Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Nieuws


Dramavoorstelling: Ich glaube, das ist das Leben

datum: 07-04-2016

'Denk eens na, wat wil je? Welk vuur brandt er in het diepste van je hart?'

'Nou, ik wil bijvoorbeeld doen. En worden. En maken. En zo.'

Het is niet niks, een leven lang wachten op het moment dat je leven eindelijk bestemming en invulling krijgt. Zeker niet wanneer de verlangens en dromen van de één, die van de ander in de weg staan. 

De jonge, ambitieuze Andrew Ridgeley wil de wereld in, op zoek naar zingeving voor het leven, maar komt niet verder dan zijn voortuin: de legendarische Crossroads, waar een stokoude Robert Johnson nog altijd wacht op de komst van de duivel die hem groot zal maken. Bijzondere karakters ontmoeten elkaar, vreemde situaties ontvouwen zich. Een criminele ‘tweeling’ stuit op identiteitsproblemen. Een eenzame vrouw kan haar overleden moeder niet loslaten. Een hyperrationele zus walgt van haar overdadig poëtische broer. De Crossroads blijkt meer dan een plek die mensen slechts passeren.

11, 12 en 13 mei 2016 speelt de dramacommissie van de UHSK Ich glaube, das ist das Leben, een licht absurdistisch stuk van de hand van regisseurs Jesse en Bram. Een stuk over verlangen, ambitie, identiteit, kerrievogels en alles dat daar verder niets mee van doen heeft.

Wanneer:
11, 12 en 13 mei 2016
Inloop: 19:00 
Aanvang: 19:30

Locatie:
ZIMIHC theater Wittevrouwen
Bouwstraat 55
3572 SP Utrecht

Kosten:
UHSK-leden €6,00 
Niet-leden €8,00

Kaarten:
Woensdag 13 april start de verkoop tijdens de wekelijkse UHSK-borrel.
Vanaf 14 april zijn de kaarten te koop op de UHSK-kamer (Drift 21, kamer 1.06). Openingstijden UHSK-kamer: ma – vr van 10:00 tot 17:00.

Vragen? 
dracouhsk@gmail.com

Nieuwsoverzicht

Binnenhalen of buitensluiten?

Vluchtelingenproblematiek tijdens de Grote Oorlog en nu.
De vluchtelingenproblematiek staat hoog op de agenda van politici in Nederland en de rest van Europa. De huisvesting, voedselvoorziening en eventuele integratie van het grote aantal vluchtelingen vormt een enorme uitdaging voor de Europese politiek. De problemen rond de opvang van vluchtelingen zijn echter niet zo uniek als zij lijken. Honderd jaar geleden, tijdens de Eerste Wereldoorlog, had Nederland te maken met een enorme stroom Belgische vluchtelingen die haar heil zocht bij de noorderburen.

Op 3 december 2015 vindt een symposium plaats dat deze problemen uit het heden, het verleden en de toekomst belicht.... Dit symposium is een initiatief van de stagegroep van Museum Huis Doorn in samenwerking met de Utrechtse Historische Studentenkring en wordt mogelijk gemaakt door de steun van deze twee organisaties: het VIGU-fonds en Stichting Oud-Utrecht. We zijn verheugd de volgende sprekers aan te mogen kondigen: Luc Vandeweyer (Rijksarchief Brussel), Rolf ter Sluis (Rijksuniversiteit Groningen), Gijs-Jan Brandsma (Universiteit Utrecht) en Karin Geuijen (Universiteit Utrecht). Zij zullen de vluchtelingenproblematiek van nu en honderd jaar geleden in een breder perspectief plaatsen. Jacco Pekelder (Universiteit Utrecht) treedt op als dagvoorzitter.

Het symposium vindt plaats in het Centraal Museum in Utrecht. Vanaf 10:00 uur verwelkomen wij u graag met een kopje koffie of thee. De entree bedraagt €7,50 (inclusief lunch), graag te voldoen op rekeningnummer NL39 INGB 0005 3603 14 t.n.v. Utrechtse Historische Studentenkring o.v.v. ‘Aanmelding symposium en uw naam’. U kunt zich tot 25 november aanmelden via symp.vluchteling@gmail.com.

Lees meer >
19-11-2015

Advertentie