Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Nieuws


Extracurriculaire activiteiten

datum: 27-05-2014

Ben jij nog op zoek naar activiteiten die leuk en interessant kunnen zijn voor een geschiedenisstudent, maar geen stages zijn? Kijk bij het ledengedeelte onder extracurriculaire activiteiten!

 

Nieuwsoverzicht

Gezocht: Reislustige student met scherpe pen!

In Hiroshima gaat binnenkort van 11 t/m 12 april de (jaarlijkse) ministeriële bijeenkomst plaatsvinden van het Non-Proliferatie and Disarmament Initiative (NPDI). Dit is een groep van 12 landen (Australië, Canada, Chili, Duitsland, Japan, Mexico, Polen, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, Filippijnen, Nigeria en Nederland) die zich gezamenlijk inzetten het actieplan van het Nucleaire Non-Proliferatie Verdrag te bevorderen.

 

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt een jonge student-reporter, die ter gelegenheid van deze bijeenkomst naar Hiroshima wil reizen om via social-media verslag te doen van zijn bevindingen. De student-reporter neemt namens NL deel aan het Japanse programma “Youth Communicators for a World without Nuclear Weapons”. Dit programma is bedoeld om, via contacten tussen Japanse en buitenlandse studenten en jongeren, internationaal aandacht te vragen voor ontwapening en de herinnering aan de gevolgen van nucleaire wapens levend te houden. Naast NL nemen ook studenten en leerlingen uit andere NPDI landen deel aan dit programma. Het programma loopt parallel aan de ministeriële bijeenkomst, waar minister Timmermans aan deelneemt. Op het programma staan onder meer een bezoek aan een high school, bezoek aan het Peace Memorial en kranslegging, deelname aan de dialoog met het maatschappelijk middenveld en onderlinge discussies. Er is gelegenheid om de deelnemende ministers te ontmoeten! Mis deze unieke kans niet om juist in Hiroshima, de stad waar de herinnering aan een kernwapen nog altijd levend is, ook getuige te kunnen zijn van de Nederlandse inspanningen op het gebied van ontwapening en non-proliferatie en je ervaringen met de rest van de wereld te delen. Zowel in aanloop naar, tijdens als na de bijeenkomst in Hiroshima verwachten wij een actieve verslaglegging van de student-reporter.

 

Ben jij die student-reporter die met eigen ogen wil zien waarom en hoe Nederland zich inzet voor nucleaire ontwapening en non-proliferatie en dit met jouw generatie wil delen? Voorwaarde is wel dat jij ons eerst met je ‘elevator pitch’ overtuigt dat jij een groot publiek weet te bereiken.

Geïnteresseerd?

 

Lees meer >
27-02-2014
Informatieavond van de faculteitsraad!

Ben jij geïnteresseerd in de gang van zaken rond het onderwijs, beleidsvorming, financiën, onderzoek en vele andere onderwerpen binnen de Faculteit Geesteswetenschappen? Zie jij het wel zitten om je een jaar lang te buigen over officiële stukken, te vergaderen met medestudenten, personeel en het faculteitsbestuur en zelf waardevolle input te leveren? Heb je een scherpe blik, ben je kritisch, maar heb je bovenal hart voor de faculteit, verantwoordelijkheidsgevoel en ben je geschikt als vertegenwoordiger van alle Geesteswetenschappenstudenten? Dan zoeken wij jou als onze opvolger in de Faculteitsraad Geesteswetenschappen!

De huidige Raad zal met ingang van 1 september 2014 het stokje overdragen aan een kersverse Raad bestaande uit twaalf studenten van onze faculteit. Deze Raad zal gevormd worden door middel van verkiezingen binnen de faculteit. Omdat het niet voor iedereen even duidelijk zal zijn wat de Raad doet, hoe je lid wordt van de studentengeleding en wat hier allemaal bij komt kijken, organiseren wij twee informatieavonden, op 3 en 4 maart. Op deze avonden zullen wij duidelijk maken wat het precies inhoudt om lid te zijn van de Studentengeleding van de Raad, hoe je je verkiesbaar stelt en wat jou in dat geval de komende maanden zal staan.

De avonden zijn geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast als je er bij bent en ze zijn zowel bedoeld voor degenen die serieus geïnteresseerd zijn in een jaar als Raadslid, als voor hen die gewoon wat meer informatie over de Raad uit eerste hand willen horen. Als je van plan bent te komen, willen we je wel verzoeken je even aan te melden door een mailtje te sturen naar 
studentengeleding.gw@uu.nl. Mocht dit onverhoopt niet lukken, dan is het ook geen probleem en ben je alsnog van harte welkom. Nodig vooral ook mensen uit die eventueel geïnteresseerd zijn in de medezeggenschap!

Voor vragen kun je een mailtje sturen naar bovenstaand e-mailadres of kun je één van ons, de zittende Raadsleden, een keer persoonlijk te benaderen. Hopelijk tot 3/4 maart!

Lees meer >
19-02-2014

Advertentie