Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Nieuws


UBO: Tentamentraining Moderne Geschiedenis

datum: 17-10-2016

De eerste tentamens komen er aan en om jullie goed voor te bereiden organiseert de UBO in samenwerking met de cursusdocenten van Moderne Geschiedenis weer tentamentrainingen. De training voor de Nederlandse studenten zal plaatsvinden op dinsdag 18 oktober om 19:30-21:00 in Drift 21, zaal 0.32. De training zal verzorgd worden door Dr. Frans Willem Lantink. De training voor de Internationale studenten zal ook plaatsvinden op dinsdag 18 oktober om 19:30-21:00, zaal wordt nog bekend gemaakt. De training zal verzorgd worden door Dr. Rachel Gillett.

Nieuwsoverzicht

Dramavoorstelling: Ich glaube, das ist das Leben

'Denk eens na, wat wil je? Welk vuur brandt er in het diepste van je hart?'

'Nou, ik wil bijvoorbeeld doen. En worden. En maken. En zo.'

Het is niet niks, een leven lang wachten op het moment dat je leven eindelijk bestemming en invulling krijgt. Zeker niet wanneer de verlangens en dromen van de één, die van de ander in de weg staan. 

De jonge, ambitieuze Andrew Ridgeley wil de wereld in, op zoek naar zingeving voor het leven, maar komt niet verder dan zijn voortuin: de legendarische Crossroads, waar een stokoude Robert Johnson nog altijd wacht op de komst van de duivel die hem groot zal maken. Bijzondere karakters ontmoeten elkaar, vreemde situaties ontvouwen zich. Een criminele ‘tweeling’ stuit op identiteitsproblemen. Een eenzame vrouw kan haar overleden moeder niet loslaten. Een hyperrationele zus walgt van haar overdadig poëtische broer. De Crossroads blijkt meer dan een plek die mensen slechts passeren.

11, 12 en 13 mei 2016 speelt de dramacommissie van de UHSK Ich glaube, das ist das Leben, een licht absurdistisch stuk van de hand van regisseurs Jesse en Bram. Een stuk over verlangen, ambitie, identiteit, kerrievogels en alles dat daar verder niets mee van doen heeft.

Wanneer:
11, 12 en 13 mei 2016
Inloop: 19:00 
Aanvang: 19:30

Locatie:
ZIMIHC theater Wittevrouwen
Bouwstraat 55
3572 SP Utrecht

Kosten:
UHSK-leden €6,00 
Niet-leden €8,00

Kaarten:
Woensdag 13 april start de verkoop tijdens de wekelijkse UHSK-borrel.
Vanaf 14 april zijn de kaarten te koop op de UHSK-kamer (Drift 21, kamer 1.06). Openingstijden UHSK-kamer: ma – vr van 10:00 tot 17:00.

Vragen? 
dracouhsk@gmail.com

Lees meer >
07-04-2016
Departementsreis Parijs

Van 5 tot en met 8 mei neemt de UHSK jullie mee naar Parijs! Samen met twee docenten, Ido de Haan en Jeroen Koch, zullen we deze prachtige stad vol geschiedenis gaan ontdekken. 
De reis zal als thema de vele revoluties die de stad heeft meegemaakt hebben. Hieronder valt natuurlijk de Revolutie van 1789, maar ook die van 1848, de culturele revoluties en de studentenrevolutie van van 1968.

Om enig idee te krijgen van wat we allemaal gaan doen in Parijs, hier onder voorbehoud een paar voorbeelden van wat er op het programma staat:
Ido de Haan en Jeroen Koch laten ons tijdens een wandeling van de Bastille tot de Concorde vele interessante plekken zien die relevant zijn geweest tijdens de vele revoluties van Parijs. Ook bezoeken we Musée d ‘Orsay, waar niet alleen het gebouw alleen al heel bijzonder is, maar ook prachtige Boheemse kunst te zien is. In het Centre d´histoire de Science, zal Nicolas Roussellier ons wat vertellen over de studentenrevolutie van ’68. We zullen de kathedraal Saint Denis bezoeken, waar de Franse koningen begraven liggen, door de steegjes en over de pleintjes van Montmartre lopen en chillen op de trappen van de Sacré-Cœur. Als kers op de taart bezoeken we op de terugweg het paleis Versailles, waar we de luxe vertrekken mogen bekijken en genoeg vrije tijd zal zijn om door de prachtige tuinen te lopen.

De reis zal 155 euro kosten, waar je busrit, je hostel, je ontbijt en natuurlijk het gehele culturele programma bij inbegrepen zitten.

De inschrijving begint op 29 maart om 10:00, op de UHSK-kamer. Je kan je uiterlijk tot en met donderdag 7 april inschrijven. Denk eraan je ID of je paspoort mee te nemen. Er zijn maar vijftig plekken beschikbaar, dus wees er snel bij! 

Lees meer >
29-03-2016

Advertentie