Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Nieuws


Boekverkoop open!

datum: 23-07-2014

Begin het jaar goed door je boeken te bestellen in de webshop van de UHSK! Het bestellen van je boeken kan tot en met 7 augustus. Let wel op, de boekverkoop is alleen voor leden van de UHSK. Mocht je nog geen lid zijn, kom je dan gerust inschrijven op de UHSK-kamer op Drift 21, lokaal 1.06 of via de website. Het ophalen van je bestelling kan vanaf dinsdag 2 september op de UHSK-kamer, als je gekozen hebt voor de optie thuisbezorgen, komen ze enkele dagen eerder binnen. Zorg wel dat je bij het ophalen van je bestelling je ledenpas kan laten zien! Bestellen kan hier!

 

Let wel; je account waarmee je inlogt op de UHSK-website is niet gekoppeld aan je account waarmee je inlogt in de webshop. 

 

Ben je de e-mail kwijt waar de link in stond om een account te maken? Mail info@uhsk.nl voor een nieuwe link!

 

 

Nieuwsoverzicht

Consigning the 1970s to History: A Global perspective

Op dinsdag 13 en woensdag 14 mei organiseren Prof. dr. Duco Hellema en Prof. dr. Beatrice De Graaf een zogeheten ‘Expertmeeting’ over de jaren ’70.  In twee dagen komen vele historici aan bod, om te spreken en te discussiëren over alle aspecten van dit decennium: van economie tot politiek tot internationale betrekkingen. De UHSK is blij om te melden dat onze vereniging 10 plekken toebedeeld heeft gekregen, op een verwacht deelnemersaantal van rond de 35 (voornamelijk academici). Over twee dagen verspreid zijn er enkele clusters van lezingen, waar daarna uitgebreid over van gedachte wordt gewisseld. Uiteraard mogen de jongste historici daar ook een mening over hebben en daar zijn wij voor!

 

Dinsdag 13 mei duurt het programma van 12:30 t/m 16:30, en op woensdag 14 mei van 09:30 tot 17:00. Lunch e.d. zijn inbegrepen, en het lijken twee mooie dagen te worden. Wat wordt er van jou verwacht? Het is de bedoeling dat je actief meedoet, uitgebreid meedenkt en –praat. Het is dan ook een vereiste (aangezien er vele afgevaardigden uit Amerika, Duitsland e.d.) dat je Engels goed beheerst. Ten slotte wordt er affiniteit met het besprokene gevraagd. De vakgebieden lopen nogal uiteen (alleen cultuurhistorici zullen zich niet echt op hun plek voelen), maar zijn dus in ieder geval gerelateerd aan de eigentijdse geschiedenis. Dat betekent echter niet dat je heel erg gespecialiseerd hoeft te zijn: ook eerste- en tweedejaars zijn absoluut welkom!

 

Erg leuk dus! Heb je interesse? Mail dan je gegevens naar info@uhsk.nl, met een korte motivatie (plm. 10 regels). De deadline voor aanmelding is 30 april. Heb je nog vragen? Ook dan kan je dat naar ons mailen, of loop langs onze kamer op Drift 21, 1.06.

Lees meer >
07-04-2014

Advertentie