Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Nieuws


Dinsdag 14 juni vindt de Von der Dunk-lezing plaats!

datum: 31-05-2016

De Von der Dunk-lezing zal dit jaar gehouden op 14 juni in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht. De Utrechtse Historische Studentenkring organiseert jaarlijks deze lezing ter ere van erelid, oud-praeses en beroemd historicus Hermann von der Dunk. Dit jaar zal em. prof. dr. Abram de Swaan als spreker optreden. De Swaan is één van Nederlands bekendste sociologen. Voor zijn hele oevre ontving hij onder andere de P.C. Hooftprijs in 2008. Daarnaast is hij bekend van zijn columns in het NRC Handelsblad.

Het onderwerp van de lezing is 'Fundamentalisme als reactie op vrouwenemancipatie'. Aanmelden is gratis en kan door een mail te sturen naar info@uhsk.nl o.v.v. naam & Von der Dunk-lezing. De inloop is om 18:30. De lezing zal om 19:00 beginnen.

Nieuwsoverzicht

Lustrumfeest Trip to Wonderland

De lustrumweek mag dan voorbij zijn, de festiviteiten gaan nog het hele jaar door! Dit jaar viert niet alleen de UHSK, maar ook vijf andere Utrechtse studieverenigingen hun lustrum. Albion, Hucbald, SGS, Sticky, SV Contact en UHSK bundelen hun krachten en duiken samen door het konijnenhol Wonderland in. Alice en Lucy zullen je hier opwachten om je met de juiste speed richting het universum te lanceren. Regenbogen, eenhoorns en de Mad Hatter zullen je opwachten om helemaal loesoe in the sky met diamonds te gaan. 

Hier koop je een ticket, neem je de rit en gaan we op in rook. Hier krijg je niet de keuze om de rode of de blauwe pil te pakken. Hier krijg je ze allebei aangeleverd in een hersluitbaar zakje. Jouw verhaal eindigt in jouw (of een ander) bed maar even zul je in Wonderland vertoeven. Hier kijken we hoe diep konijnenholletjes gaan. Is dit het echte leven? Of is dit fantasie? De Hartenkoningin laat je aan een berg roosjes snuiven tot je zicht caleidoscopisch is.

Tijdens je Trip to Wonderland zal er Skittles Wodka te verkrijgen zijn aan de bar. Steek je tong uit, lik even hard aan die regenboog en proef de pot met goud.

♠ Line-up ♠
To be announced...

♧ Meer info ♧
Waar: de Helling
Wanneer: 16 Maart 
Tijd: 22:00 tot 4:00
Kosten: €4 VVK op de kamers, €5 aan de deur 

♚ Hoe kom ik daar? ♚
Van het padje af, richting het konijnenhol, sla bij Las Vegas links af, loop rechtdoor naar White Castle en negeer daarbij de grote rups bij de waterpijp. Na een halfvol of halfleeg kopje thee vervolg je de weg richting je auto. Dude, waar is deze gebleven? Don't worry, be happy, pluk onderweg een paddestoeltje en loop nog een rondje. We zien je vanzelf verschijnen!

Lees meer >
09-03-2016
Almanak reserveringslijst

Dames en heren, groot nieuws! Met trots presenteert de Almanakcommissie ‘Delirium’, de UHSK-Almanak voor het 18e lustrum. Maandenlang heeft de Almanakcommissie hard gewerkt om de mooiste verhalen en de meest hilarische anekdotes van de afgelopen vijf UHSK-jaren te verzamelen. Deze zoektocht is op delirische wijze vastgelegd in een spectaculaire almanak die over een maand gepresenteerd wordt tijdens de lustrumweek. Op de diesborrel op 2 maart in De Vingerhoed zal de almanak gepresenteerd worden, maar om zeker te zijn van een almanak kan je er nu al een reserveren.

 

Als je op de reserveringslijst wil komen, moet je:

 

  1. Een mail sturen naar Almanakcommissie@uhsk.nl met als titel ‘Reservering Almanak + JE NAAM’
  2. 15 euro overmaken naar NL39 INGB 0005 3603 14 onder vermelding ‘Reservering Almanak + JE NAAM’

Je komt alleen op de reserveringslijst als je deze beide acties onderneemt. Als je hebt gereserveerd kan je je almanak afhalen op de onthullingsborrel, of op de kamer na 2 maart.

 

Mocht je in het buitenland verblijven en niet in staat zijn om de almanak af te halen in Utrecht, dan kan deze eventueel verstuurd worden. Geef dit aan in je reserveringsmail. 

Lees meer >
01-03-2016

Advertentie