Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

UHSK voor Beter Onderwijs (UBO)


De UHSK voor Beter Onderwijs (UBO) richt zich op allerlei onderwijsgerelateerde zaken en activiteiten om het onderwijs te verbeteren, studenten te helpen en discussies over onderwijs te bevorderen. De commissie bestaat uit zeven leden en wordt voorgezeten door de Commissaris Onderwijs van de UHSK.

 

De UBO organiseert een divers scala aan onderwijsgerelateerde activiteiten, waaronder tentamentrainingen, workshops en studievoorlichtingen. Deze activiteiten zijn erop gericht de geschiedenisstudent een handje te helpen bij het goed volbrengen van de opleiding.

 

Ten tweede streeft de UBO ernaar de verbinding tussen departement en geschiedenisstudent te versterken. Zo organiseert de UBO een Onderzoeksparade waar docenten uit verschillende afdelingen een korte pitch geven over hun onderzoek. De UBO hoopt zo het onderzoek van het departement Geschiedenis meer onder de aandacht te brengen bij studenten.

 

Daarnaast richt de UBO zich ook op het bevorderen van discussie over het onderwijs door het organiseren van een Onderwijsparade. Deze dag staat in het teken van een bepaald onderwijsgerelateerd thema. Docenten en studenten kunnen hierover vervolgens met elkaar in discussie gaan. De UBO wil op deze manier aanzetten tot nadenken over onderwijsveranderingen en -vernieuwingen.

 

Tot slot heeft de UBO de eer elk jaar een docent voor te dragen voor de Docentenprijs van de Universiteit Utrecht. Vorig jaar werd bijvoorbeeld prof. dr. Jacco Pekelder voorgedragen. In 2014 won prof. dr. Maarten Prak de Docentenprijs en in 2012 werd de Docenttalentprijs gewonnen door dr. Laurien Crump-Gabreëls.

 

Mayte Beekman - Voorzitter

Jacob Uwland - Secretaris

Caro Kreysel - Penningmeester

Koen Banté – Commissaris PR

Teun Wasser – Commissaris Workshops

Sander Rozendaal – Commissaris Activiteiten

Diede Kok – Commissaris Parades

 

 

Contact:

ubo@uhsk.nl

 

Laatste nieuws

Ledenkorting theatervoorstelling over de ‘founding fathers’ van Nederland

 In 2018 is het precies 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige Oorlog begon. Theatergroep Aluin speelt aan de vooravond van dit herdenkingsjaar de voorstelling: ‘1609 Staakt het vuren’. Het is de eerste keer dat er theater wordt gemaakt over deze belangrijke periode in de Nederlandse ontstaansgeschiedenis. De meeslepende geschiedenisthriller gaat op 22 december in première in Theater Kikker in Utrecht. 

De dynamische voorstelling van Aluin gaat over de helden van de opstand tegen Spanje: legerleider Maurits en staatsman Johan Van Oldenbarnevelt. ‘1609 Staakt het vuren’ zoomt in op de wapenstilstand van 1609 tot 1621 tussen Nederland en Spanje. De rust op het slagveld is het startsein voor grote onrust binnen de muren van de republiek der zeven verenigde Nederlanden. De hoofdrolspelers komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wie trekt aan het langste eind? 

Schrijver Erik Snel vond het hoog tijd voor een theatertekst over de ontstaansgeschiedenis van Nederland: “We kennen onze eigen geschiedenis niet. Wie waren onze ‘founding fathers’ ? Waar refereert Mark Rutte aan als hij zegt dat hij “naar de sfeer van de Gouden Eeuw terug wil”? We hebben verhalen nodig om de geschiedenis in ons bewustzijn te krijgen. Juist nu, in tijden dat er veel rumoer is over identiteit en de zwarte bladzijdes uit onze geschiedenis, is het van belang om te weten hoe het precies in het verleden gegaan is.” 

Met veel humor, enthousiasme en verbazing brengen de jonge acteurs van Aluin de geschiedenis tot leven. ‘1609 Staakt het vuren’ speelt van 21 december tot en met 30 december in Theater Kikker in Utrecht. 

Met de UHSK hebben wij de mogelijkheid om gebruik te maken van een groepsactie die Aluin speciaal voor ons in het leven heeft geroepen. Als wij met een groep van minimaal 10 personen gaan, betalen wij slechts 14 euro voor een kaartje. Mocht je hier interesse in hebben, mail ons dan op info@uhsk.nl en vermeldt hierbij in ieder geval je naam. 

Lees meer >
29-11-2017

Advertentie