Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Nieuws


UHSK-commissieweek!

datum: 10-06-2014

Wil jij volgend jaar actief zijn bij de UHSK? Lijkt het je leuk om in een commissie te zitten en daarvoor verantwoordelijk te zijn? Schrijf je dan nu in voor een van de vele UHSK-commissies! Of je nu geïnteresseerd bent in de reizen, toneel, lezingen, gezelligheids activiteiten of andere diverse evenementen, er is voor ieder wat wils! Klik hier voor alle informatie over commissie, maar je kunt uiteraard ook langskomen op de UHSK-kamer, waar je nog meer informatie zult vinden.

 

Je kunt je de de komende week inschrijven op de UHSK-kamer, dus kom meteen langs!

Nieuwsoverzicht

Consigning the 1970s to History: A Global perspective

Op dinsdag 13 en woensdag 14 mei organiseren Prof. dr. Duco Hellema en Prof. dr. Beatrice De Graaf een zogeheten ‘Expertmeeting’ over de jaren ’70.  In twee dagen komen vele historici aan bod, om te spreken en te discussiëren over alle aspecten van dit decennium: van economie tot politiek tot internationale betrekkingen. De UHSK is blij om te melden dat onze vereniging 10 plekken toebedeeld heeft gekregen, op een verwacht deelnemersaantal van rond de 35 (voornamelijk academici). Over twee dagen verspreid zijn er enkele clusters van lezingen, waar daarna uitgebreid over van gedachte wordt gewisseld. Uiteraard mogen de jongste historici daar ook een mening over hebben en daar zijn wij voor!

 

Dinsdag 13 mei duurt het programma van 12:30 t/m 16:30, en op woensdag 14 mei van 09:30 tot 17:00. Lunch e.d. zijn inbegrepen, en het lijken twee mooie dagen te worden. Wat wordt er van jou verwacht? Het is de bedoeling dat je actief meedoet, uitgebreid meedenkt en –praat. Het is dan ook een vereiste (aangezien er vele afgevaardigden uit Amerika, Duitsland e.d.) dat je Engels goed beheerst. Ten slotte wordt er affiniteit met het besprokene gevraagd. De vakgebieden lopen nogal uiteen (alleen cultuurhistorici zullen zich niet echt op hun plek voelen), maar zijn dus in ieder geval gerelateerd aan de eigentijdse geschiedenis. Dat betekent echter niet dat je heel erg gespecialiseerd hoeft te zijn: ook eerste- en tweedejaars zijn absoluut welkom!

 

Erg leuk dus! Heb je interesse? Mail dan je gegevens naar info@uhsk.nl, met een korte motivatie (plm. 10 regels). De deadline voor aanmelding is 30 april. Heb je nog vragen? Ook dan kan je dat naar ons mailen, of loop langs onze kamer op Drift 21, 1.06.

Lees meer >
07-04-2014

Advertentie