Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Nieuws


Foto's: Aristotaloss, helemaal uit je Plato!

datum: 17-06-2014

Met de zomervakantie voor de deur is donderdag 12 juni het laatste feest van dit jaar gegeven! Het wemelde die avond van Griekse Goden, zuipende Zeusen en hoogmoedige Herculessen. Men kon als UHSK-lid tot 12 uur gratis naar binnen en ook nog is gebruik maken van de 3 halen 2 betalen actie. Onder bezielende leiding van verscheidene DJ-duo’s is het een zeer geslaagd feest geworden! Wil je de foto’s van Aristotaloss, helemaal uit je Plato terug zien? Klik dan hier!

 

Nieuwsoverzicht

Arbeidsmarktoriëntatiedag!

Arbeidsmarktoriëntatiedag voor geschiedenisstudenten

datum: 28/03/2014

tijd: 11:00 uur

 

Op vrijdag 28 maart aanstaande organiseert de UHSK een dag die geheel in het teken zal staan van arbeidsmarktoriëntatie en ontplooiing naast je studie. Volg jij de Bachelor Geschiedenis of een van de masteropleidingen en wil je graag meer inhoudelijke informatie over ontplooiingsmogelijkheden en carrièreperspectieven? Dan is deze dag echt iets voor jou!

Het ochtendprogramma bestaat uit een plenair gedeelte waarbij drie sprekers vertellen over verschillende onderwerpen. De eerste lezing wordt gegeven door Coen Brummer, persvoorlichter van de Tweede Kamerfractie bij D66, die meer zal vertellen over de mogelijkheden om na je studie de politiek in te gaan. De tweede lezing zal gegeven worden door Wendelijn van der Leest, die spreekt over het opzetten van een eigen bedrijf na je studie. Als derde spreekster zal Elena Saputo, werkzaam bij de Rabobank, vertellen over de mogelijkheid om na je studie een traineeship af te leggen.

 

Na de lunch krijg je als deelnemer de mogelijkheid om in drie rondes verschillende workshops te volgen of in gesprek te gaan met vertegenwoordigers van verschillende beroepsgroepen. De rondes vinden plaats van 13.30 tot 16.30 uur en duren ieder circa 50 minuten. Ronde 1 begint om 13.30 uur, ronde 2 om 14.30 uur en ronde 3 om 15.30 uur. Hieronder een overzicht van het aanbod:

 

Training presenteren: Mathieu Segers (ronde 1)

Mathieu Segers is assistent professor Europese Integratie aan de Universiteit Utrecht. Hij zal een workshop verzorgen over presentatievaardigheid, met speciale aandacht voor het kort en overtuigend presenteren in de vorm van de bekende elevator pitch.

 

Training solliciteren: Eline Vermeulen (ronde 3)

Tijdens deze workshop brengt Eline Vermeulen, resource manager bij Calco, je de fijne kneepjes van het solliciteren bij. Hoe stel je een goed CV op en waar moet je op letten in een motivatiebrief? En hoe zorg je ervoor dat je een verpletterende indruk achterlaat in een gesprek?

 

Training persoonlijke capaciteiten en vaardigheden: Linq (ronde 1 en 3)

Linq verzorgt een personal impact training waarin je, met behulp van de LINQ consultants, je unieke kernkwaliteiten en vaardigheden leert achterhalen en benoemen. Door deze te onderzoeken en ontwikkelen, kun je je nog beter onderscheiden op de arbeidsmarkt.

 

Politiek: Ilse Raaijmakers (ronde 1, 2 en 3)

Ilse Raaijmakers is na haar studie Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht de politiek in gegaan. Ze is nu erg actief in de gemeentepolitiek van Utrecht: ze treedt op in debatten, brengt activiteiten onder de aandacht en onderhoudt contacten voor de partij waar ze bij is aangesloten.

 

Buitenlandse Zaken: Niels Hanje (ronde 1)

Niels Hanje studeerde onder andere Internationale Betrekkingen in Historisch Perspectief aan de Universiteit Utrecht en is dossierhouder Canada bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Wil jij meer weten over je mogelijkheden na een Master Internationale Betrekkingen of over het werken bij Buitenlandse Zaken? Dan mag je deze ronde niet missen!

 

Ministerie van Veiligheid en Justitie: Bart Jonkers (tijd volgt; interesse? Meld je hier voor aan in de ronde van je voorkeur!)

Bart Jonkers heeft zich tijdens zijn opleidingen Geschiedenis en Internationale Betrekkingen in Historisch Perspectief aan de Universiteit Utrecht gespecialiseerd in terrorisme, diplomatie en internationale conflicten. Momenteel werkt hij bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

 

Zelfstandig ondernemerschap: Wendelijn van der Leest (ronde 2 en 3)

Wendelijn van der Leest heeft na zes jaar werkervaring in de universitaire wereld haar bedrijf Geschiedenisschrijven opgericht, waar ze studenten begeleiding biedt bij het schrijven van scripties en onderzoeken. Daarnaast verzorgt ze (bedrijfs)lezingen. Deze ronde gaat in op wat het inhoudt om voor jezelf te beginnen en wat de mogelijkheden zijn.

 

Bedrijfsleven: Gerja Koldenhof (ronde 1, 2 en 3)

Gerja Koldenhof is Strateeg Duurzaamheid en Innovatie bij Stedin Netbeheer B.V. licht toe hoe zij vanuit een Master Oudheid via een carrière in de verzekeringen uiteindelijk in de energiewereld is beland. Ze besteedt speciale aandacht aan vragen als: hoe word ik aangenomen bij een bedrijf? Waar letten bedrijven op?

 

Museumwereld: Renger de Bruin (ronde 2)

Renger de Bruin is conservator Stadsgeschiedenis in het Centraal Museum van Utrecht en daarnaast verbonden aan de Universiteit Utrecht. In deze ronde wordt toegelicht wat werken in de museumwereld precies inhoudt en wat voor capaciteiten je hier doorgaans voor nodig hebt.

 

Academisch: Léjon Saarloos (ronde 2 en 3)

Léjon Saarloos is sinds november 2013 als promovendus verbonden aan de Universiteit Leiden. Hij onderzoekt de geesteswetenschappen inde laat negentiende en begin twintigste eeuw. Hij zal onder andere vertellen over hoe het is om promovendus te zijn, hoe je terechtkomt op een promotieplek en waarom je het wel of niet zou moeten willen overwegen.

 

Journalistiek: Bart Dirks (ronde 1, 2 en 3)

Bart Dirks werkt als journalist voor De Volkskrant na zijn studies in journalistiek, contemporaine geschiedenis en Latijns Amerika Studies. Na een stage bij De Volkskrant werkte hij onder meer als redacteur Economie, parlementair verslaggever en correspondent in Brussel en nieuwschef Amsterdam.

 

Journalistiek: Erik van Lakerveld (ronde 1, 2 en 3)

Erik van Lakerfeld heeft zich tijdens zijn onderzoeksmaster Cities, states and Citizenship gericht op sportgeschiedenis en is na zijn afstuderen aan de slag gegaan als sportjournalist. Hij is chef-redacteur van schaatsen.nl en verslaggever voor NUsport/NU.nl.

 

Het dagprogramma duurt van 11.00 uur tot 16.30 uur en wordt gevolgd door een borrel. Deelname is geheel gratis, inclusief lunch! Wel willen we je vragen je aan te melden: wil je je inschrijven voor deze dag? Dit kan op de UHSK-kamer (Drift 21, kamer 1.06) of met een mailtje naar info@uhsk.nl. Stuur in het laatste geval een bericht met daarin je naam, contactgegevens, studiejaar en voor elke ronde een eerste en tweede keuze. Aan de hand daarvan maken wij voor alle deelnemers een persoonlijk rooster en hoor je zo spoedig mogelijk welke rondes je kunt volgen!

 

Houdt www.uhsk.nl, Facebook en de stuurgroep in de gaten voor meer informatie en programma updates!  Aanvullende vragen kun je stellen via info@uhsk.nl of kom langs op de UHSK-kamer en bespreek het bij een kopje koffie!

 

 

 

Lees meer >
21-03-2014
Klik hier om boeken te bestellen!

Het einde van blok 3 nadert en blok 4 komt steeds dichterbij. Begin het blok goed door je boeken te bestellen in de webshop van de UHSK! Vanaf dit jaar is het mogelijk je boeken thuis te laten bezorgen, met als positief gevolg dat je deze enkele dagen eerder in huis kan hebben dan normaal. Als lid van de UHSK profiteer je bovendien van kortingen die tot de 30% kunnen lopen!

Ouderejaars die de boeken willen ophalen op de UHSK-kamer hebben tot en met maandag 24 maart de tijd om te bestellen. Voor hen die de boeken laten thuisbezorgen is de webshop langer open, namelijk tot zondag 6 april. Eerstejaars kunnen van de optie thuisbezorgen gebruik maken tot donderdag 17 april!

 

Om je boeken te bestellen dien je ingelogd te zijn! Ben je al ingelogt? Klik hier en bestel je boeken! Heb je al een account voor de nieuwe website maar nog geen bericht gehad? Je account is gewoon geactiveerd! 

 

Ben je je wachtwoord vergeten? Je kunt een nieuwe aanvragen door een mail te sturen naar info@uhsk.nl

 

Ben je de e-mail kwijt waar de link in stond om een account te maken? Mail info@uhsk.nl voor een nieuwe link!

 

Let wel; je account waarmee je inlogt op de UHSK-website is niet gekoppeld aan je account waarmee je inlogt in de webshop. 

 

 

Lees meer >
15-03-2014
Gala foto's!

Wil jij nog veel meer te gekke Gatsby Gala foto's zien? Klik hier voor het volledige album! Je moet hiervoor wel ingelogd zijn. Heb je al een account voor de nieuwe website aangevraagd maar nog geen bericht gehad? Je account is gewoon geactiveerd!

Ben je je wachtwoord vergeten? je kunt een nieuwe aanvragen door een mailtje te sturen naar info@uhsk.nl.

Ben je de e-mail kwijt waar de link in stond om een account aan te maken? Mail info@uhsk.nl voor een nieuwe link!

Lees meer >
14-03-2014

Advertentie