Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Steunlid worden


AANMELDFORMULIER

Steunlid worden

Steunlidmaatschap UHSK
Sinds het studiejaar 2015-2016 is mogelijk om steunlid te worden van de UHSK. Als steunlid steun je de Utrechtse Historische Studentenkring jaarlijks met een bedrag van 10, 20 of 50 euro per jaar. Met dat bedrag worden activiteiten georganiseerd. Het lidmaatschap zal lopen per kalenderjaar en daarom zal het gesteunde bedrag jaarlijks worden afgeschreven in de maand januari. Opzegging van het steunlidmaatschap geschiedt door schriftelijke kennisgeving aan de UHSK vóór 1 januari. Opzeggingen na 1 januari gaan pas het jaar daarop in. Restituties worden na die datum niet verstrekt. Na opzegging wordt de machtiging ingetrokken en vinden er geen afschrijvingen meer plaats.
 
Machtiging steunbedrag voor de UHSK
Ondergetekende wordt steunlid van de Utrechtse Historische Studentenkring (UHSK) en verleent hierbij tot wederopzegging machtiging aan de UHSK om jaarlijks het hieronder aangegeven steunbedrag van zijn/haar bankrekening af te schrijven.

Bedrag *

Voorletters en achternaam *

Roepnaam *

Straat en huisnummer *

Postcode *

Plaats *

Telefoonnr. *

Geboortedatum *

Email adres *

IBAN *

Ja, ik accepteer de voorwaarden
Ja, Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief
Ja, Ik ontvang graag de alumni nieuwsbrief
CAPTCHA Image

Voer code in *

* Verplicht in te vullen velden

Nieuwsoverzicht

Ledenkorting theatervoorstelling over de ‘founding fathers’ van Nederland

 In 2018 is het precies 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige Oorlog begon. Theatergroep Aluin speelt aan de vooravond van dit herdenkingsjaar de voorstelling: ‘1609 Staakt het vuren’. Het is de eerste keer dat er theater wordt gemaakt over deze belangrijke periode in de Nederlandse ontstaansgeschiedenis. De meeslepende geschiedenisthriller gaat op 22 december in première in Theater Kikker in Utrecht. 

De dynamische voorstelling van Aluin gaat over de helden van de opstand tegen Spanje: legerleider Maurits en staatsman Johan Van Oldenbarnevelt. ‘1609 Staakt het vuren’ zoomt in op de wapenstilstand van 1609 tot 1621 tussen Nederland en Spanje. De rust op het slagveld is het startsein voor grote onrust binnen de muren van de republiek der zeven verenigde Nederlanden. De hoofdrolspelers komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wie trekt aan het langste eind? 

Schrijver Erik Snel vond het hoog tijd voor een theatertekst over de ontstaansgeschiedenis van Nederland: “We kennen onze eigen geschiedenis niet. Wie waren onze ‘founding fathers’ ? Waar refereert Mark Rutte aan als hij zegt dat hij “naar de sfeer van de Gouden Eeuw terug wil”? We hebben verhalen nodig om de geschiedenis in ons bewustzijn te krijgen. Juist nu, in tijden dat er veel rumoer is over identiteit en de zwarte bladzijdes uit onze geschiedenis, is het van belang om te weten hoe het precies in het verleden gegaan is.” 

Met veel humor, enthousiasme en verbazing brengen de jonge acteurs van Aluin de geschiedenis tot leven. ‘1609 Staakt het vuren’ speelt van 21 december tot en met 30 december in Theater Kikker in Utrecht. 

Met de UHSK hebben wij de mogelijkheid om gebruik te maken van een groepsactie die Aluin speciaal voor ons in het leven heeft geroepen. Als wij met een groep van minimaal 10 personen gaan, betalen wij slechts 14 euro voor een kaartje. Mocht je hier interesse in hebben, mail ons dan op info@uhsk.nl en vermeldt hierbij in ieder geval je naam. 

Lees meer >
29-11-2017

Advertentie