Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Nieuws


19 mei: Lustrum Cultuurnacht

datum: 17-02-2016

De Lustrumcommissie organiseert een heuse Cultuurnacht. Dit unieke evenement zal een extra speciaal paars randje geven aan onze prachtige lustrumjaar aangezien dit een uniek evenement is dat de UHSK nog nooit gezien heeft. Maar wat is die cultuurnacht nu precies? Het idee is om een avond/nacht met alle liefhebbers te genieten van alle culturele meesterwerken die de leden te bieden hebben. Op het Tuindorp-West Complex zullen de vele bewoners hun slaap- en/of woonkamer open stellen zodat iedereen langs kan komen voor een prachtig optreden, een inspirerende poëzielezing of een masterchef waardig baksel. Dit spektakel zal plaatsvinden op donderdag 19 mei vanaf 19.00 uur. En wat dit extra leuk maakt is dat het geheel gratis is!

Dus klik op aanwezig en kom allen naar TCW op 19 mei om te genieten van al het moois dat de UHSK en haar leden te bieden heeft!

Praktische info:
Waar? Tuindorp Complex West
Wanneer? 19 mei
Hoe laat? Vanaf 19.00 uur
Kosten? Geen!
Inschrijving? Wordt nog bekend gemaakt
Inschrijving van je talent(en)? mail naar lustrumcommissie.uhsk@gmail.com

Nieuwsoverzicht

Binnenhalen of buitensluiten?

Vluchtelingenproblematiek tijdens de Grote Oorlog en nu.
De vluchtelingenproblematiek staat hoog op de agenda van politici in Nederland en de rest van Europa. De huisvesting, voedselvoorziening en eventuele integratie van het grote aantal vluchtelingen vormt een enorme uitdaging voor de Europese politiek. De problemen rond de opvang van vluchtelingen zijn echter niet zo uniek als zij lijken. Honderd jaar geleden, tijdens de Eerste Wereldoorlog, had Nederland te maken met een enorme stroom Belgische vluchtelingen die haar heil zocht bij de noorderburen.

Op 3 december 2015 vindt een symposium plaats dat deze problemen uit het heden, het verleden en de toekomst belicht.... Dit symposium is een initiatief van de stagegroep van Museum Huis Doorn in samenwerking met de Utrechtse Historische Studentenkring en wordt mogelijk gemaakt door de steun van deze twee organisaties: het VIGU-fonds en Stichting Oud-Utrecht. We zijn verheugd de volgende sprekers aan te mogen kondigen: Luc Vandeweyer (Rijksarchief Brussel), Rolf ter Sluis (Rijksuniversiteit Groningen), Gijs-Jan Brandsma (Universiteit Utrecht) en Karin Geuijen (Universiteit Utrecht). Zij zullen de vluchtelingenproblematiek van nu en honderd jaar geleden in een breder perspectief plaatsen. Jacco Pekelder (Universiteit Utrecht) treedt op als dagvoorzitter.

Het symposium vindt plaats in het Centraal Museum in Utrecht. Vanaf 10:00 uur verwelkomen wij u graag met een kopje koffie of thee. De entree bedraagt €7,50 (inclusief lunch), graag te voldoen op rekeningnummer NL39 INGB 0005 3603 14 t.n.v. Utrechtse Historische Studentenkring o.v.v. ‘Aanmelding symposium en uw naam’. U kunt zich tot 25 november aanmelden via symp.vluchteling@gmail.com.

Lees meer >
19-11-2015

Advertentie