Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Nieuws


Departementsreis Parijs

datum: 29-03-2016

Van 5 tot en met 8 mei neemt de UHSK jullie mee naar Parijs! Samen met twee docenten, Ido de Haan en Jeroen Koch, zullen we deze prachtige stad vol geschiedenis gaan ontdekken. 
De reis zal als thema de vele revoluties die de stad heeft meegemaakt hebben. Hieronder valt natuurlijk de Revolutie van 1789, maar ook die van 1848, de culturele revoluties en de studentenrevolutie van van 1968.

Om enig idee te krijgen van wat we allemaal gaan doen in Parijs, hier onder voorbehoud een paar voorbeelden van wat er op het programma staat:
Ido de Haan en Jeroen Koch laten ons tijdens een wandeling van de Bastille tot de Concorde vele interessante plekken zien die relevant zijn geweest tijdens de vele revoluties van Parijs. Ook bezoeken we Musée d ‘Orsay, waar niet alleen het gebouw alleen al heel bijzonder is, maar ook prachtige Boheemse kunst te zien is. In het Centre d´histoire de Science, zal Nicolas Roussellier ons wat vertellen over de studentenrevolutie van ’68. We zullen de kathedraal Saint Denis bezoeken, waar de Franse koningen begraven liggen, door de steegjes en over de pleintjes van Montmartre lopen en chillen op de trappen van de Sacré-Cœur. Als kers op de taart bezoeken we op de terugweg het paleis Versailles, waar we de luxe vertrekken mogen bekijken en genoeg vrije tijd zal zijn om door de prachtige tuinen te lopen.

De reis zal 155 euro kosten, waar je busrit, je hostel, je ontbijt en natuurlijk het gehele culturele programma bij inbegrepen zitten.

De inschrijving begint op 29 maart om 10:00, op de UHSK-kamer. Je kan je uiterlijk tot en met donderdag 7 april inschrijven. Denk eraan je ID of je paspoort mee te nemen. Er zijn maar vijftig plekken beschikbaar, dus wees er snel bij! 

Nieuwsoverzicht

UHSK Kerstmarkt

De UHSK laat zich op de vroege avond van 16 december van zijn beste kant zien. De al zo gezellige vereniging voelt zich tijdens de kerstdagen simpelweg gedwongen om warmte, naastenliefde te verspreiden, fantastische prijzen uit te reiken en zich te bedwelmen met glühwein. Speciaal om al deze dingen te doen organiseert de UHSK een kerstmarkt: hier kan gegeten worden, op de minder bedeelden geproost worden en zullen lootjes worden verkocht voor een fantastische loterij met epische prijzen.

Een heus kerstsfeertje aan de Kromme Nieuwegracht, voelen jullie je al een beetje warm van binnen? Nog niet? Maar wisten jullie al dat alle opbrengsten van de avond naar een goed doel zullen gaan? Alle centjes van de verkochte kaarten voor de kerstmarkt en de lootjes van de loterij zullen worden overgemaakt naar Support Your Locals, een Utrechts project dat lokale daklozen ondersteunt. Houd deze pagina in de gaten voor sneak peeks van de te winnen prijzen!  

Een kaartje voor de kerstmarkt kost 7,50 euro. Hiervoor krijg je dus onder andere een heerlijke maaltijd, speciaal verzorgd door de Accie, en een heleboel drankjes, waaronder smakelijke glühwein van de Feco. Daarnaast geldt je toegangskaartje als een lot voor de loterij, maar je kan natuurlijk voor slechts 1 euro per lot je kansen vergroten. Haal je kaartje vanaf maandag 7 december op de UHSK-kamer. Wees er snel bij, want er is slechts plek voor 50 mensen aan de Kromme Nieuwegracht!

Datum: 16 december
Tijd: 16.00-20.00
Waar: De Foyer van KNG 20
Kosten: 7,50 euro (contant!)

Lees meer >
03-12-2015
Binnenhalen of buitensluiten?

Vluchtelingenproblematiek tijdens de Grote Oorlog en nu.
De vluchtelingenproblematiek staat hoog op de agenda van politici in Nederland en de rest van Europa. De huisvesting, voedselvoorziening en eventuele integratie van het grote aantal vluchtelingen vormt een enorme uitdaging voor de Europese politiek. De problemen rond de opvang van vluchtelingen zijn echter niet zo uniek als zij lijken. Honderd jaar geleden, tijdens de Eerste Wereldoorlog, had Nederland te maken met een enorme stroom Belgische vluchtelingen die haar heil zocht bij de noorderburen.

Op 3 december 2015 vindt een symposium plaats dat deze problemen uit het heden, het verleden en de toekomst belicht.... Dit symposium is een initiatief van de stagegroep van Museum Huis Doorn in samenwerking met de Utrechtse Historische Studentenkring en wordt mogelijk gemaakt door de steun van deze twee organisaties: het VIGU-fonds en Stichting Oud-Utrecht. We zijn verheugd de volgende sprekers aan te mogen kondigen: Luc Vandeweyer (Rijksarchief Brussel), Rolf ter Sluis (Rijksuniversiteit Groningen), Gijs-Jan Brandsma (Universiteit Utrecht) en Karin Geuijen (Universiteit Utrecht). Zij zullen de vluchtelingenproblematiek van nu en honderd jaar geleden in een breder perspectief plaatsen. Jacco Pekelder (Universiteit Utrecht) treedt op als dagvoorzitter.

Het symposium vindt plaats in het Centraal Museum in Utrecht. Vanaf 10:00 uur verwelkomen wij u graag met een kopje koffie of thee. De entree bedraagt €7,50 (inclusief lunch), graag te voldoen op rekeningnummer NL39 INGB 0005 3603 14 t.n.v. Utrechtse Historische Studentenkring o.v.v. ‘Aanmelding symposium en uw naam’. U kunt zich tot 25 november aanmelden via symp.vluchteling@gmail.com.

Lees meer >
19-11-2015

Advertentie