Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Nieuws


Afscheidscollege Duco Hellema

datum: 11-06-2015

Op 11 juni neemt Prof. Dr. Duco Hellema afscheid als hoogleraar Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen. Zijn afscheidscollege zal plaatsvinden in de Aula van het Academiegebouw. 

De titel van het afscheidscollege luidt:
'De opheffing van ongelijkheid en achterstelling. Een herwaardering van de jaren zeventig.'

De jaren zeventig hebben een slechte reputatie. Een decennium van economische stagnatie, werkloosheid en malaise, die onvermijdelijk uitmondde in een meer geïndividualiseerde en geliberaliseerde samenleving, zo luidt het gangbare oordeel. Maar de jaren zeventig zijn ook de periode waarin de inkomensverschillen in de meeste westerse landen op hun laagst waren. Zie daarvoor onder meer het inmiddels beroemde boek van Thomas Piketty. Vele westerse regeringen, zoals het kabinet-Den Uyl, voerden een nivellerende sociaaleconomische politiek. In zijn afscheidscollege gaat Duco Hellema in op een tijdvak waarover nog steeds vele misverstanden bestaan.

Het college zal plaatsvinden op:
donderdag 11 juni 2015 om 16.15 uur
in de Aula van het Academiegebouw, Domplein 29, te Utrecht.

Wij stellen het zeer op prijs als u zich voor het afscheidscollege aan zou willen melden via afscheid.hellema.gw@uu.nl.

Nieuwsoverzicht

UHSK-kamer openingsweek!

Nadat jullie een hopelijk fantastische zomer hebben gehad zal het wellicht even wennen zijn om je weer onder te dompelen in het zware studentenleven. Maar naast colleges, boeken en essays staat gelukkig ook de UHSK weer op je te wachten! Naast de activiteiten van verschillende commissies en de wekelijkse borrel op dinsdagavond in de Stadsgenoot, kun je voor de nodige gezelligheid het hele jaar terecht op de UHSK-kamer (Drift 21, kamer 1.06). De eerste week van het collegejaar openen we dan ook feestelijk op de kamer, waar allerlei activiteiten plaatsvinden!

 

 

Dinsdag ben je tijdens en na de boekverkoop van harte welkom voor koffie, taart en een feestelijke opening van de kamer. Blijf na het Hofmanfeest dus niet brak in je bed liggen, maar kom langs voor de gebruikelijke gezelligheid! Op woensdag wordt er vanaf 13.00 uur lunch aangeboden. Bovendien zullen in onze geschiedenishuiskamer ’s middags de spelletjes klaarstaan. Speciaal voor eerstejaars staat de kamer donderdag in het teken van de studie Geschiedenis. Kom dus na het hoorcollege Moderne Geschiedenis vanaf 11.00 uur langs bij de UHSK, waar we met koffie en koekjes klaar zitten met allerlei informatie over de studie en de praktische zaken waarvoor je het hele jaar terecht kunt bij de UHSK. Vrijdag sluiten we de week af met een klassieker: de VrijdagMiddagBorrel ofwel VrijMiBo! We houden jullie op de hoogte, maar het belooft prachtig weer te worden en dus verwelkomen we jullie in het Griftpark om met elkaar te proosten op het weekend!

 

Alle tijden op een rijtje:

Dinsdag 2 september: 10.00-17.00 uur (UHSK-kamer)

Woensdag 3 september: lunch vanaf 13.00 uur, hele middag spelletjesmiddag (UHSK-kamer)

Donderdag 4 september: vanaf 11.00 uur studieinformatiedag (UHSK-kamer)

Vrijdag 5 september: VrijMiBo vanaf 14.00 uur (Griftpark)

PS: weet je nog niet waar het Griftprak is? Kom dan voor 14.00 uur naar de kamer om samen te fietsen!

Lees meer >
01-09-2014

Advertentie