Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

UHSK-documentatie


Alle producten zijn verkrijgbaar op de UHSK-kamer, drift 21, k.1.06. 

 

Verbonden door geschiedenis:  €7,00,-


‘’UHSK, verbonden door geschiedenis’’ gaat over de geschiedenis van deze vereniging en is gemaakt in het kader van het 17de lustrum van de UHSK. De documentaire vertelt een korte geschiedenis van de studievereniging; over marxisten, excursies en vriendschappen. Interviews met o.a.; Marietje van Winter, Hermann von der Dunk, Susien en Wim Lenselink, Maarten Prak en Matthias Jorissen

   

   

  

   

 

 

Tijdreis:  €15,-

Almanak ter gelegenheid van het zestiende lustrum van de Utrechtse Historische Studenten Kring. Vanaf 1926 tot en met 2006! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fata Morgana: €15,-

Een jaarboek van de Utrechtse Historische Studentenkring ter gelegenheid van haar vijfentachtig jarig bestaan. Vanaf 1926 tot en met 2011!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delirium: €15,-

Met trots presenteert de Almanakcommissie ‘Delirium’, de UHSK-Almanak voor het 18e lustrum. Maandenlang heeft de Almanakcommissie hard gewerkt om de mooiste verhalen en de meest hilarische anekdotes van de afgelopen vijf UHSK-jaren te verzamelen. Deze zoektocht is op delirische wijze vastgelegd in een spectaculaire almanak die over een maand gepresenteerd wordt tijdens de lustrumweek. Op de diesborrel op 2 maart in De Vingerhoed zal de almanak gepresenteerd worden, maar om zeker te zijn van een almanak kan je er nu al één reserveren: klik hier voor meer informatie!

 

Laatste nieuws

Ledenkorting theatervoorstelling over de ‘founding fathers’ van Nederland

 In 2018 is het precies 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige Oorlog begon. Theatergroep Aluin speelt aan de vooravond van dit herdenkingsjaar de voorstelling: ‘1609 Staakt het vuren’. Het is de eerste keer dat er theater wordt gemaakt over deze belangrijke periode in de Nederlandse ontstaansgeschiedenis. De meeslepende geschiedenisthriller gaat op 22 december in première in Theater Kikker in Utrecht. 

De dynamische voorstelling van Aluin gaat over de helden van de opstand tegen Spanje: legerleider Maurits en staatsman Johan Van Oldenbarnevelt. ‘1609 Staakt het vuren’ zoomt in op de wapenstilstand van 1609 tot 1621 tussen Nederland en Spanje. De rust op het slagveld is het startsein voor grote onrust binnen de muren van de republiek der zeven verenigde Nederlanden. De hoofdrolspelers komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wie trekt aan het langste eind? 

Schrijver Erik Snel vond het hoog tijd voor een theatertekst over de ontstaansgeschiedenis van Nederland: “We kennen onze eigen geschiedenis niet. Wie waren onze ‘founding fathers’ ? Waar refereert Mark Rutte aan als hij zegt dat hij “naar de sfeer van de Gouden Eeuw terug wil”? We hebben verhalen nodig om de geschiedenis in ons bewustzijn te krijgen. Juist nu, in tijden dat er veel rumoer is over identiteit en de zwarte bladzijdes uit onze geschiedenis, is het van belang om te weten hoe het precies in het verleden gegaan is.” 

Met veel humor, enthousiasme en verbazing brengen de jonge acteurs van Aluin de geschiedenis tot leven. ‘1609 Staakt het vuren’ speelt van 21 december tot en met 30 december in Theater Kikker in Utrecht. 

Met de UHSK hebben wij de mogelijkheid om gebruik te maken van een groepsactie die Aluin speciaal voor ons in het leven heeft geroepen. Als wij met een groep van minimaal 10 personen gaan, betalen wij slechts 14 euro voor een kaartje. Mocht je hier interesse in hebben, mail ons dan op info@uhsk.nl en vermeldt hierbij in ieder geval je naam. 

Lees meer >
29-11-2017

Advertentie