Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Nieuws


UHSK Liftwedstrijd!

datum: 11-10-2014

Worden jullie ook zo moe van treinen die niet rijden? Van kaartjes die steeds duurder worden? Van autorijlessen waarbij je minstens drie keer vol op de rem moet omdat een of andere bejaarde weer het zebrapad moet gebruiken? De UHSK biedt jou nu de oplossing! Reis met volstrekt vreemden mee naar een volstrekt onbekende bestemming, dat is natuurlijk een recept voor een doldwaas weekend. Wie weet eindig je wel in het zonnige Barcelona, zit je op zondag te tafelen met president Obama of kom je niet verder dan Overvecht. Het is allemaal mogelijk, maar alleen als je meedoet! Geef je vanaf donderdag 25 september 10:00 uur op in de UHSK kamer. Wij geven de voorkeur voor gemengde koppels of man-man koppels. 6 koppelplekken zijn gereserveerd voor Eerstejaars. De kosten: 45 euro per persoon, maar dat is wel inclusief een heerlijk Duits/Belgisch/Frans/Spaans ontbijt en zelfs de superdeluxe busreis terug naar het romantische Utrecht Centraal. Be there!

Nieuwsoverzicht

SPRING festival Utrecht

Tien dagen lang dans, theater en meer! Van 15 t/m 25 mei 2014 vindt SPRING plaats in Utrecht. SPRING programmeert  vernieuwende choreografen en theatermakers uit binnen- en buitenland. Met avontuurlijke voorstellingen in diverse theaters in Utrecht maar ook op onverwachte plekken in de binnenstad. Voor meer informatie: www.springutrecht.nl.

 

 

De voorstellingen die hieronder zijn uitgelicht zijn mogelijk interessant als geschiedenisstudent!

 

Ant Hampton & Tim Etchells – “Lest We See Where We Are”

Lest We See Where We Are is een reis naar het verleden én naar de toekomst. Aan het begin zit je aan het raam in een café op het Domplein met een aantal foto’s voor je neus. Terwijl je naar buiten kijkt neemt een stem in je hoofd(telefoon) je mee naar het verleden, en legt verbindingen tussen dat wat je door het raam ziet en wat je aantreft op de foto’s. Wat weten we over de afgelopen honderd jaar van deze plek? Wat is er hier vijfhonderd jaar geleden gebeurd? En de mensen die ons vanaf de foto’s aankijken: wat weten wij nu, wat zij toen nog niet wisten? En dan, plotseling, is het verleden voorbij en sta je buiten in die wereld, in het echt. Nu hoor je een andere stem, die hardop spreekt in een poging gedachten te formuleren over… de toekomst. Horen de mensen het ook? Gaan zij ervan uit dat jij verantwoordelijk bent voor deze gedachten? Zouden het ook daadwerkelijk jouw gedachten kunnen zijn? Door slim gebruik te maken van ingenieuze stereo-opnames en een eenvoudige ghettoblaster zet Ant Hampton een verbluffend lichamelijke ervaring neer, geïnspireerd door Utrecht.

 

Christophe Meierhans – “Some Use For Your Broken Claypots”

Hoe zou onze democratie eruitzien met andere wetten? Christophe Meierhans heeft daar zo zijn eigen ideeën over... In Some Use For Your Broken Claypots voert hij als gepassioneerde verkiezingskandidaat in een collegezaal campagne voor een radicale verandering van de democratische orde zoals we die nu kennen. Meierhans is voor een nieuwe grondwet en een nieuw kiessysteem. Hij wil een eind maken aan het aan de macht komen door verkiezingen – hij wil mensen juist met verkiezingen uit hun macht zetten. Net als de oude inwoners van Athene dat deden. Zij schreven tijdens volksbijeenkomsten op een scherf van een pot de naam van degene die volgens hen de stad moest verlaten. Meierhans gaat uit van dit klassieke systeem en bouwt aan een toekomstige democratie. 

 

 

 

Lees meer >
02-05-2014

Advertentie