Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Agenda


FeCo: Feni Fidi FeCo

datum: 21/09/2017
tijd: 22:00

GAIUS VERZAMELT U!

Het eerste feest van het jaar komt er weer aan! Heb jij nu gymnasium gedaan en baal je net als Thierry dat je daar eigenlijk de rest van je leven geen kont meer aan hebt? Kom dan naar het K-sjot om met flinke toga volledig naar de nominatifus te gaan. Je moet ergens beginnen, zo wisten ook de Romeinen, maar omdat niemand zin heeft om aan de tepels van een 2770jarige wolvin te gaan lurken zijn wij zo vrij geweest de tap eenzelfde eer te geven.
Met het thema “FENI FIDI FECO” onder de zinspreuk “De teering is geworpen” zijn Romeinen en Galliërs 21 september daarom nog éénmaal welkom om elkaar naar het einde van hun Latijn te helpen, een beetje te idefixen en op zoek naar de ultieme astérisque te gaan. Kijk wel uit dat je de strijd niet aanbindt met Jacobus Patriam, die is immers als kleine jongen in de ketel met Grolsch gevallen en tegen gewoon bier kan hij dus totaal niet.

Entree is €3,- voor leden en €4,- voor niet-leden.
Themadrankje: Japie (ook hier de strijd niet aanbinden met Jacobus Patriam)
Het feest begint om 22:00 in het legendarische K-sjot. Dus hijs je in je toga, neem je vrienden mee en steek ze in hun rug.

Nunc est bibendum!

LUCTOR ET EMERGO!

FENI FIDI FECO!

Lees meer >>
HMD 2018
vrijdag 26 jan 2018 

Op 1 november 2005 riep Kofi Annan, toenmalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, de bevrijdingsdatum van Auschwitz, 27 januari 1945, uit tot een herdenkingsdag: The Holocaust Memorial Day. Wereldwijd worden op Holocaust Memorial Day de slachtoffers herdacht van de Holocaust en andere genocides.

De Universiteit Utrecht heeft de afgelopen jaren prominent aandacht geschonken aan de Holocaust Memorial Day en zal daarom ook de aankomende herdenking niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op 26 januari 2018 organiseert de Utrechtse Historische Studentenkring (UHSK) – de studievereniging van de opleiding Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht – voor het college van Bestuur, zoals ieder jaar een dag met lezingen. 

Over het algemeen wordt aangenomen dat de Tweede Wereldoorlog startte op 1 september

1939 met de Duitse inval van Polen. Wat in de daaropvolgende jaren onder andere volgde was

een massavernietiging en holocaust van en op Joden, Roma, Sinti en vele andere

minderheden. In de beginjaren na de Tweede Wereldoorlog, soms zelfs tot in de

tegenwoordige tijd, werd de rol van veel Oost-Europese landen in deze massavernietiging

ontkend, ontkracht of gebagatelliseerd. Gedurende de Holocaust Memorial Day georganiseerd

door de Universiteit Utrecht en de UHSK op vrijdag 26 januari 2018 worden aan de hand van

enkele casussen de redenen voor deze Holocaust-ontkenning of -ontwijking verder uitgediept.
 

De dag vindt plaats in de Aula van het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht: Domplein 29, 3512 JE Utrecht. De toegang is vrij. In verband met de catering zouden wij graag een aanmelding van u ontvangen. U kunt u aanmelden door een e-mail te sturen naar hmd.uhsk@gmail.com.

Lees meer
pagina >   totaal items: 39

Advertentie