Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Meeloopdagen


Overweeg je de bacheloropleiding Geschiedenis maar wil je graag nog de sfeer proeven, een echt college bijwonen of heb je nog vragen aan studenten en docenten? Kom dan een dagje meelopen! Op deze dag zul je een hoorcollege en een werkgroep bijwonen. Je wordt begeleid door studenten die je vragen kunnen beantwoorden en hun eigen ervaringen met je zullen delen. Aan het eind van de dag heb je hopelijk genoeg informatie om te kunnen bepalen of de bachelor Geschiedenis voor jou een goede keus zal zijn.

 

Wanneer?
Er staan meeloopdagen gepland voor het collegejaar 2017-2018. Mocht je behoefte hebben een keer met een individuele student mee te lopen,  neem dan contact op met Engelina Kuiken, de commissaris onderwijs, dan zal zij kijken of zij iets voor je kan regelen! Zij is te bereiken op info@uhsk.nl. Voor meer informatie over nieuwe meeloopdagen kun je terecht op deze pagina.

 

De data van de eerstvolgende meeloopdagen:

Nederlandstalig

- 20 november

- 27 november

- 11 december 

- 8 januari

 

Engelstalig

Data worden nader bepaald.

 

De meeloopdagen duren meestal van ca. 9:30 uur tot 15:00 uur. Lunch zal worden verzorgd door de UHSK. Zorg er wel voor dat je een geldig OV bij je hebt, of anders in ieder geval geld voor de bus. Voor vragen over het programma, de opleiding, studeren in Utrecht of over de UHSK kun je ten alle tijden contact opnemen met de commissaris onderwijs op bovenstaand adres.

 

 

Laatste nieuws

Ledenkorting theatervoorstelling over de ‘founding fathers’ van Nederland

 In 2018 is het precies 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige Oorlog begon. Theatergroep Aluin speelt aan de vooravond van dit herdenkingsjaar de voorstelling: ‘1609 Staakt het vuren’. Het is de eerste keer dat er theater wordt gemaakt over deze belangrijke periode in de Nederlandse ontstaansgeschiedenis. De meeslepende geschiedenisthriller gaat op 22 december in première in Theater Kikker in Utrecht. 

De dynamische voorstelling van Aluin gaat over de helden van de opstand tegen Spanje: legerleider Maurits en staatsman Johan Van Oldenbarnevelt. ‘1609 Staakt het vuren’ zoomt in op de wapenstilstand van 1609 tot 1621 tussen Nederland en Spanje. De rust op het slagveld is het startsein voor grote onrust binnen de muren van de republiek der zeven verenigde Nederlanden. De hoofdrolspelers komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wie trekt aan het langste eind? 

Schrijver Erik Snel vond het hoog tijd voor een theatertekst over de ontstaansgeschiedenis van Nederland: “We kennen onze eigen geschiedenis niet. Wie waren onze ‘founding fathers’ ? Waar refereert Mark Rutte aan als hij zegt dat hij “naar de sfeer van de Gouden Eeuw terug wil”? We hebben verhalen nodig om de geschiedenis in ons bewustzijn te krijgen. Juist nu, in tijden dat er veel rumoer is over identiteit en de zwarte bladzijdes uit onze geschiedenis, is het van belang om te weten hoe het precies in het verleden gegaan is.” 

Met veel humor, enthousiasme en verbazing brengen de jonge acteurs van Aluin de geschiedenis tot leven. ‘1609 Staakt het vuren’ speelt van 21 december tot en met 30 december in Theater Kikker in Utrecht. 

Met de UHSK hebben wij de mogelijkheid om gebruik te maken van een groepsactie die Aluin speciaal voor ons in het leven heeft geroepen. Als wij met een groep van minimaal 10 personen gaan, betalen wij slechts 14 euro voor een kaartje. Mocht je hier interesse in hebben, mail ons dan op info@uhsk.nl en vermeldt hierbij in ieder geval je naam. 

Lees meer >
29-11-2017

Advertentie