Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Holocaust Memorial Day


Op 1 november 2005 riep Kofi Annan, toenmalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, de bevrijdingsdatum van Auschwitz, 27 januari, uit tot een herdenkingsdag: de Holocaust Memorial Day. Wereldwijd worden op deze dag de slachtoffers herdacht van de Holocaust en andere genociden zoals die in Cambodja, Rwanda, Srebrenica en Darfur. Auschwitz is uitgegroeid tot een universeel symbool voor de massavernietiging van onschuldige burgers.

 

In samenwerking met de Universiteit Utrecht organiseert de UHSK jaarlijks een eigen Holocaust Memorial Day waarop verschillende sprekers een lezing geven over een thema betreffende genociden.

 

Opgeven voor de Holocaust Memorail Day kan door een mail te sturen naar: holocaustmemorialday@uhsk.nl

 

Leden:

Gerben Hospers  (voorzitter)
Pepijn Hoekstra (secretaris)
Castor van Dillen (penningmeester)

 

Contact:

holocaustmemorialday@uhsk.nl

 

Laatste nieuws

Bekendmaking Docentenprijs 2018

Vorige week werden de winnaars van de Docentenprijzen bekendgemaakt op de Onderwijsparade van Utrecht University. Van de zeventien voorgedragen docenten behoorde onze dr. Saskia Stevens tot één van de drie genomineerden. Helaas mocht ze de prijs niet in de wacht slepen, maar dat neemt niet weg dat wij haar alsnog van harte feliciteren met deze ongekende prestatie. Voor ons is zij absoluut de winnaar! Waarom wij dat vonden? Dat blijkt uit het filmpje dat gemaakt werd voor de voordacht, wat hier te zien is!

Lees meer >
13-03-2018

Advertentie