Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Nieuws


UBO: Eerstejaarsexcursie Gemeentemuseum Den Haag

datum: 15-10-2014

Het eerste blok loopt spoedig te einde, maar een blok is geen blok zonder een UBO excursie voor eerstejaars! Dit jaar gaan we voor het vak moderne geschiedenis naar het Gemeentemuseum Den Haag, waar werken van onder andere Claude Monet, Wassily Kandinsky, Pablo Picasso, Piet Mondriaan, Francis Bacon, Constant en Louise Bourgeois te zien zijn. Als je meer wil weten over tot wat voor nieuwe ideeën en culturele ontwikkelingen die moderne periode geleid heeft, geef je dan vooral op!

De excursie vindt plaats op 15 oktober. Rond half 10 verzamelen we op Utrecht centraal op een nog aan te geven locatie. Opgeven kan op de UHSK kamer of via info@uhsk.nl. Toegang tot de activiteit is gratis!

Praktische informatie:
Datum: Woensdag 15 oktober
Tijd: 9.30 – 15.00
Locatie: Utrecht Centraal

Nieuwsoverzicht

De Von der Dunk-lezing!

Op 28 mei j.l. vond de jaarlijkse Von der Dunk-lezing plaats; deze activiteit is ingesteld ter ere van befaamd historicus, en erelid van de UHSK, Hermann von der Dunk. De avond had dit jaar een wat uitgebreider karakter wegens het feit dat dhr. Von der Dunk dit jaar de illustere leeftijd van 85 jaar heeft bereikt. Een kleine 70 personen, onder andere leden, alumni, leden van verdienste en ereleden van de UHSK en universitair medewerkers,  verzamelden zich in de Belle van Zuylenzaal om te luisteren naar respectievelijk Leen Dorsman, Frits Broeyer en Hermann von der Dunk zelf. Dhr. Dorsman gaf een introductie voor de lezing van dr. Broeyer, over de universiteit Utrecht en haar studenten in de Tweede Wereldoorlog. Dr. Broeyer vertelde vervolgens over zijn ervaringen bij zijn onderzoeken naar dit controversiële onderwerp, de beeldvorming en het wetenschappelijk debat daarover, en welke ontdekkingen hij heeft gedaan. Na deze boeiende lezing was het podium aan dhr. Von der Dunk zelf, die voornamelijk vertelde over zijn ervaringen als student in de jaren '50 en zijn ervaringen als docent ten tijde van de beroeringen van de jaren '60. Aan het einde ontving hij van het bestuur enkele geschenken. Zo was het thema van deze avond 'de student in vroegere tijden': vele aanwezigen bemerkten de gigantische contrasten tussen toen en nu. Op de borrel achteraf is nog lang nagepraat over dit boeiende onderwerp, en iedereen concludeerde dat het een mooie avond was geweest.  

Lees meer >
09-06-2014
Foto's: It's a Disaster!

Ook zo genoten van de DraCo? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Bekijk hier de foto's van dit geslaagde toneelstuk terug achter het ledengedeelte! 

 

Bovendien kun je op 31 mei en 1 juni kun je je culturele hart weer ophalen. Dan speelt Solon, bestaande uit oud- DraColeden, het toneelstuk 'Adel Blank'. Maak je klaar voor een avond vol intriges, absurdistische plotwendingen en hoogstaand acteerwerk! Komt dat zien! Stuur een mail naar solontoneel@gmail.com om kaarten te reserveren. Vermeld daarbij je naam, aantal kaarten en de datum waarop je wil komen. Klik hier voor meer informatie! 

Lees meer >
20-05-2014

Advertentie