Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Nieuws


Roosters Universiteit Utrecht

datum: 27-11-2015

Werkt jouw rooster ook niet mee? Lange dagen, korte nachten? Of moet je, je werk alweer afzeggen? Help dan mee om dit te verbeteren!

 

Uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2015, die door ruim 10.000 studenten van de Universiteit Utrecht is ingevuld, blijkt dat Utrechtse studenten over het algemeen heel tevreden zijn over hun opleiding. Dat geldt niet voor hun mening over studieroosters; studenten zijn het afgelopen jaar kritischer geworden over het tijdig bekendmaken van studieroosters en het tijdig bekendmaken van wijzigingen in het studierooster. De vraag is hoe dat komt en wat er precies aan de hand is. Het College van Bestuur wil graag meer inzicht krijgen in het probleem, de wensen en de behoeften. Het doel is te komen tot concrete oplossingen en aanbevelingen.

 

Daarvoor roepen we graag de hulp van studenten in, en willen we je vragen om voor 31 december 2015 een beknopte online vragenlijst in te vullen via deze link. Dat kost ongeveer tien minuten, en de resultaten worden anoniem verwerkt.

Nieuwsoverzicht

Carrierecommissie: Profileringsbijeenkomst

Lieve allemaal,


Samen met het departement Geschiedenis organiseert de Carrièrecommissie op 4 juni een profileringsbijeenkomst. Hoe geven bepaalde keuzes die je tijdens je studie maakt richting aan het profiel waar je dadelijk mee afstudeert en wat betekent dit voor jouw toekomst? In tegenstelling tot eerdere berichten zal deze bijeenkomst niet alleen voor eerstejaarsstudenten interessant zijn, maar kunnen ook ouderejaars door de verandering van de opleiding nieuwe belangrijke informatie horen over hoe je jouw studieprogramma het beste kan invullen.

 
De bijeenkomst bestaat uit een plenair gedeelte dat van 15:00 uur tot ongeveer 16.15 uur zal duren. In dit gedeelte ligt de nadruk op het belang van profilering voor de arbeidsmarkt en voorlichting over de minoren (zowel binnen Geesteswetenschappen als daarbuiten). Niet alleen wordt hier informatie gegeven door het departement, ook studenten die een minor volgen of hebben gevolgd komen hier vertellen over hun ervaringen ermee. Denk aan een minor Journalistiek, B&O of Conflict Studies.

 Na een pauze volgen workshops over stage en studie in het buitenland, manieren om jouw profiel binnen je studie nog interessanter te maken.

 
Programma:

 15:00-16:00  uur      Voorlichtingsbijeenkomst over profilering en minoren (plenair), Drift 21, 0.32

16:00-16:15  uur      Koffie / theepauze

16:30-17:15  uur      Ronde 1 workshops: groep 1 Stage, groep 2 Buitenland

17:15-18:00  uur      Ronde 2 workshops: groep 1 Buitenland, groep 2 Stage

 Aanmelden voor deze middag kan via info@uhsk.nl of kom langs op de UHSK-kamer. Met name voor de workshops is aanmelden verplicht, want er is maar een beperkt aantal plaatsen per workshop.

 We hopen velen van jullie op 4 juni te zien!

 Departement Geschiedenis en de Carrièrecommissie

Lees meer >
04-06-2015

Advertentie