Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Leden van Verdienste


De Utrechtse Historische Studentenkring kent de titel lid van verdienste toe aan mensen die zich door de jaren heen op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Utrechtse Historische Studentenkring

 

Dr. mr. F.W. (Frans Willem) Lantink

Docent aan de afdeling Politieke Geschiedenis van het Departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Zet zich al jaren in voor het inhoudelijk programma van de UHSK, in het bijzonder voor het Politiek Café. Lid van Verdienste sinds 2012.

 

 

 

 

 

 

Drs. E.J. (Edwin) van der Veldt

Zette zich als bestuurslid en docent aan de Universiteit Utrecht jarenlang in voor de UHSK op tal van vlakken, voornamelijk op het gebied van onderwijs. In 2012 verruilde Edwin van der Veldt zijn baan aan de Universiteit Utrecht in voor een baan aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Lid van Verdienste sinds 2013.

 

 

 

 

 

Prof. dr. em. M.F. (Mebius) Kramer

Emeritus hoogleraar Celbiologie aan de Universiteit Utrecht. Zet zich al jaren in bij de organisatie van de Holocaust Memorial Day, die de UHSK ieder jaar organiseert in samenwerking met de Universiteit Utrecht. Heeft zelf de dag al verscheidene malen voorgezeten. Lid van Verdienste sinds 2013.

 

 

 

 

 

Prof. dr. em. E. (Ed) Jonker

Bijzonder Hoogleraar Grondslagen en Geschiedenis van de Geschiedbeoefening aan de Universiteit Utrecht tot 2015. Heeft als curator van de vakken Geschiedwetenschap en Grondslagen van de Geschiedwetenschap een grote rol gespeeld in de opleiding van jonge Utrechtse historici. Was in en na zijn studententijd nauw betrokken bij de UHSK. Lid van Verdienste sinds 2015. 

Laatste nieuws

Ledenkorting theatervoorstelling over de ‘founding fathers’ van Nederland

 In 2018 is het precies 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige Oorlog begon. Theatergroep Aluin speelt aan de vooravond van dit herdenkingsjaar de voorstelling: ‘1609 Staakt het vuren’. Het is de eerste keer dat er theater wordt gemaakt over deze belangrijke periode in de Nederlandse ontstaansgeschiedenis. De meeslepende geschiedenisthriller gaat op 22 december in première in Theater Kikker in Utrecht. 

De dynamische voorstelling van Aluin gaat over de helden van de opstand tegen Spanje: legerleider Maurits en staatsman Johan Van Oldenbarnevelt. ‘1609 Staakt het vuren’ zoomt in op de wapenstilstand van 1609 tot 1621 tussen Nederland en Spanje. De rust op het slagveld is het startsein voor grote onrust binnen de muren van de republiek der zeven verenigde Nederlanden. De hoofdrolspelers komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wie trekt aan het langste eind? 

Schrijver Erik Snel vond het hoog tijd voor een theatertekst over de ontstaansgeschiedenis van Nederland: “We kennen onze eigen geschiedenis niet. Wie waren onze ‘founding fathers’ ? Waar refereert Mark Rutte aan als hij zegt dat hij “naar de sfeer van de Gouden Eeuw terug wil”? We hebben verhalen nodig om de geschiedenis in ons bewustzijn te krijgen. Juist nu, in tijden dat er veel rumoer is over identiteit en de zwarte bladzijdes uit onze geschiedenis, is het van belang om te weten hoe het precies in het verleden gegaan is.” 

Met veel humor, enthousiasme en verbazing brengen de jonge acteurs van Aluin de geschiedenis tot leven. ‘1609 Staakt het vuren’ speelt van 21 december tot en met 30 december in Theater Kikker in Utrecht. 

Met de UHSK hebben wij de mogelijkheid om gebruik te maken van een groepsactie die Aluin speciaal voor ons in het leven heeft geroepen. Als wij met een groep van minimaal 10 personen gaan, betalen wij slechts 14 euro voor een kaartje. Mocht je hier interesse in hebben, mail ons dan op info@uhsk.nl en vermeldt hierbij in ieder geval je naam. 

Lees meer >
29-11-2017

Advertentie