Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Nieuws


SGN: Battle of the Cities!

datum: 04-06-2017

Heb jij altijd al gedroomd van sporten boven op de IKEA? Dan is dit je kans! Op vrijdag 9 juni vindt de grote SGN-sportdag plaats, waarbij de steden Amsterdam, Leiden, Rotterdam, Utrecht, Nijmegen en Groningen hun beste sporters naar voren schuiven om het tegen elkaar op te nemen. De sporten die aan bod komen zijn voetbal, trefbal en een zogenaamd loopgravenspel, waarbij het bestelen van de vijand centraal staat. Dit slagveld wordt afgesloten met een gezamenlijk diner waar iedereen de gelegenheid krijgt om weer op krachten te komen. Komt dus allen!
Verdere informatie over prijs en eten volgt nog!

Nieuwsoverzicht

Departementsreis: Straatsburg

Van 28 januari tot 31 januari neemt de UHSK jullie mee naar Straatsburg! Het thema van de reis is Grensland. De reis wordt in samenwerking met het Departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis georganiseerd en heeft een educatief karakter. Samen met twee docenten, Liesbeth van de Grift en Frans Willem Lantink gaan we deze stad en haar prachtige en unieke historie verkennen. Straatsburg is de afgelopen 200 jaar afwisselend in Duitse en Franse handen geweest, tevens is het de zetel van de Euopese Unie en de Raad van Europa. 

We zullen het programma beginnen met een stadswandeling die geleid zal worden door de docenten, het gehele stadscentrum is opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst dus het belooft een mooie en leerzame wandeling te worden. Verder zullen we onder andere de universiteit, het Europees Parlement, en de Raad van Europa bezoeken. We gaan onder andere leren waarom het gehele Parlement eens per maand van Brussel naar Straatsburg verhuist en wat de Raad van Europa nou precies doet. Als kers op de taart zullen we een van de hoogtepunten van de spanningen tussen Frankrijk en Duitsland bezoeken: het slagveld van Verdun. Tevens zullen er voorafgaand aan de reis twee lezingen gegeven worden over de historie van Straatsburg en de rol van Straatsburg in de Europese Unie.

Het belooft een mooie reis te worden voor maar 145 euro. Je betaalt voor je busreis, hotel, ontbijt, één keer gezamenlijk dineren en natuurlijk het gehele culturele programma. Voor deze reis krijg je SAC-punten. De inschrijving is op 24 november vanaf 10:00 uur op de UHSK-kamer, denk eraan om je ID of paspoort mee te nemen. Er zijn maar vijftig plekken beschikbaar dus wees er snel bij!

Lees meer >
15-11-2016

Advertentie