Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Nieuws


Almanak reserveringslijst

datum: 01-03-2016

Dames en heren, groot nieuws! Met trots presenteert de Almanakcommissie ‘Delirium’, de UHSK-Almanak voor het 18e lustrum. Maandenlang heeft de Almanakcommissie hard gewerkt om de mooiste verhalen en de meest hilarische anekdotes van de afgelopen vijf UHSK-jaren te verzamelen. Deze zoektocht is op delirische wijze vastgelegd in een spectaculaire almanak die over een maand gepresenteerd wordt tijdens de lustrumweek. Op de diesborrel op 2 maart in De Vingerhoed zal de almanak gepresenteerd worden, maar om zeker te zijn van een almanak kan je er nu al een reserveren.

 

Als je op de reserveringslijst wil komen, moet je:

 

  1. Een mail sturen naar Almanakcommissie@uhsk.nl met als titel ‘Reservering Almanak + JE NAAM’
  2. 15 euro overmaken naar NL39 INGB 0005 3603 14 onder vermelding ‘Reservering Almanak + JE NAAM’

Je komt alleen op de reserveringslijst als je deze beide acties onderneemt. Als je hebt gereserveerd kan je je almanak afhalen op de onthullingsborrel, of op de kamer na 2 maart.

 

Mocht je in het buitenland verblijven en niet in staat zijn om de almanak af te halen in Utrecht, dan kan deze eventueel verstuurd worden. Geef dit aan in je reserveringsmail. 

Nieuwsoverzicht

Binnenhalen of buitensluiten?

Vluchtelingenproblematiek tijdens de Grote Oorlog en nu.
De vluchtelingenproblematiek staat hoog op de agenda van politici in Nederland en de rest van Europa. De huisvesting, voedselvoorziening en eventuele integratie van het grote aantal vluchtelingen vormt een enorme uitdaging voor de Europese politiek. De problemen rond de opvang van vluchtelingen zijn echter niet zo uniek als zij lijken. Honderd jaar geleden, tijdens de Eerste Wereldoorlog, had Nederland te maken met een enorme stroom Belgische vluchtelingen die haar heil zocht bij de noorderburen.

Op 3 december 2015 vindt een symposium plaats dat deze problemen uit het heden, het verleden en de toekomst belicht.... Dit symposium is een initiatief van de stagegroep van Museum Huis Doorn in samenwerking met de Utrechtse Historische Studentenkring en wordt mogelijk gemaakt door de steun van deze twee organisaties: het VIGU-fonds en Stichting Oud-Utrecht. We zijn verheugd de volgende sprekers aan te mogen kondigen: Luc Vandeweyer (Rijksarchief Brussel), Rolf ter Sluis (Rijksuniversiteit Groningen), Gijs-Jan Brandsma (Universiteit Utrecht) en Karin Geuijen (Universiteit Utrecht). Zij zullen de vluchtelingenproblematiek van nu en honderd jaar geleden in een breder perspectief plaatsen. Jacco Pekelder (Universiteit Utrecht) treedt op als dagvoorzitter.

Het symposium vindt plaats in het Centraal Museum in Utrecht. Vanaf 10:00 uur verwelkomen wij u graag met een kopje koffie of thee. De entree bedraagt €7,50 (inclusief lunch), graag te voldoen op rekeningnummer NL39 INGB 0005 3603 14 t.n.v. Utrechtse Historische Studentenkring o.v.v. ‘Aanmelding symposium en uw naam’. U kunt zich tot 25 november aanmelden via symp.vluchteling@gmail.com.

Lees meer >
19-11-2015

Advertentie