Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Nieuws


Lustrumfeest Trip to Wonderland

datum: 09-03-2016

De lustrumweek mag dan voorbij zijn, de festiviteiten gaan nog het hele jaar door! Dit jaar viert niet alleen de UHSK, maar ook vijf andere Utrechtse studieverenigingen hun lustrum. Albion, Hucbald, SGS, Sticky, SV Contact en UHSK bundelen hun krachten en duiken samen door het konijnenhol Wonderland in. Alice en Lucy zullen je hier opwachten om je met de juiste speed richting het universum te lanceren. Regenbogen, eenhoorns en de Mad Hatter zullen je opwachten om helemaal loesoe in the sky met diamonds te gaan. 

Hier koop je een ticket, neem je de rit en gaan we op in rook. Hier krijg je niet de keuze om de rode of de blauwe pil te pakken. Hier krijg je ze allebei aangeleverd in een hersluitbaar zakje. Jouw verhaal eindigt in jouw (of een ander) bed maar even zul je in Wonderland vertoeven. Hier kijken we hoe diep konijnenholletjes gaan. Is dit het echte leven? Of is dit fantasie? De Hartenkoningin laat je aan een berg roosjes snuiven tot je zicht caleidoscopisch is.

Tijdens je Trip to Wonderland zal er Skittles Wodka te verkrijgen zijn aan de bar. Steek je tong uit, lik even hard aan die regenboog en proef de pot met goud.

♠ Line-up ♠
To be announced...

♧ Meer info ♧
Waar: de Helling
Wanneer: 16 Maart 
Tijd: 22:00 tot 4:00
Kosten: €4 VVK op de kamers, €5 aan de deur 

♚ Hoe kom ik daar? ♚
Van het padje af, richting het konijnenhol, sla bij Las Vegas links af, loop rechtdoor naar White Castle en negeer daarbij de grote rups bij de waterpijp. Na een halfvol of halfleeg kopje thee vervolg je de weg richting je auto. Dude, waar is deze gebleven? Don't worry, be happy, pluk onderweg een paddestoeltje en loop nog een rondje. We zien je vanzelf verschijnen!

Nieuwsoverzicht

Binnenhalen of buitensluiten?

Vluchtelingenproblematiek tijdens de Grote Oorlog en nu.
De vluchtelingenproblematiek staat hoog op de agenda van politici in Nederland en de rest van Europa. De huisvesting, voedselvoorziening en eventuele integratie van het grote aantal vluchtelingen vormt een enorme uitdaging voor de Europese politiek. De problemen rond de opvang van vluchtelingen zijn echter niet zo uniek als zij lijken. Honderd jaar geleden, tijdens de Eerste Wereldoorlog, had Nederland te maken met een enorme stroom Belgische vluchtelingen die haar heil zocht bij de noorderburen.

Op 3 december 2015 vindt een symposium plaats dat deze problemen uit het heden, het verleden en de toekomst belicht.... Dit symposium is een initiatief van de stagegroep van Museum Huis Doorn in samenwerking met de Utrechtse Historische Studentenkring en wordt mogelijk gemaakt door de steun van deze twee organisaties: het VIGU-fonds en Stichting Oud-Utrecht. We zijn verheugd de volgende sprekers aan te mogen kondigen: Luc Vandeweyer (Rijksarchief Brussel), Rolf ter Sluis (Rijksuniversiteit Groningen), Gijs-Jan Brandsma (Universiteit Utrecht) en Karin Geuijen (Universiteit Utrecht). Zij zullen de vluchtelingenproblematiek van nu en honderd jaar geleden in een breder perspectief plaatsen. Jacco Pekelder (Universiteit Utrecht) treedt op als dagvoorzitter.

Het symposium vindt plaats in het Centraal Museum in Utrecht. Vanaf 10:00 uur verwelkomen wij u graag met een kopje koffie of thee. De entree bedraagt €7,50 (inclusief lunch), graag te voldoen op rekeningnummer NL39 INGB 0005 3603 14 t.n.v. Utrechtse Historische Studentenkring o.v.v. ‘Aanmelding symposium en uw naam’. U kunt zich tot 25 november aanmelden via symp.vluchteling@gmail.com.

Lees meer >
19-11-2015

Advertentie