorm zijn of vanaf het nakijken van de eerste versie van je essay. Wat belangrijk is om te onthouden is dat het traject wordt bepaald door wat jij wilt van de scriptiebegeleiding. Bedenk echter wel, je bent zelf verantwoordelijk voor de inhoud, zij is er voor het aanleren van onderzoekvaardigheden en het begeleiden van je traject. 
 
Samenwerking in groepen
Het is ook mogelijk je aan te melden in groepen van drie tot vijf personen. De ervaring leert dat studenten meer leren van het nakijken van andermans werk. Tijdens het proces is het prettig wanneer er mogelijkheid is tot overleg met andere studenten die tegen dezelfde of andere problemen stuiten. Een ander voordeel van het aanmelden in een groepje is dat jullie de kosten kunnen drukken. De vorm van de scriptiebegeleiding van een groepje wordt bepaald naeen gezamenlijke intake. Wendelijn zal natuurlijk de individuele stukken nakijken en persoonlijke handvaten aanreiken, maar je komt in groepjes samen en het doel is om het meeste werk gezamenlijk aan te pakken. 
 
Ben je geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact op via email of telefoon.
 
 
 
Testimonials 
“Leuk, gedegen en toegewijd. Bij haar kan je een betrokken, hedendaagse en vooral leerzame begeleiding verwachten.
Joshua Vrijhof, Opleiding Geschiedenis UU
 
“Het is de actieve en betrokken inzet van Wendelijn die mij geholpen hebben om mijn onderzoek met plezier en succes te voltooien. Dus wanneer je op zoek bent naar goede scriptiebegeleiding ben je bij Geschiedenisschrijven aan het juiste adres! “
Joeri Pool, Opleiding Geschiedenis UU
 
“Als begeleider van scripties weet ze precies de juiste dingen te zeggen die een student nodig heeft bij het doen van een degelijk wetenschappelijk onderzoek. Ze is bovendien uitstekend in staat beginnende wetenschappers nuttige kritiek te geven en ze tegelijk op hun gemak te stellen.”
Hanna Hekkert, Opleiding Geschiedenis UU
 
Van Wendelijn heb ik geleerd dat schrijven veel meer is dan alleen “hard werken en op tijd beginnen”, zoals de meeste begeleiding van mijn docenten er uit ziet. Succesvol schrijven gaat in de eerste plaats om beschikken over de juiste vaardigheden. Doordat Wendelijn mij op een bijzonder prettige en inspirerende manier coachte leerde ik die vaardigheden en hoe ik die kon toepassen.”
Eric-Jan Pouw, Opleiding Geschiedenis UU
 
 

Laatste nieuws

Bekendmaking Docentenprijs 2018

Vorige week werden de winnaars van de Docentenprijzen bekendgemaakt op de Onderwijsparade van Utrecht University. Van de zeventien voorgedragen docenten behoorde onze dr. Saskia Stevens tot één van de drie genomineerden. Helaas mocht ze de prijs niet in de wacht slepen, maar dat neemt niet weg dat wij haar alsnog van harte feliciteren met deze ongekende prestatie. Voor ons is zij absoluut de winnaar! Waarom wij dat vonden? Dat blijkt uit het filmpje dat gemaakt werd voor de voordacht, wat hier te zien is!

Lees meer >
13-03-2018

Advertentie