Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Nieuws


Stage, buitenland en minorvoorlichting

datum: 10-05-2016

Op 24 mei organiseren de UHSK en het departement samen een voorlichting over stages, studeren in het buitenland en minoren. 

Tijdens de voorlichting zullen verschillende studenten en docenten vertellen over hun persoonlijke ervaringen en de praktische kant van een semester stage of buitenland. Daarnaast zullen drie studenten hun minor toelichten en zal Saskia Stevens uitleggen hoe de aanmeldingsprocedure voor minoren gaat.

De dag zal bestaan uit een plenair gedeelte en twee rondes waarin studenten hun persoonlijke ervaring met stages en in het buitenland studeren zullen delen. Je kunt voor deze rondes kiezen uit vier verschillende onderwerpen:

- Stage in Nederland
- Stage in het buitenland
- Studeren in het buitenland binnen Erasmus (de meeste landen binnen Europa
- Studeren in het buitenland buiten Erasmus (de meeste landen buiten Europa)

De dag zal om 14:45 beginnen en eindigen om 18:30. Ben jij geïnteresseerd in een stage- of buitenland ervaring? Of heb je nog geen idee hoe het nou allemaal zit met die minoren? Meld je dan aan door te mailen naar info@uhsk.nl. Vermeld in je mail duidelijk je naam en welke twee rondes jij zou willen volgen. Wees er snel bij, want er zijn maar een beperkt aantal plekken.

Nieuwsoverzicht

Holocaust Memorial Day 2016

De Universiteit Utrecht heeft de afgelopen jaren prominent aandacht geschonken aan de Holocaust Memorial Day en zal daarom ook de aankomende herdenking niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op 22 januari 2016 organiseert de Utrechtse Historische Studentenkring (UHSK) – de studievereniging van de opleiding Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht – zoals ieder jaar een dag met lezingen.

 

Dit jaar is gekozen voor een dubbel thema, namelijk ‘Schuldvraag en Daderprofielen’. Door onderscheid te maken tussen verschillende soorten misdaden en karakters ontstaat een gecompliceerder beeld van daderschap. Dit komt tevens naar voren in de schuldvraag die daaraan verbonden is. Emeritus hoogleraar dr. Abram de Swaan, publiceerde in 2014 het boek Compartimenten van Vernietiging: over genocidale regimes en hun daders, dat precies deze spanning tussen daders en schuld beschrijft. Tijdens zijn lezing zal hij hierover verder uitweiden. Dr. Uğur Ümit Üngör vervolgt hierna het programma, waarbij hij de aandacht zal focussen op de rol van paramilitairen binnen genocide. Na de lunch zal dr. Christ Klep spreken over de moeizame verwerking van de genocide in Srebrenica door de Nederlandse staat. Als laatste is het woord aan mr. Reinhold Gallmetzer, Appeals Counsel bij het Internationaal Strafhof in Den Haag, die een juridische dimensie aan de dag zal toevoegen en daarbij vooral focust op de rol van elites binnen het georganiseerde systeem van massavernietiging. Aan het einde van de dag is er ruimte voor een discussie over de gepasseerde onderwerpen onder leiding van dr. Geraldien von Frijtag Drabbe Kunzel.

 

Programma

09.30-10.00 uur: inloop met koffie en thee

10.00-10.15 uur: opening door rector magnificus van de Universiteit Utrecht prof. dr. Bert van der Zwaan

10.15-10.30 uur: introductie door dagvoorzitter prof. dr. M.F. Kramer (Universiteit Utrecht)

10.30-11.15 uur: dr. Abram de Swaan (Universiteit van Amsterdam)

11.15-12.00 uur: dr. Uğur Ümit Üngör (NIOD, Universiteit Utrecht)

12.00-12.45 uur: lunch

12.45-13.30 uur: dr. Christ Klep (Universiteit Utrecht)

13.30-14.15 uur: mr. Reinhold Gallmetzer (International Criminal Court)

14.15-14.50 uur: discussie onder leiding van dr. Geraldien von Frijtag Drabbe Kunzel (Universiteit Utrecht)

14.50-15.00 uur: afsluiting

15.00-16.00 uur: afsluitende borrel

 

De dag vindt plaats in de Aula van het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht: Domplein 29, 3512 JE Utrecht. De toegang is vrij. In verband met de catering zouden wij graag een aanmelding van u ontvangen. U kunt u aanmelden door een e-mail te sturen naar hmd.uhsk@gmail.com.

Lees meer >
22-01-2016

Advertentie