Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Nieuws


'Verslag van de Excursie naar Praag, 4-15 juni 1968'

datum: 23-06-2015

De Archiefcommissie heeft weer een interessant archiefstuk gevonden! Al tientallen jaren lang maakt de UHSK reizen naar alle uithoeken van Europa. Van Trier tot Leipzig en van Florence tot Warschau en Krakau dit jaar. Een van de meest speciale reizen moet de excursie van 1968 naar Praag geweest zijn, onder leiding van de freule van Winter. 1968 was natuurlijk het jaar van de Tsjechische Opstand en de UHSK'ers die mee waren kregen de gespannen sfeer zeker mee. Contact leggen met de Tsjechen bleek voor de historici echter lastiger dan verwacht. In dit humoristisch geschreven reisverslag krijg je een interessante sfeerindruk van deze memorabele reis. 

http://www.uhsk.nl/media/Nieuws/reisverslagPraag.pdf

Nieuwsoverzicht

PolCa Verkiezingsdebat: Wie komen er?

Waarom zou ik stemmen? In een periode waar de stemopkomsten steeds bedroevender worden en menig Nederlander de hoop in de politiek langzaam opgeeft “omdat ze daar in Den Haag toch alleen maar voor hun eigen kiezen” is het belangrijk de idealist in jezelf te ontketenen en nog veel belangrijker om het nut van de uiteraard iets minder sexy provinciale staten verkiezing in te zien: er valt wel degelijk iets te kiezen. 

Het Politiek Café heeft daarom verscheidene politieke jongerenorganisaties bereid gevonden om jouw te overtuigen tot stemmen, maar vooral om met elkaar in conclaaf te gaan en zich te buigen over zaken die zich niet louter zullen beperken tot het wel of niet uitbreiden van de A27. Naast het gebruikelijke zieltjeswinnen is er ruimte voor de meer intellectuele discussie: zo wordt er gedebatteerd over het algemeen nut van een dergelijke PJO, maar ook over de dan al niet merkwaardige betrekking van de provinciale staten tot de eerste kamer. Is het huidige systeem aan vernieuwing toe of leidt juist deze constructie tot het optimaal presteren van de democratie? 

Onder leiding van PolCa’s eigen dr. Frans Willem Lantink organiseren wij daarom op 11 maart vol trots “het PolCa Verkiezingsdebat”!

Datum: woensdag 11 maart
Tijd: inloop vanaf 19:30
Locatie: Senaatszaal, Academiegebouw

Woensdag is het zover: Het eerste, en enige, verkiezingsdebatavond van dit collegejaar. Van ons Politiek Cafe hadden we nog tegoed wie er zouden komen, dat is nu bekend!

 

CDJA (CDA)

Matthijs Buijs is 23 jaar oud. Voor het CDA in Utrecht staat hij op plaats 5 voor de aanstaande verkiezingen. Hij woont in Kanaleneiland en heeft zijn studie Bestuurs- en Organisatiewetenschappen afgemaakt. Verder heeft hij een jaar de Master Governance and Policy gedaan eveneens aan de Universiteit van Utrecht.

In het verleden is heeft hij zich binnen de CDJA ingezet voor verscheidene commissies en is tevens vicevoorzitter van de CDJA Utrecht geweest. Heden ten dage is hij beleidsmedewerker aan het ministerie van Financiën.

 

DWARS (GroenLinks)

Hugo van Halder is 23 jaar oud en voorzitter van de DWARS (GroenLinks Jongeren). Hij woont in Utrecht en heeft in het verleden Taal- en Cultuurstudies afgerond inclusief een master Internationale Betrekkingen. In 2012 is hij secretaris geweest van de afdeling van DWARS in Utrecht, maar in oktober vorig jaar is hij benoemd tot voorzitter van het landelijk bestuur. Hij is niet verkiesbaar voor de komende verkiezingen.

Hugo van Halder is 23 jaar oud en op dit moment voorzitter van het landelijk bestuur van DWARS (Groenlinkse jongeren).

 

Jonge Democraten (D66)

Tom Kunzler is 25 jaar oud en is op dit moment fractiemedewerker voor D66 in de provincie Overijssel. Tom staat momenteel op plek 14 van de D66 lijst voor de provinciale verkiezingen van Utrecht. Tom is oud-voorzitter van de Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen en is nog steeds nauw betrokken bij de JD. Verder werkt hij bij Open State Foundation te Amsterdam, een organisatie die zich inzet voor een hogere mate van politieke transparantie door middel van het vrijgeven van open data. 

 

Jonge Socialisten (PvdA)

Matthijs Willemse is 22 jaar oud en  secretaris van de Jonge Socialisten Utrecht (Jongerenafdeling PVDA). Hij woont sinds kort in Utrecht waar hij Rechten studeert. Eerder heeft hij een studie Economie in Rotterdam afgerond. Eerder is hij actief geweest als secretaris van de PVDA in de gemeente Pijnacker-Nootdorp en heeft hij bij het landelijk partijbureau bijgedragen aan de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen en de verkiezing van het Europese Parlement van het afgelopen jaar. Voor deze verkiezingen is hij niet verkiesbaar.

Matthijs Willemse is 22 jaar oud en op dit moment secretaris van de Jonge Socialisten Utrecht (Jongerenafdeling PVDA).

 

JOVD (VVD)

Sven Koenen is momenteel Algemeen Bestuurslid Organisatie bij de JOVD afdeling Utrecht. Sven is verantwoordelijk voor het organiseren van verschillende activiteiten bij de JOVD. Hij is niet verkiesbaar maar als bestuurslid bij de JOVD is hij uitermate geschikt om de standpunten van zijn PJO te verduidelijken. 

 

Partij voor de Vrijheid

Joeri Pool is 22 jaar en masterstudent Politiek en Maatschappij aan de Universiteit Utrecht. Daarvoor studeerde hij aan dezelfde universiteit geschiedenis, waarbij hij zich richtte op politieke en maatschappelijke vraagstukken. Sinds enkele jaren is hij nu actief voor de Partij voor de Vrijheid. Voor deze verkiezingen is hij voor de provincie Utrecht verkiesbaar op nummer 10.

 

PINK! (Partij voor de Dieren)

Eva is landelijk voorzitter van PINK!, de jongerenorganisatie van Partij voor de Dieren. Zij is 22 jaar en is werkzaam als fractiemedewerker van PvdD in de gemeente Amsterdam. Daarnaast is zij verkiesbaar voor PS2015 in Noord-Holland, zij staat op plek 5.

Over PINK!:  PINK! vindt dat het tijd is voor een grote omslag. Het is tijd voor een duurzame samenleving waarin na de slaven, de kinderen en de vrouwen ook de dieren rechten krijgen. Via PINK! werken we aan dit groene bewustzijn bij een nieuwe generatie. Een generatie die de toekomst in handen heeft!

 

Rood (SP)

Miloš Todorović is 22 jaar oud en een oude bekende voor de PolCa: zo nam hij vorig jaar namens de SP deel aan het verkiezingsdebat rondom gemeenteraadverkiezingen en stond hij nummer zes op de lijst van diezelfde partij.

Miloš woont in Utrecht maar studeert bos- en natuurbeheer aan de Universiteit van Wageningen. Hij heeft al een hoop acties op z'n naam staan, en is een tijd contactpersoon geweest van ROOD Utrecht, de jongerenafdeling van de SP. Wat hem naar eigen zeggen dan ook het meest aanspreekt “is de niet lullen maar poetsen mentaliteit”.

Lees meer >
11-03-2015
UHSK: Gala!

In de Diesweek is het weer tijd voor de leukste verjaardagsactiviteit van de UHSK: Het dies-gala. Een feest wat je, zoals altijd, zeker niet mag missen. Het thema dit jaar is ‘A Masquerade at the Capulets’.

We gaan zo'n 400 jaar terug in de tijd en jullie zijn vanavond uitgenodigd door de zeer welgestelde Lord Capulet. Om te vieren dat zijn kapitaal, ook dit jaar weer, is gegroeid, zal hij een gemaskerd bal geven op zijn persoonlijke pleziervaartuig: Boot 10. Zoals jullie van Lord Capulet zijn gewend zal aan alles worden gedacht. Zijn eigen klassieke muziekkorps zal jullie entree grandioos maken, zijn digitale dj-duo uw nacht onvergetelijk en zijn livreibediendes zullen uw oneindige dorst proberen te lessen.


Omdat Lord Capulet van gegoede afkomst is stelt hij niet alleen hoge eisen aan de voorzieningen maar ook aan de gasten. Dit betekent voor de heren dat zij hun smoking of rok uit de kast zullen moeten trekken. Van de dames wordt een chique jurk verwacht. Voor beiden geldt dat zonder masker er geen entree mogelijk is. Het mooiste paar zal daarnaast worden gekroond tot ‘Romeo en Julia’. Trek dus uw beste kleren uit de kast, doe uw masker op en laat u verleiden tot een avond met exorbitante luxe.  

U kunt vanaf 20 januari wekelijks op de dinsdagborrel een kaartje bemachtigen. We kijken uit naar een subliem feest waar iedereen van de partij is. 

 

Meer informatie:
‘A Masquerade at the Capulets’
O.D.Z. ‘Back in time with Shakespeare’
Datum: 4 maart 2015
Locatie: Partyboat 10 (Vertrekt vanaf de Ikea, over de precieze opstaplocatie volgt later meer info)
Tijd: 23:00 – 04:00

Kosten: €32.50 (aan de deur €35). Kaarten zijn ook te koop op de UHSK-kamer. Je kunt alleen contant betalen! Bier, wijn en fris zijn afgekocht.
Dresscode: 'Gemaskerd bal'

Lees meer >
14-01-2015

Advertentie