Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Nieuws


Filmvertoning: The Bridge on the River Kwai

datum: 04-02-2016

Na drie succesvolle edities van vorig jaar keert de UHSK-Departement combo terug naar het Louis Hartlooper Complex. Voor de eerste vertoning van dit jaar heeft de filmcommissie gekozen voor de oscarwinnende speelfilm: The Bridge on the River Kwai. Dit meesterwerk van David Lean uit 1957 (met onder andere de grootse acteurs Alec Guinness en William Holden) is gemaakt naar het boek Le Pond de la rivière Kwaï van Pierre BoulleIn en heeft maar liefst zeven Oscars gewonnen. Dit betrof onder andere Beste Film, Beste Regisseur, Beste Cinematografie en Beste acteur (jaja de enige echte Alex Guinnes).

In deze Engelse speelfilm krijgen Britse oorlogsgevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog de taak van de Japanners om een brug te bouwen in de jungle van Birma. Luitenant Kolonel Nicholson (Alec Guinness) wil de Japanners bewijzen dat Britten een betere brug kunnen bouwen dan Japanners. Daarmee komt hij in conflict met de Japanse kolonel Saito. Wat de kolonel en de gevangenen niet weten is dat er een geallieerde missie gepland staat om de brug te vernietigen.

The Bridge on the River Kwai wordt wereldwijd beschouwd als een van de grootste films uit de geschiedenis en heeft dus velen prijzen gewonnen. Daarbij is de film fictie, met wel veel gebeurtenissen die zijn gebaseerd op de constructie van de Birmaspoorweg (1942-43) om de film in een historische context te plaatsen. Genoeg reden deze waardige Oscar klassieker in het LHC te komen bekijken met ons!

Op 15 februari zal een nu-nog-geheime spreker vertellen over de context van de film en een onderwerp uit de film waar hij meer aandacht aan besteedt. Hierbij zal de spreker de film in een academisch perspectief plaatsen. De filmvoorstelling is toegankelijk voor iedereen, dus ook voor niet-leden! De voorstelling zal plaatsvinden op maandag 15 februari om 20:00 uur. Dit is de tijd waarop het programma aanvangt, dus wees een kwartier van tevoren aanwezig in verband met kaartcontrole en het halen van drankjes.

Je komt op de gastenlijst te staan als je contant geld afgeeft op de UHSK-kamer. Ook is het mogelijk iemand van de Filmcommissie aan te spreken op de borrel! Je kunt eveneens geld overmaken naar NL39 INGB 0005 3603 14 t.n.v. Utrechtse Historische Studentenkring met als toevoeging 'naam/namen + filmvoorstelling'. Als je geld wilt overmaken verzend je ook een mailtje naar filmcommissie@uhsk.nl met het onderwerp ‘aanmelding Filmavond UHSK’. Wanneer je op de gastenlijst staat krijg je een mail terug. Je komt alleen op de gastenlijst te staan als je al betaald hebt. Let op! Vanaf 14 februari niet meer mogelijk om geld over te maken. Betalingen na deze datum worden niet meer in behandeling genomen. Indien er nog plaats is kan je nog wel contant betalen. Je kunt zoveel mensen meenemen als jouw portemonnee toelaat!

Praktische informatie
Waar/wanneer: maandag 15 februari Louis Hartlooper complex. Aanvang: 20:00 uur. Een plek op de gastenlijst: €5, - p.p., te koop op de kamer/borrel of door geld over te maken o.v.v. filmavond en naam (filmcommissie@uhsk.nl).

Nieuwsoverzicht

Advertentie