Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Nieuws


Introduction History

datum: 15-08-2016

Welcome to Utrecht! The UHSK is the study association for history students in Utrecht. We organise different activities with our several committees and we sell textbooks against discount prices. Do you want to become a member of the UHSK, the study association of history students in Utrecht? Please use this link.

 

 

 

 

Nieuwsoverzicht

UHSK Ouderdag

De jaarlijkse UHSK ouderdag komt er weer aan! De Ouderdag is een speciaal georganiseerde dag waarop het voor de ouders mogelijk is om een kijkje te nemen in het leven van hun studerende zoon of dochter. Het programma bestaat uit een openingswoord in de Singelkerk, een college van één van onze docenten, een rondleiding door het historische centrum van Utrecht, een lunch en een afsluitende borrel.

Dwaal met je ouders door de stad, zit met je ouders in de collegebanken en drink vervolgens een drankje op de afsluitende borrel. Zo kunnen je ouders een beeld krijgen van wat jij nou eigenlijk in Utrecht uitspookt.

De Ouderdag zal plaatsvinden op vrijdag 20 mei 2016. De dag zal van 10.30 uur tot ongeveer 15.00 uur duren waarna de afsluitende borrel begint. Het volledige programma ontvang je van ons zodra wij een inschrijving van jou of je ouders hebben ontvangen. Het is voor de ouders/voogd mogelijk om zich met twee personen aan te melden en jij als student kan hier dan nog als derde persoon bij. Mocht je nu ook nog je oom/tante/oma/achternichtje mee willen nemen, dat kan natuurlijk. Wil je met meer dan twee komen, mail ons dan even. 

Aanmelden voor deze dag kan via ouderdagcommissie@uhsk.nl. Stuur uiterlijk vrijdag 29 april een mail met daarin de volgende gegevens:

- Naam deelnemer(s)
- Aantal deelnemers
- Telefoonnummer
- Adres, postcode en woonplaats

De kosten voor de Ouderdag, inclusief koffie en lunch, zullen €10,- per persoon bedragen. Dit geldt ook voor de deelnemende studenten. Gelieve dit bedrag voor vrijdag 6 mei over te maken naar IBAN NL39 INGB 0005 3603 14 ten name van Utrechtse Historische Studentenkring o.v.v. Ouderdag + uw naam. Let op dat u uw naam duidelijk vermeldt!

Mocht je nu een ouderejaarsstudent zijn wiens ouders nog nooit op de UHSK ouderdag zijn geweest en die wel heel graag een keer willen komen? Contacteer ons even om te vragen naar de mogelijkheden.

Lees meer >
13-04-2016
Dramavoorstelling: Ich glaube, das ist das Leben

'Denk eens na, wat wil je? Welk vuur brandt er in het diepste van je hart?'

'Nou, ik wil bijvoorbeeld doen. En worden. En maken. En zo.'

Het is niet niks, een leven lang wachten op het moment dat je leven eindelijk bestemming en invulling krijgt. Zeker niet wanneer de verlangens en dromen van de één, die van de ander in de weg staan. 

De jonge, ambitieuze Andrew Ridgeley wil de wereld in, op zoek naar zingeving voor het leven, maar komt niet verder dan zijn voortuin: de legendarische Crossroads, waar een stokoude Robert Johnson nog altijd wacht op de komst van de duivel die hem groot zal maken. Bijzondere karakters ontmoeten elkaar, vreemde situaties ontvouwen zich. Een criminele ‘tweeling’ stuit op identiteitsproblemen. Een eenzame vrouw kan haar overleden moeder niet loslaten. Een hyperrationele zus walgt van haar overdadig poëtische broer. De Crossroads blijkt meer dan een plek die mensen slechts passeren.

11, 12 en 13 mei 2016 speelt de dramacommissie van de UHSK Ich glaube, das ist das Leben, een licht absurdistisch stuk van de hand van regisseurs Jesse en Bram. Een stuk over verlangen, ambitie, identiteit, kerrievogels en alles dat daar verder niets mee van doen heeft.

Wanneer:
11, 12 en 13 mei 2016
Inloop: 19:00 
Aanvang: 19:30

Locatie:
ZIMIHC theater Wittevrouwen
Bouwstraat 55
3572 SP Utrecht

Kosten:
UHSK-leden €6,00 
Niet-leden €8,00

Kaarten:
Woensdag 13 april start de verkoop tijdens de wekelijkse UHSK-borrel.
Vanaf 14 april zijn de kaarten te koop op de UHSK-kamer (Drift 21, kamer 1.06). Openingstijden UHSK-kamer: ma – vr van 10:00 tot 17:00.

Vragen? 
dracouhsk@gmail.com

Lees meer >
07-04-2016

Advertentie