Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Nieuws


De nieuwe Argus is uit!

datum: 22-04-2014

De nieuwe Argus, het informele verenigingsblad van de UHSK, is uit! In deze editie wordt aandacht besteed aan reizen, Turks Fruit en veel meer! Ook vind je een vakrecensie, een reisverslag en natuurlijk Argus-gedichten. Hij is binnenkort te vinden op de UHSK-kamer, maar voor nu kan je hem ook hier lezen! 

Nieuwsoverzicht

Gezocht: Reislustige student met scherpe pen!

In Hiroshima gaat binnenkort van 11 t/m 12 april de (jaarlijkse) ministeriële bijeenkomst plaatsvinden van het Non-Proliferatie and Disarmament Initiative (NPDI). Dit is een groep van 12 landen (Australië, Canada, Chili, Duitsland, Japan, Mexico, Polen, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, Filippijnen, Nigeria en Nederland) die zich gezamenlijk inzetten het actieplan van het Nucleaire Non-Proliferatie Verdrag te bevorderen.

 

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt een jonge student-reporter, die ter gelegenheid van deze bijeenkomst naar Hiroshima wil reizen om via social-media verslag te doen van zijn bevindingen. De student-reporter neemt namens NL deel aan het Japanse programma “Youth Communicators for a World without Nuclear Weapons”. Dit programma is bedoeld om, via contacten tussen Japanse en buitenlandse studenten en jongeren, internationaal aandacht te vragen voor ontwapening en de herinnering aan de gevolgen van nucleaire wapens levend te houden. Naast NL nemen ook studenten en leerlingen uit andere NPDI landen deel aan dit programma. Het programma loopt parallel aan de ministeriële bijeenkomst, waar minister Timmermans aan deelneemt. Op het programma staan onder meer een bezoek aan een high school, bezoek aan het Peace Memorial en kranslegging, deelname aan de dialoog met het maatschappelijk middenveld en onderlinge discussies. Er is gelegenheid om de deelnemende ministers te ontmoeten! Mis deze unieke kans niet om juist in Hiroshima, de stad waar de herinnering aan een kernwapen nog altijd levend is, ook getuige te kunnen zijn van de Nederlandse inspanningen op het gebied van ontwapening en non-proliferatie en je ervaringen met de rest van de wereld te delen. Zowel in aanloop naar, tijdens als na de bijeenkomst in Hiroshima verwachten wij een actieve verslaglegging van de student-reporter.

 

Ben jij die student-reporter die met eigen ogen wil zien waarom en hoe Nederland zich inzet voor nucleaire ontwapening en non-proliferatie en dit met jouw generatie wil delen? Voorwaarde is wel dat jij ons eerst met je ‘elevator pitch’ overtuigt dat jij een groot publiek weet te bereiken.

Geïnteresseerd?

 

Lees meer >
27-02-2014

Advertentie