Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Nieuws


Dies Natalis!

datum: 21-02-2017

Op 5 maart 1926 werd de UHSK op initiatief van de heren T.S. Jansma en J.J. Beyerman opgericht. Dat betekend dat onze geliefde vereniging op zondag 05-03-2017 alweer 91jaar bestaat! De week van 27 februari t/m 5 maart staat daarom in het teken van de Dies Natalis. We gaan er in deze week een groot feest van maken met onderanderen het symposium, bowlen en natuurlijke het gala! In het  Facebook evenement van de Dies week kan je een link vinden naar alle losse evenementen.

Nieuwsoverzicht

Departementsreis: Straatsburg

Van 28 januari tot 31 januari neemt de UHSK jullie mee naar Straatsburg! Het thema van de reis is Grensland. De reis wordt in samenwerking met het Departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis georganiseerd en heeft een educatief karakter. Samen met twee docenten, Liesbeth van de Grift en Frans Willem Lantink gaan we deze stad en haar prachtige en unieke historie verkennen. Straatsburg is de afgelopen 200 jaar afwisselend in Duitse en Franse handen geweest, tevens is het de zetel van de Euopese Unie en de Raad van Europa. 

We zullen het programma beginnen met een stadswandeling die geleid zal worden door de docenten, het gehele stadscentrum is opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst dus het belooft een mooie en leerzame wandeling te worden. Verder zullen we onder andere de universiteit, het Europees Parlement, en de Raad van Europa bezoeken. We gaan onder andere leren waarom het gehele Parlement eens per maand van Brussel naar Straatsburg verhuist en wat de Raad van Europa nou precies doet. Als kers op de taart zullen we een van de hoogtepunten van de spanningen tussen Frankrijk en Duitsland bezoeken: het slagveld van Verdun. Tevens zullen er voorafgaand aan de reis twee lezingen gegeven worden over de historie van Straatsburg en de rol van Straatsburg in de Europese Unie.

Het belooft een mooie reis te worden voor maar 145 euro. Je betaalt voor je busreis, hotel, ontbijt, één keer gezamenlijk dineren en natuurlijk het gehele culturele programma. Voor deze reis krijg je SAC-punten. De inschrijving is op 24 november vanaf 10:00 uur op de UHSK-kamer, denk eraan om je ID of paspoort mee te nemen. Er zijn maar vijftig plekken beschikbaar dus wees er snel bij!

Lees meer >
15-11-2016

Advertentie