Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

UHSK voor Beter Onderwijs (UBO)


De UHSK voor Beter Onderwijs (UBO) richt zich op allerlei onderwijsgerelateerde zaken en activiteiten om het onderwijs te verbeteren, studenten te helpen en discussies over onderwijs te bevorderen. De commissie bestaat uit zeven leden en wordt voorgezeten door de Commissaris Onderwijs van de UHSK.

 

De UBO organiseert een divers scala aan onderwijsgerelateerde activiteiten, waaronder tentamentrainingen, workshops en studievoorlichtingen. Deze activiteiten zijn erop gericht de geschiedenisstudent een handje te helpen bij het goed volbrengen van de opleiding.

 

Ten tweede streeft de UBO ernaar de verbinding tussen departement en geschiedenisstudent te versterken. Zo organiseert de UBO een Onderzoeksparade waar docenten uit verschillende afdelingen een korte pitch geven over hun onderzoek. De UBO hoopt zo het onderzoek van het departement Geschiedenis meer onder de aandacht te brengen bij studenten.

 

Daarnaast richt de UBO zich ook op het bevorderen van discussie over het onderwijs door het organiseren van een Onderwijsparade. Deze dag staat in het teken van een bepaald onderwijsgerelateerd thema. Docenten en studenten kunnen hierover vervolgens met elkaar in discussie gaan. De UBO wil op deze manier aanzetten tot nadenken over onderwijsveranderingen en -vernieuwingen.

 

Tot slot heeft de UBO de eer elk jaar een docent voor te dragen voor de Docentenprijs van de Universiteit Utrecht. Vorig jaar werd bijvoorbeeld prof. dr. Jacco Pekelder voorgedragen. In 2014 won prof. dr. Maarten Prak de Docentenprijs en in 2012 werd de Docenttalentprijs gewonnen door dr. Laurien Crump-Gabreëls.

 

Mayte Beekman - Voorzitter

Jacob Uwland - Secretaris

Caro Kreysel - Penningmeester

Koen Banté – Commissaris PR

Teun Wasser – Commissaris Workshops

Sander Rozendaal – Commissaris Activiteiten

Diede Kok – Commissaris Parades

 

 

Contact:

ubo@uhsk.nl

 

Laatste nieuws

Bekendmaking Docentenprijs 2018

Vorige week werden de winnaars van de Docentenprijzen bekendgemaakt op de Onderwijsparade van Utrecht University. Van de zeventien voorgedragen docenten behoorde onze dr. Saskia Stevens tot één van de drie genomineerden. Helaas mocht ze de prijs niet in de wacht slepen, maar dat neemt niet weg dat wij haar alsnog van harte feliciteren met deze ongekende prestatie. Voor ons is zij absoluut de winnaar! Waarom wij dat vonden? Dat blijkt uit het filmpje dat gemaakt werd voor de voordacht, wat hier te zien is!

Lees meer >
13-03-2018

Advertentie