Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Nieuws


UHSK Kerstmarkt

datum: 03-12-2015

De UHSK laat zich op de vroege avond van 16 december van zijn beste kant zien. De al zo gezellige vereniging voelt zich tijdens de kerstdagen simpelweg gedwongen om warmte, naastenliefde te verspreiden, fantastische prijzen uit te reiken en zich te bedwelmen met glühwein. Speciaal om al deze dingen te doen organiseert de UHSK een kerstmarkt: hier kan gegeten worden, op de minder bedeelden geproost worden en zullen lootjes worden verkocht voor een fantastische loterij met epische prijzen.

Een heus kerstsfeertje aan de Kromme Nieuwegracht, voelen jullie je al een beetje warm van binnen? Nog niet? Maar wisten jullie al dat alle opbrengsten van de avond naar een goed doel zullen gaan? Alle centjes van de verkochte kaarten voor de kerstmarkt en de lootjes van de loterij zullen worden overgemaakt naar Support Your Locals, een Utrechts project dat lokale daklozen ondersteunt. Houd deze pagina in de gaten voor sneak peeks van de te winnen prijzen!  

Een kaartje voor de kerstmarkt kost 7,50 euro. Hiervoor krijg je dus onder andere een heerlijke maaltijd, speciaal verzorgd door de Accie, en een heleboel drankjes, waaronder smakelijke glühwein van de Feco. Daarnaast geldt je toegangskaartje als een lot voor de loterij, maar je kan natuurlijk voor slechts 1 euro per lot je kansen vergroten. Haal je kaartje vanaf maandag 7 december op de UHSK-kamer. Wees er snel bij, want er is slechts plek voor 50 mensen aan de Kromme Nieuwegracht!

Datum: 16 december
Tijd: 16.00-20.00
Waar: De Foyer van KNG 20
Kosten: 7,50 euro (contant!)

Nieuwsoverzicht

PolCa Verkiezingsdebat: Wie komen er?

Waarom zou ik stemmen? In een periode waar de stemopkomsten steeds bedroevender worden en menig Nederlander de hoop in de politiek langzaam opgeeft “omdat ze daar in Den Haag toch alleen maar voor hun eigen kiezen” is het belangrijk de idealist in jezelf te ontketenen en nog veel belangrijker om het nut van de uiteraard iets minder sexy provinciale staten verkiezing in te zien: er valt wel degelijk iets te kiezen. 

Het Politiek Café heeft daarom verscheidene politieke jongerenorganisaties bereid gevonden om jouw te overtuigen tot stemmen, maar vooral om met elkaar in conclaaf te gaan en zich te buigen over zaken die zich niet louter zullen beperken tot het wel of niet uitbreiden van de A27. Naast het gebruikelijke zieltjeswinnen is er ruimte voor de meer intellectuele discussie: zo wordt er gedebatteerd over het algemeen nut van een dergelijke PJO, maar ook over de dan al niet merkwaardige betrekking van de provinciale staten tot de eerste kamer. Is het huidige systeem aan vernieuwing toe of leidt juist deze constructie tot het optimaal presteren van de democratie? 

Onder leiding van PolCa’s eigen dr. Frans Willem Lantink organiseren wij daarom op 11 maart vol trots “het PolCa Verkiezingsdebat”!

Datum: woensdag 11 maart
Tijd: inloop vanaf 19:30
Locatie: Senaatszaal, Academiegebouw

Woensdag is het zover: Het eerste, en enige, verkiezingsdebatavond van dit collegejaar. Van ons Politiek Cafe hadden we nog tegoed wie er zouden komen, dat is nu bekend!

 

CDJA (CDA)

Matthijs Buijs is 23 jaar oud. Voor het CDA in Utrecht staat hij op plaats 5 voor de aanstaande verkiezingen. Hij woont in Kanaleneiland en heeft zijn studie Bestuurs- en Organisatiewetenschappen afgemaakt. Verder heeft hij een jaar de Master Governance and Policy gedaan eveneens aan de Universiteit van Utrecht.

In het verleden is heeft hij zich binnen de CDJA ingezet voor verscheidene commissies en is tevens vicevoorzitter van de CDJA Utrecht geweest. Heden ten dage is hij beleidsmedewerker aan het ministerie van Financiën.

 

DWARS (GroenLinks)

Hugo van Halder is 23 jaar oud en voorzitter van de DWARS (GroenLinks Jongeren). Hij woont in Utrecht en heeft in het verleden Taal- en Cultuurstudies afgerond inclusief een master Internationale Betrekkingen. In 2012 is hij secretaris geweest van de afdeling van DWARS in Utrecht, maar in oktober vorig jaar is hij benoemd tot voorzitter van het landelijk bestuur. Hij is niet verkiesbaar voor de komende verkiezingen.

Hugo van Halder is 23 jaar oud en op dit moment voorzitter van het landelijk bestuur van DWARS (Groenlinkse jongeren).

 

Jonge Democraten (D66)

Tom Kunzler is 25 jaar oud en is op dit moment fractiemedewerker voor D66 in de provincie Overijssel. Tom staat momenteel op plek 14 van de D66 lijst voor de provinciale verkiezingen van Utrecht. Tom is oud-voorzitter van de Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen en is nog steeds nauw betrokken bij de JD. Verder werkt hij bij Open State Foundation te Amsterdam, een organisatie die zich inzet voor een hogere mate van politieke transparantie door middel van het vrijgeven van open data. 

 

Jonge Socialisten (PvdA)

Matthijs Willemse is 22 jaar oud en  secretaris van de Jonge Socialisten Utrecht (Jongerenafdeling PVDA). Hij woont sinds kort in Utrecht waar hij Rechten studeert. Eerder heeft hij een studie Economie in Rotterdam afgerond. Eerder is hij actief geweest als secretaris van de PVDA in de gemeente Pijnacker-Nootdorp en heeft hij bij het landelijk partijbureau bijgedragen aan de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen en de verkiezing van het Europese Parlement van het afgelopen jaar. Voor deze verkiezingen is hij niet verkiesbaar.

Matthijs Willemse is 22 jaar oud en op dit moment secretaris van de Jonge Socialisten Utrecht (Jongerenafdeling PVDA).

 

JOVD (VVD)

Sven Koenen is momenteel Algemeen Bestuurslid Organisatie bij de JOVD afdeling Utrecht. Sven is verantwoordelijk voor het organiseren van verschillende activiteiten bij de JOVD. Hij is niet verkiesbaar maar als bestuurslid bij de JOVD is hij uitermate geschikt om de standpunten van zijn PJO te verduidelijken. 

 

Partij voor de Vrijheid

Joeri Pool is 22 jaar en masterstudent Politiek en Maatschappij aan de Universiteit Utrecht. Daarvoor studeerde hij aan dezelfde universiteit geschiedenis, waarbij hij zich richtte op politieke en maatschappelijke vraagstukken. Sinds enkele jaren is hij nu actief voor de Partij voor de Vrijheid. Voor deze verkiezingen is hij voor de provincie Utrecht verkiesbaar op nummer 10.

 

PINK! (Partij voor de Dieren)

Eva is landelijk voorzitter van PINK!, de jongerenorganisatie van Partij voor de Dieren. Zij is 22 jaar en is werkzaam als fractiemedewerker van PvdD in de gemeente Amsterdam. Daarnaast is zij verkiesbaar voor PS2015 in Noord-Holland, zij staat op plek 5.

Over PINK!:  PINK! vindt dat het tijd is voor een grote omslag. Het is tijd voor een duurzame samenleving waarin na de slaven, de kinderen en de vrouwen ook de dieren rechten krijgen. Via PINK! werken we aan dit groene bewustzijn bij een nieuwe generatie. Een generatie die de toekomst in handen heeft!

 

Rood (SP)

Miloš Todorović is 22 jaar oud en een oude bekende voor de PolCa: zo nam hij vorig jaar namens de SP deel aan het verkiezingsdebat rondom gemeenteraadverkiezingen en stond hij nummer zes op de lijst van diezelfde partij.

Miloš woont in Utrecht maar studeert bos- en natuurbeheer aan de Universiteit van Wageningen. Hij heeft al een hoop acties op z'n naam staan, en is een tijd contactpersoon geweest van ROOD Utrecht, de jongerenafdeling van de SP. Wat hem naar eigen zeggen dan ook het meest aanspreekt “is de niet lullen maar poetsen mentaliteit”.

Lees meer >
11-03-2015

Advertentie