Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Nieuws


Dramavoorstelling: Ich glaube, das ist das Leben

datum: 07-04-2016

'Denk eens na, wat wil je? Welk vuur brandt er in het diepste van je hart?'

'Nou, ik wil bijvoorbeeld doen. En worden. En maken. En zo.'

Het is niet niks, een leven lang wachten op het moment dat je leven eindelijk bestemming en invulling krijgt. Zeker niet wanneer de verlangens en dromen van de één, die van de ander in de weg staan. 

De jonge, ambitieuze Andrew Ridgeley wil de wereld in, op zoek naar zingeving voor het leven, maar komt niet verder dan zijn voortuin: de legendarische Crossroads, waar een stokoude Robert Johnson nog altijd wacht op de komst van de duivel die hem groot zal maken. Bijzondere karakters ontmoeten elkaar, vreemde situaties ontvouwen zich. Een criminele ‘tweeling’ stuit op identiteitsproblemen. Een eenzame vrouw kan haar overleden moeder niet loslaten. Een hyperrationele zus walgt van haar overdadig poëtische broer. De Crossroads blijkt meer dan een plek die mensen slechts passeren.

11, 12 en 13 mei 2016 speelt de dramacommissie van de UHSK Ich glaube, das ist das Leben, een licht absurdistisch stuk van de hand van regisseurs Jesse en Bram. Een stuk over verlangen, ambitie, identiteit, kerrievogels en alles dat daar verder niets mee van doen heeft.

Wanneer:
11, 12 en 13 mei 2016
Inloop: 19:00 
Aanvang: 19:30

Locatie:
ZIMIHC theater Wittevrouwen
Bouwstraat 55
3572 SP Utrecht

Kosten:
UHSK-leden €6,00 
Niet-leden €8,00

Kaarten:
Woensdag 13 april start de verkoop tijdens de wekelijkse UHSK-borrel.
Vanaf 14 april zijn de kaarten te koop op de UHSK-kamer (Drift 21, kamer 1.06). Openingstijden UHSK-kamer: ma – vr van 10:00 tot 17:00.

Vragen? 
dracouhsk@gmail.com

Nieuwsoverzicht

Filmvertoning: The Bridge on the River Kwai

Na drie succesvolle edities van vorig jaar keert de UHSK-Departement combo terug naar het Louis Hartlooper Complex. Voor de eerste vertoning van dit jaar heeft de filmcommissie gekozen voor de oscarwinnende speelfilm: The Bridge on the River Kwai. Dit meesterwerk van David Lean uit 1957 (met onder andere de grootse acteurs Alec Guinness en William Holden) is gemaakt naar het boek Le Pond de la rivière Kwaï van Pierre BoulleIn en heeft maar liefst zeven Oscars gewonnen. Dit betrof onder andere Beste Film, Beste Regisseur, Beste Cinematografie en Beste acteur (jaja de enige echte Alex Guinnes).

In deze Engelse speelfilm krijgen Britse oorlogsgevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog de taak van de Japanners om een brug te bouwen in de jungle van Birma. Luitenant Kolonel Nicholson (Alec Guinness) wil de Japanners bewijzen dat Britten een betere brug kunnen bouwen dan Japanners. Daarmee komt hij in conflict met de Japanse kolonel Saito. Wat de kolonel en de gevangenen niet weten is dat er een geallieerde missie gepland staat om de brug te vernietigen.

The Bridge on the River Kwai wordt wereldwijd beschouwd als een van de grootste films uit de geschiedenis en heeft dus velen prijzen gewonnen. Daarbij is de film fictie, met wel veel gebeurtenissen die zijn gebaseerd op de constructie van de Birmaspoorweg (1942-43) om de film in een historische context te plaatsen. Genoeg reden deze waardige Oscar klassieker in het LHC te komen bekijken met ons!

Op 15 februari zal een nu-nog-geheime spreker vertellen over de context van de film en een onderwerp uit de film waar hij meer aandacht aan besteedt. Hierbij zal de spreker de film in een academisch perspectief plaatsen. De filmvoorstelling is toegankelijk voor iedereen, dus ook voor niet-leden! De voorstelling zal plaatsvinden op maandag 15 februari om 20:00 uur. Dit is de tijd waarop het programma aanvangt, dus wees een kwartier van tevoren aanwezig in verband met kaartcontrole en het halen van drankjes.

Je komt op de gastenlijst te staan als je contant geld afgeeft op de UHSK-kamer. Ook is het mogelijk iemand van de Filmcommissie aan te spreken op de borrel! Je kunt eveneens geld overmaken naar NL39 INGB 0005 3603 14 t.n.v. Utrechtse Historische Studentenkring met als toevoeging 'naam/namen + filmvoorstelling'. Als je geld wilt overmaken verzend je ook een mailtje naar filmcommissie@uhsk.nl met het onderwerp ‘aanmelding Filmavond UHSK’. Wanneer je op de gastenlijst staat krijg je een mail terug. Je komt alleen op de gastenlijst te staan als je al betaald hebt. Let op! Vanaf 14 februari niet meer mogelijk om geld over te maken. Betalingen na deze datum worden niet meer in behandeling genomen. Indien er nog plaats is kan je nog wel contant betalen. Je kunt zoveel mensen meenemen als jouw portemonnee toelaat!

Praktische informatie
Waar/wanneer: maandag 15 februari Louis Hartlooper complex. Aanvang: 20:00 uur. Een plek op de gastenlijst: €5, - p.p., te koop op de kamer/borrel of door geld over te maken o.v.v. filmavond en naam (filmcommissie@uhsk.nl).

Lees meer >
04-02-2016
LustCo: Glow in the dark midgetgolf & paintballen

Na het moordlustige moordspel gaat de Lustrumcommissie nog even door met spacende activiteiten, het thema is niet voor niets DELIRIUM. De Lustrumcommissie zal jullie allen meenemen naar het pittoreske Loosdrecht om daar met elkaar de strijd aan te gaan in de Avontuurfabriek. Eerst zullen we een waanzinnig potje midgetgolfen. Maar niet zomaar midgetgolfen, nee, een heus glow-in-the-dark golfspel. Nadat we helemaal de draad kwijt zijn geraakt tijdens het golfen staat er nog een spelletje paintball op het programma. Heb je net verloren of moet je nog een aantal rekeningen vereffenen van het moordspel dan is nu je kans om dit te doen tijdens het paintballen. Schiet je wild in de indoor-paintballruimte en strijd met eer.

Dit te gekke evenement gaat op 3 februari plaatsvinden en we vertrekken om 17.30 vanaf het Centraal Station (tijd onder voorbehoud).

Voor slechts €10,- kun jij mee met dit fantastische spektakel. Inschrijven kan je doen door je naam op te schrijven op de lijst op de Kamer. Je inschrijving is pas geldig als je het geld hebt overgemaakt naar NL39INGB0005360314 tnv Utrechtse Historische Studentenkring. Vermeld hierbij duidelijk je voor- en achternaam met als onderwerp 'Paintballen'.


Schrijf je dus massaal in, we zien jullie graag verschijnen!

Namens de Lustrumcommissie,
Tot snel!

Praktische info:
Datum: 03-02-2016
Tijd: 17.30 op centraal station (tijd onder voorbehoud)
Kosten: 10,- (over te maken op NL39INGB0005360314 t.n.v. Utrechtse Historische Studentenkring, onder vermelding van voor- en achternaam en onderwerp 'Paintballen')

Lees meer >
03-02-2016
Holocaust Memorial Day 2016

De Universiteit Utrecht heeft de afgelopen jaren prominent aandacht geschonken aan de Holocaust Memorial Day en zal daarom ook de aankomende herdenking niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op 22 januari 2016 organiseert de Utrechtse Historische Studentenkring (UHSK) – de studievereniging van de opleiding Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht – zoals ieder jaar een dag met lezingen.

 

Dit jaar is gekozen voor een dubbel thema, namelijk ‘Schuldvraag en Daderprofielen’. Door onderscheid te maken tussen verschillende soorten misdaden en karakters ontstaat een gecompliceerder beeld van daderschap. Dit komt tevens naar voren in de schuldvraag die daaraan verbonden is. Emeritus hoogleraar dr. Abram de Swaan, publiceerde in 2014 het boek Compartimenten van Vernietiging: over genocidale regimes en hun daders, dat precies deze spanning tussen daders en schuld beschrijft. Tijdens zijn lezing zal hij hierover verder uitweiden. Dr. Uğur Ümit Üngör vervolgt hierna het programma, waarbij hij de aandacht zal focussen op de rol van paramilitairen binnen genocide. Na de lunch zal dr. Christ Klep spreken over de moeizame verwerking van de genocide in Srebrenica door de Nederlandse staat. Als laatste is het woord aan mr. Reinhold Gallmetzer, Appeals Counsel bij het Internationaal Strafhof in Den Haag, die een juridische dimensie aan de dag zal toevoegen en daarbij vooral focust op de rol van elites binnen het georganiseerde systeem van massavernietiging. Aan het einde van de dag is er ruimte voor een discussie over de gepasseerde onderwerpen onder leiding van dr. Geraldien von Frijtag Drabbe Kunzel.

 

Programma

09.30-10.00 uur: inloop met koffie en thee

10.00-10.15 uur: opening door rector magnificus van de Universiteit Utrecht prof. dr. Bert van der Zwaan

10.15-10.30 uur: introductie door dagvoorzitter prof. dr. M.F. Kramer (Universiteit Utrecht)

10.30-11.15 uur: dr. Abram de Swaan (Universiteit van Amsterdam)

11.15-12.00 uur: dr. Uğur Ümit Üngör (NIOD, Universiteit Utrecht)

12.00-12.45 uur: lunch

12.45-13.30 uur: dr. Christ Klep (Universiteit Utrecht)

13.30-14.15 uur: mr. Reinhold Gallmetzer (International Criminal Court)

14.15-14.50 uur: discussie onder leiding van dr. Geraldien von Frijtag Drabbe Kunzel (Universiteit Utrecht)

14.50-15.00 uur: afsluiting

15.00-16.00 uur: afsluitende borrel

 

De dag vindt plaats in de Aula van het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht: Domplein 29, 3512 JE Utrecht. De toegang is vrij. In verband met de catering zouden wij graag een aanmelding van u ontvangen. U kunt u aanmelden door een e-mail te sturen naar hmd.uhsk@gmail.com.

Lees meer >
22-01-2016

Advertentie