Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Nieuws


eFaqt

datum: 06-10-2015

Wil jij alles uit je studietijd halen?  Veel leuke dingen doen maar ook echt effectief studeren op de momenten dat dat nodig is?

Dan biedt de UHSK je de mogelijkheid om te studeren met de gratis online studytool eFaqt. Met deze tool:

  • Vind, maak en deel je de beste samenvattingen
  • Oefen je alvast je tentamens
  • Kan je de aantekeningen van alle andere studenten inzien

Als lid van de UHSK krijg je zelfs drie maanden gratis eFaqt Pro (t.w.v. 14,85) . Na deze periode kan je gratis gebruik blijven maken van eFaqt Basic.

Meld je nu aan: efaqt.com/uhsk

Wil je meer weten over eFaqt? Kijk op efaqt.com

Nieuwsoverzicht

UHSK: Gala!

In de Diesweek is het weer tijd voor de leukste verjaardagsactiviteit van de UHSK: Het dies-gala. Een feest wat je, zoals altijd, zeker niet mag missen. Het thema dit jaar is ‘A Masquerade at the Capulets’.

We gaan zo'n 400 jaar terug in de tijd en jullie zijn vanavond uitgenodigd door de zeer welgestelde Lord Capulet. Om te vieren dat zijn kapitaal, ook dit jaar weer, is gegroeid, zal hij een gemaskerd bal geven op zijn persoonlijke pleziervaartuig: Boot 10. Zoals jullie van Lord Capulet zijn gewend zal aan alles worden gedacht. Zijn eigen klassieke muziekkorps zal jullie entree grandioos maken, zijn digitale dj-duo uw nacht onvergetelijk en zijn livreibediendes zullen uw oneindige dorst proberen te lessen.


Omdat Lord Capulet van gegoede afkomst is stelt hij niet alleen hoge eisen aan de voorzieningen maar ook aan de gasten. Dit betekent voor de heren dat zij hun smoking of rok uit de kast zullen moeten trekken. Van de dames wordt een chique jurk verwacht. Voor beiden geldt dat zonder masker er geen entree mogelijk is. Het mooiste paar zal daarnaast worden gekroond tot ‘Romeo en Julia’. Trek dus uw beste kleren uit de kast, doe uw masker op en laat u verleiden tot een avond met exorbitante luxe.  

U kunt vanaf 20 januari wekelijks op de dinsdagborrel een kaartje bemachtigen. We kijken uit naar een subliem feest waar iedereen van de partij is. 

 

Meer informatie:
‘A Masquerade at the Capulets’
O.D.Z. ‘Back in time with Shakespeare’
Datum: 4 maart 2015
Locatie: Partyboat 10 (Vertrekt vanaf de Ikea, over de precieze opstaplocatie volgt later meer info)
Tijd: 23:00 – 04:00

Kosten: €32.50 (aan de deur €35). Kaarten zijn ook te koop op de UHSK-kamer. Je kunt alleen contant betalen! Bier, wijn en fris zijn afgekocht.
Dresscode: 'Gemaskerd bal'

Lees meer >
14-01-2015
Alumnidiner

Heb je deze week alweer moeten uitleggen dat je met geschiedenis heus wel meer kunt worden dan leraar? En wat heb je toen zoal verteld? Of je nu een uitgebreide analyse hebt kunnen geven van waar wij historici goed in zijn en wat voor prachtige carrièreperspectieven dat jou biedt, of na een paar zinnen zelf ook niet meer zo goed kon uitleggen wat je eigenlijk voor mogelijkheden hebt: houd 12 december vrij in je agenda!


Die vrijdagavond vindt namelijk het Student-Alumnidiner plaats: een diner waarbij jij als student in gesprek gaat met afgestudeerde historici die allerlei verschillende carrières hebben. Er komen maar liefst zeventien enthousiaste alumni, afkomstig uit alle mogelijke hoeken van het carrièreperspectief. Zij delen graag hun ervaringen met jullie en in deze informele setting kun jij hen alles vragen over wat hun baan precies inhoudt, waarom dat zo interessant is voor historici én hoe ze er terecht zijn gekomen. 

Hoe werkt dat? Voor € 17,50 krijg je een heerlijk driegangendiner en per gang wissel je van tafel. Zo krijg je de kans om met verschillende alumni in kleine groepjes in gesprek te gaan. Uiteraard is er na afloop van het diner een borrel om de avond en de goede gesprekken voort te zetten onder het genot van een biertje!

Dit wil jij natuurlijk niet missen! Stuur een mailtje naar alumnicommissie@uhsk.nl om je aan te melden. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij! Om zoveel mogelijk aan jullie voorkeur te voldoen, willen we jullie vragen om bij je aanmelding twee carrièrerichtingen die jou interesseren te vermelden. Je kunt kiezen uit politiek, journalistiek, onderwijs, bedrijfsleven, onderzoek, ministerie/overheid en cultuur. 

We hopen jullie allemaal de 12e te mogen verwelkomen!

Als je een allergie o.i.d. hebt, vermeld dit dan ook in je mail.
 

Hieronder enkele alumni die 12 december aanwezig zullen zijn!

Peter Rietveld (krijgshistoricus; specialist cybersecurity)

In Oktober 1989 studeerde Peter Rietveld 'Met Genoegen' af bij Krijgsgeschiedenis met een tweede specialisatie Oost-Europese Geschiedenis op zak; helemaal klaar om van de Koude Oorlog een briljante carrière te maken. Helaas eindigde die oorlog dezelfde week en de geplande carrière werd een voortzetting van de carrière als uitzendkracht etaleur bij de afdeling Promotie van de Technische Dienst van Hoog-Catharijne. In 1993 stapte Peter over naar de rol van vormgever en commerciële tekstschrijver bij een IT bedrijf voor de AGF sector (Aardappelen, groente en Fruit). Daar werd hij documentalist, iemand die handleidingen schreef op basis van source code. De techneut in hem ontwaakte en hij ging via een rol als monteur van video editing apparatuur in 1996 als IT-er in de Enterprise werken. De eerste klus veranderde van floppy monkey in medewerker security bij de AMEV, vanwaar hij voor het eerst gehunt werd als 'specialist IT security'. Toen de internet bubbel losbarstte werd hij excuus-techneut van een van de grootste bubbelbedrijven die ons land toen kende. Aansluitend is hij als beveiliger een lange opmars begonnen zodat hij nu, na ruim 20 jaar als Senior Cybersecurity Consultant optreedt als 'Solution Architect' bij tal van grote opdrachtgevers.  

Huidige functie:
Portfolio Competence Manager Situational Awareness bij Traxion (sinds 2006)
Taken; business development, kennisopbouw en het uitvoeren van de eerste projecten per nieuwe competentie. Onder Situational Awareness vallen o.a. Cryptografie, pentesten, compliance, security orchestration en Big Data.

 

Frank Moerenhout (stagiair Nederlandse ambassade Washington D.C.)

Frank werkt op dit moment nog aan zijn masterscriptie bij de master ‘Internationale Betrekkingen in Historisch Perspectief’ aan de Universiteit Utrecht, maar is vanaf januari 2014 t/m juli 2014 werkzaam geweest bij de Nederlandse ambassade in Washington D.C. als stagiair. Hier heeft hij de diplomatie van dichtbij meegemaakt: hij kan je daar dus van alles over vertellen en bovendien kun je bij hem terecht voor recente ervaring met stage lopen in het buitenland!

 

Merlijn Keizer: (Schiphol)

Merlijn werkt als manager van het VIP centre op Schiphol, dit houdt in dat hij verantwoordelijk is voor deze afdeling. Het VIP centre fungeert als doorgang voor personen die in discretie gebruik maken van Schiphol (topsporters, modellen, DJ’s, BN’ers etc.). een van zijn neventaken is dat hij het crisisteam van de luchthaven begeleidt tijdens (grote) incidenten als brand, noodlandingen, grootschalige verstoringen en bijv. de ramp met de MH17. Daarvoor was hij Operations Manager op Schiphol waarbij hij onder andere  het aanspreekpunt was voor externe partners als afhandelaren, luchtvaartmaatschappijen, Koninklijke Marechaussee en Douane.

 

Huub Blankenberg: (Vereniging Rembrandt)

Huub Blankenberg werd kort na zijn stage aangesteld als "hoofd educatie/informatie". Hij  was verantwoordelijk voor educatieve activiteiten, presentatie, marketing en communicatie en trad ook op als plaatsvervangend directeur. Een paar jaar later werd hij benoemd tot directeur (algemeen verantwoordelijk, externe contacten, financiën, subsidies, sponsoring, lezingen, etc.). In 2003 werd hij gevraagd om directeur te worden van de Vereniging Rembrandt, die musea financieel ondersteunt bij het aankopen van kunst. Zijn werk was het begeleiden van aanvragen, onderhouden van contacten met andere culturele fondsen, overheden en musea, ondersteunen van het bestuur, geven van lezingen, werven van nieuwe leden en fondsen).

 

Rianne Kool (Calco)

Rianne kool werkt bij Calco als Accountmanager. In deze functie is zij verantwoordelijk voor zowel het acquireren van New Business als het beheren en uitbouwen van bestaande relaties. Om dit te bereiken werkt zij binnen een team nauw samen met opdrachtgevers om optimaal aan hun IT wensen en behoeften te voldoen. Daarnaast is zij nauw betrokken bij hetwerving- & selectieproces, voert zij sollicitatie- en beoordelingsgesprekken en bereidt zij medewerkers voor op een succesvolle intake. Sinds kort is zij gepromoveerd tot manager van een Accountteam en is ze hiermee eindverantwoordelijk voor alle klanten die de accountmanagers binnen haar team beheren.

 

Laurens van Leuven: (Calco)

Sinds september dit jaar werkt Laurens als MasterClass trainee bij Calco. In dit traineeship leidt Calco afgestudeerden met affiniteit met de ICT (ervaring wordt niet gevraagd!) op tot IT-professional. Zo werkt hij aan een app waar bibliotheken gebruik van maken, oefent hij zijn vaardigheden als ‘architect’ van een grootschalige reorganisatie en doe t hij onderzoek naar de mogelijkheden van Big Data. Andere trainees worden weer opgeleid tot projectleider of beheerder van een systeem.


Jorg  van Velzen (Platform Bèta Techniek)

Jorg werkt als lobbyist in Den Haag voor een organisatie die Platform Bèta Techniek heet. Het Platform is tien jaar geleden opgericht om het aantal bèta's te vergroten. Het Platform is een organisatie die in de hele onderwijsketen werkzaam is en daar vooral onderwijs en bedrijven aan elkaar koppelt. Dit betekent dat zijn werkzaamheden niet alleen aan het Binnenhof plaatsvinden, maar ook steeds meer bij provincies en gemeenten. Hij houdt zich vooral bezig met de topsectoren binnen het Platform. Het is zijn taak om politici en ambtenaren te overtuigen van het belang van meer bèta's en om de juiste mensen aan elkaar en aan de juiste ideeën te koppelen.

 

Léjon Saarloos: (PHD)

Léjon Saarloos (1988) is sinds november 2013 als promovendus verbonden aan de Universiteit Leiden. Daarvoor studeerde hij geschiedenis en cultuurgeschiedenis in Utrecht en gaf hij les in het basisonderwijs. Hij onderzoekt voor zijn proefschrift hoe Britse wetenschappers en geleerden rond 1900 vorm gaven aan idealen van wetenschapsbeoefening en in het bijzonder hoe zij zelf verleidingen van geld, macht of beroemdheid probeerden te weerstaan. Zijn onderzoek naar wetenschappelijke verleidingen zal naar verwachting in 2018 afgerond zijn. Naast onderzoek is Léjon ook belast met onderwijs. 

 

Rene Boekman (Delta Lloyd verzekeringen)

Rene Boekman heeft een functie als ICT Senior Analist bij Delta Lloyed verzekeringen. Hij houdt zich in deze functie bezig met de applicatiebeheer voor klantendatabases, zorgverzekeringen, financiële processen, mobiele toepassingen en social media.

 

Fleur de Weerd: (freelance journalist)
Fleur de Weerd (1985) is freelance journalist en Oekraïne-correspondent. In 2012 woonde ze in Oekraïne om het EK te verslaan voor dagblad Trouw. Sinds de revolutie in 2014 is ze een van de vaste correspondenten van Trouw in het conflictgebied en doet ze ook verslag op radio en televisie. Op dit moment werkt ze aan een boek over Oekraïne.

 

Willem van Ewijk (freelance journalist)

Op dit moment is Willem officieel stagiair bij Vonk, het achtergrond- en opiniekatern bij de Volkskrant op zaterdag. Hij draagt zelf onderwerpen aan en werkt ook zelfstandig aan de grote achtergrondverhalen.

Drie jaar geleden schreef hij in Parijs zijn eerste journalistieke stukken, voor De Groene Amsterdammer (en wat opiniestukken, onder meer voor de Volkskrant). Sindsdien heb hij gefreelancet, met wisselende activiteit.

Hij studeerde ook rechten (bachelor, en Master European Law) en ging toen naar Parijs voor de journalistiek en een onderzoeksmaster sociale wetenschappen. 

 


Datum: vrijdag 12 december 2014
Tijd: 19.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur)
Locatie: De Branding (Croeselaan 303, Utrecht)
Kosten: € 17,50 (s.v.p. overmaken naar de rekening van de UHSK: NL39 INGB 0005 3603 14 o.v.v. ‘studentalumnidiner’ en je naam)

 

Lees meer >
01-12-2014

Advertentie