Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Cursusaanbod


Informatie over het cursusaanbod en programma voor studenten die na 2013-2014 zijn begonnen met de bachelor Geschiedenis is hier te vinden. Via de website van de Universiteit Utrecht is informatie te vinden over vakken, docenten en de te gebruiken boeken die aan de opleiding geschiedenis verzorgd worden. Voor meer informatie over het gehele aanbod van geesteswetenschappen kun je hier terecht.

 

Ben je benieuwd of een vak leuk of interessant is? Kom dan langs op de UHSK-kamer. Hoogstwaarschijnlijk is er wel iemand binnen de vereniging die het desbetreffende vak eerder heeft gevolgd. Via het bestuur kun je met deze mensen in contact komen. Daarnaast kan het bestuur je vertellen hoe de cursus de afgelopen jaren beoordeeld is door de studenten. Als je hier geïnteresseerd in bent, informeer dan naar de commissaris onderwijs, Mayte Beekman. Zij is tevens te bereiken via info@uhsk.nl.

Laatste nieuws

Ledenkorting theatervoorstelling over de ‘founding fathers’ van Nederland

 In 2018 is het precies 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige Oorlog begon. Theatergroep Aluin speelt aan de vooravond van dit herdenkingsjaar de voorstelling: ‘1609 Staakt het vuren’. Het is de eerste keer dat er theater wordt gemaakt over deze belangrijke periode in de Nederlandse ontstaansgeschiedenis. De meeslepende geschiedenisthriller gaat op 22 december in première in Theater Kikker in Utrecht. 

De dynamische voorstelling van Aluin gaat over de helden van de opstand tegen Spanje: legerleider Maurits en staatsman Johan Van Oldenbarnevelt. ‘1609 Staakt het vuren’ zoomt in op de wapenstilstand van 1609 tot 1621 tussen Nederland en Spanje. De rust op het slagveld is het startsein voor grote onrust binnen de muren van de republiek der zeven verenigde Nederlanden. De hoofdrolspelers komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wie trekt aan het langste eind? 

Schrijver Erik Snel vond het hoog tijd voor een theatertekst over de ontstaansgeschiedenis van Nederland: “We kennen onze eigen geschiedenis niet. Wie waren onze ‘founding fathers’ ? Waar refereert Mark Rutte aan als hij zegt dat hij “naar de sfeer van de Gouden Eeuw terug wil”? We hebben verhalen nodig om de geschiedenis in ons bewustzijn te krijgen. Juist nu, in tijden dat er veel rumoer is over identiteit en de zwarte bladzijdes uit onze geschiedenis, is het van belang om te weten hoe het precies in het verleden gegaan is.” 

Met veel humor, enthousiasme en verbazing brengen de jonge acteurs van Aluin de geschiedenis tot leven. ‘1609 Staakt het vuren’ speelt van 21 december tot en met 30 december in Theater Kikker in Utrecht. 

Met de UHSK hebben wij de mogelijkheid om gebruik te maken van een groepsactie die Aluin speciaal voor ons in het leven heeft geroepen. Als wij met een groep van minimaal 10 personen gaan, betalen wij slechts 14 euro voor een kaartje. Mocht je hier interesse in hebben, mail ons dan op info@uhsk.nl en vermeldt hierbij in ieder geval je naam. 

Lees meer >
29-11-2017

Advertentie