Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Nieuws


Vier het lustrum 24 juni in Gent

datum: 14-06-2016

Onder het mom ‘samen staan we sterker’ organiseren de Historisch Relevante Commissie en de Lustrumcommissie een heus dagje Gent! Heus, het is geen leus. Door deze ijzersterke samenwerking is een prachtig dagje Gent samengesteld om het lustrumjaar prachtig af te sluiten bij de bourgondische zuiderburen. Op vrijdag 24 juni zullen wij afreizen naar Gent om daar een kijkje te nemen in deze historische stad. In de namiddag zullen wij verder reizen naar het exotische Melle waar wij gezamenlijk de bierbrouwerij Huyghe zullen bezoeken. Hier wordt het Delirium Tremens bier gebrouwen waar wij dit jaar zo van genieten. In de brouwerij zullen wij een rondleiding krijgen om deze vervolgens af te sluiten met een heerlijke proeverij. 

Lijkt dit jullie ook zo fantastisch? Schrijf je dan snel in, want er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. De start van de inschrijving zal plaatsvinden op 18 mei vanaf 12:00 uur op de kamer. Tevens kun je ook iemand anders inschrijven. Na je inschrijving krijg je van ons instructies over de betaling zodat je inschrijving kan worden bevestigd. De kosten zullen €10,- per persoon bedragen. 

Noteer de data in je agenda en zorg ervoor dat je erbij bent!

Ciao for now,

De HistoriCie en de Lustrumcommissie

Praktische informatie:
Wanneer: vrijdag 24 juni
Tijd: 08:00 uur verzamelen bij Moreelse Park
Kosten: €10,-
Inschrijving: woensdag 18 mei vanaf 12:00 uur

Nieuwsoverzicht

Filmvertoning: The Bridge on the River Kwai

Na drie succesvolle edities van vorig jaar keert de UHSK-Departement combo terug naar het Louis Hartlooper Complex. Voor de eerste vertoning van dit jaar heeft de filmcommissie gekozen voor de oscarwinnende speelfilm: The Bridge on the River Kwai. Dit meesterwerk van David Lean uit 1957 (met onder andere de grootse acteurs Alec Guinness en William Holden) is gemaakt naar het boek Le Pond de la rivière Kwaï van Pierre BoulleIn en heeft maar liefst zeven Oscars gewonnen. Dit betrof onder andere Beste Film, Beste Regisseur, Beste Cinematografie en Beste acteur (jaja de enige echte Alex Guinnes).

In deze Engelse speelfilm krijgen Britse oorlogsgevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog de taak van de Japanners om een brug te bouwen in de jungle van Birma. Luitenant Kolonel Nicholson (Alec Guinness) wil de Japanners bewijzen dat Britten een betere brug kunnen bouwen dan Japanners. Daarmee komt hij in conflict met de Japanse kolonel Saito. Wat de kolonel en de gevangenen niet weten is dat er een geallieerde missie gepland staat om de brug te vernietigen.

The Bridge on the River Kwai wordt wereldwijd beschouwd als een van de grootste films uit de geschiedenis en heeft dus velen prijzen gewonnen. Daarbij is de film fictie, met wel veel gebeurtenissen die zijn gebaseerd op de constructie van de Birmaspoorweg (1942-43) om de film in een historische context te plaatsen. Genoeg reden deze waardige Oscar klassieker in het LHC te komen bekijken met ons!

Op 15 februari zal een nu-nog-geheime spreker vertellen over de context van de film en een onderwerp uit de film waar hij meer aandacht aan besteedt. Hierbij zal de spreker de film in een academisch perspectief plaatsen. De filmvoorstelling is toegankelijk voor iedereen, dus ook voor niet-leden! De voorstelling zal plaatsvinden op maandag 15 februari om 20:00 uur. Dit is de tijd waarop het programma aanvangt, dus wees een kwartier van tevoren aanwezig in verband met kaartcontrole en het halen van drankjes.

Je komt op de gastenlijst te staan als je contant geld afgeeft op de UHSK-kamer. Ook is het mogelijk iemand van de Filmcommissie aan te spreken op de borrel! Je kunt eveneens geld overmaken naar NL39 INGB 0005 3603 14 t.n.v. Utrechtse Historische Studentenkring met als toevoeging 'naam/namen + filmvoorstelling'. Als je geld wilt overmaken verzend je ook een mailtje naar filmcommissie@uhsk.nl met het onderwerp ‘aanmelding Filmavond UHSK’. Wanneer je op de gastenlijst staat krijg je een mail terug. Je komt alleen op de gastenlijst te staan als je al betaald hebt. Let op! Vanaf 14 februari niet meer mogelijk om geld over te maken. Betalingen na deze datum worden niet meer in behandeling genomen. Indien er nog plaats is kan je nog wel contant betalen. Je kunt zoveel mensen meenemen als jouw portemonnee toelaat!

Praktische informatie
Waar/wanneer: maandag 15 februari Louis Hartlooper complex. Aanvang: 20:00 uur. Een plek op de gastenlijst: €5, - p.p., te koop op de kamer/borrel of door geld over te maken o.v.v. filmavond en naam (filmcommissie@uhsk.nl).

Lees meer >
04-02-2016
LustCo: Glow in the dark midgetgolf & paintballen

Na het moordlustige moordspel gaat de Lustrumcommissie nog even door met spacende activiteiten, het thema is niet voor niets DELIRIUM. De Lustrumcommissie zal jullie allen meenemen naar het pittoreske Loosdrecht om daar met elkaar de strijd aan te gaan in de Avontuurfabriek. Eerst zullen we een waanzinnig potje midgetgolfen. Maar niet zomaar midgetgolfen, nee, een heus glow-in-the-dark golfspel. Nadat we helemaal de draad kwijt zijn geraakt tijdens het golfen staat er nog een spelletje paintball op het programma. Heb je net verloren of moet je nog een aantal rekeningen vereffenen van het moordspel dan is nu je kans om dit te doen tijdens het paintballen. Schiet je wild in de indoor-paintballruimte en strijd met eer.

Dit te gekke evenement gaat op 3 februari plaatsvinden en we vertrekken om 17.30 vanaf het Centraal Station (tijd onder voorbehoud).

Voor slechts €10,- kun jij mee met dit fantastische spektakel. Inschrijven kan je doen door je naam op te schrijven op de lijst op de Kamer. Je inschrijving is pas geldig als je het geld hebt overgemaakt naar NL39INGB0005360314 tnv Utrechtse Historische Studentenkring. Vermeld hierbij duidelijk je voor- en achternaam met als onderwerp 'Paintballen'.


Schrijf je dus massaal in, we zien jullie graag verschijnen!

Namens de Lustrumcommissie,
Tot snel!

Praktische info:
Datum: 03-02-2016
Tijd: 17.30 op centraal station (tijd onder voorbehoud)
Kosten: 10,- (over te maken op NL39INGB0005360314 t.n.v. Utrechtse Historische Studentenkring, onder vermelding van voor- en achternaam en onderwerp 'Paintballen')

Lees meer >
03-02-2016

Advertentie