Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Nieuws


SPRING festival Utrecht

datum: 02-05-2014

Tien dagen lang dans, theater en meer! Van 15 t/m 25 mei 2014 vindt SPRING plaats in Utrecht. SPRING programmeert  vernieuwende choreografen en theatermakers uit binnen- en buitenland. Met avontuurlijke voorstellingen in diverse theaters in Utrecht maar ook op onverwachte plekken in de binnenstad. Voor meer informatie: www.springutrecht.nl.

 

 

De voorstellingen die hieronder zijn uitgelicht zijn mogelijk interessant als geschiedenisstudent!

 

Ant Hampton & Tim Etchells – “Lest We See Where We Are”

Lest We See Where We Are is een reis naar het verleden én naar de toekomst. Aan het begin zit je aan het raam in een café op het Domplein met een aantal foto’s voor je neus. Terwijl je naar buiten kijkt neemt een stem in je hoofd(telefoon) je mee naar het verleden, en legt verbindingen tussen dat wat je door het raam ziet en wat je aantreft op de foto’s. Wat weten we over de afgelopen honderd jaar van deze plek? Wat is er hier vijfhonderd jaar geleden gebeurd? En de mensen die ons vanaf de foto’s aankijken: wat weten wij nu, wat zij toen nog niet wisten? En dan, plotseling, is het verleden voorbij en sta je buiten in die wereld, in het echt. Nu hoor je een andere stem, die hardop spreekt in een poging gedachten te formuleren over… de toekomst. Horen de mensen het ook? Gaan zij ervan uit dat jij verantwoordelijk bent voor deze gedachten? Zouden het ook daadwerkelijk jouw gedachten kunnen zijn? Door slim gebruik te maken van ingenieuze stereo-opnames en een eenvoudige ghettoblaster zet Ant Hampton een verbluffend lichamelijke ervaring neer, geïnspireerd door Utrecht.

 

Christophe Meierhans – “Some Use For Your Broken Claypots”

Hoe zou onze democratie eruitzien met andere wetten? Christophe Meierhans heeft daar zo zijn eigen ideeën over... In Some Use For Your Broken Claypots voert hij als gepassioneerde verkiezingskandidaat in een collegezaal campagne voor een radicale verandering van de democratische orde zoals we die nu kennen. Meierhans is voor een nieuwe grondwet en een nieuw kiessysteem. Hij wil een eind maken aan het aan de macht komen door verkiezingen – hij wil mensen juist met verkiezingen uit hun macht zetten. Net als de oude inwoners van Athene dat deden. Zij schreven tijdens volksbijeenkomsten op een scherf van een pot de naam van degene die volgens hen de stad moest verlaten. Meierhans gaat uit van dit klassieke systeem en bouwt aan een toekomstige democratie. 

 

 

 

Nieuwsoverzicht

Gala foto's!

Wil jij nog veel meer te gekke Gatsby Gala foto's zien? Klik hier voor het volledige album! Je moet hiervoor wel ingelogd zijn. Heb je al een account voor de nieuwe website aangevraagd maar nog geen bericht gehad? Je account is gewoon geactiveerd!

Ben je je wachtwoord vergeten? je kunt een nieuwe aanvragen door een mailtje te sturen naar info@uhsk.nl.

Ben je de e-mail kwijt waar de link in stond om een account aan te maken? Mail info@uhsk.nl voor een nieuwe link!

Lees meer >
14-03-2014

Advertentie