Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Nieuws


Het Nederlands Film Festival zoekt vrijwilligers!

datum: 22-06-2016

Van 21 t/m 30 september is Utrecht weer de filmhoofdstad van Nederland. Tien dagen lang is het feest en komen bezoekers, gasten en professionals samen om films, televisieseries, interactieve projecten en games te zien en te beleven. Ieder jaar melden enthousiaste vrijwilligers zich aan die het vaste team voor, tijdens en na het festival komen versterken. Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het NFF. Kom helpen in één van de diverse vrijwilligersteams! Als vrijwilliger bij het NFF werk je in een hecht team, waardoor je veel nieuwe mensen leert kennen. Bovendien kun je een groot deel van het programma en het filmbal gratis bezoeken. Kijk voor meer informatie en de verschillende functies op: www.filmfestival.nl/vrijwilligers

Nieuwsoverzicht

Departementsreis Parijs

Van 5 tot en met 8 mei neemt de UHSK jullie mee naar Parijs! Samen met twee docenten, Ido de Haan en Jeroen Koch, zullen we deze prachtige stad vol geschiedenis gaan ontdekken. 
De reis zal als thema de vele revoluties die de stad heeft meegemaakt hebben. Hieronder valt natuurlijk de Revolutie van 1789, maar ook die van 1848, de culturele revoluties en de studentenrevolutie van van 1968.

Om enig idee te krijgen van wat we allemaal gaan doen in Parijs, hier onder voorbehoud een paar voorbeelden van wat er op het programma staat:
Ido de Haan en Jeroen Koch laten ons tijdens een wandeling van de Bastille tot de Concorde vele interessante plekken zien die relevant zijn geweest tijdens de vele revoluties van Parijs. Ook bezoeken we Musée d ‘Orsay, waar niet alleen het gebouw alleen al heel bijzonder is, maar ook prachtige Boheemse kunst te zien is. In het Centre d´histoire de Science, zal Nicolas Roussellier ons wat vertellen over de studentenrevolutie van ’68. We zullen de kathedraal Saint Denis bezoeken, waar de Franse koningen begraven liggen, door de steegjes en over de pleintjes van Montmartre lopen en chillen op de trappen van de Sacré-Cœur. Als kers op de taart bezoeken we op de terugweg het paleis Versailles, waar we de luxe vertrekken mogen bekijken en genoeg vrije tijd zal zijn om door de prachtige tuinen te lopen.

De reis zal 155 euro kosten, waar je busrit, je hostel, je ontbijt en natuurlijk het gehele culturele programma bij inbegrepen zitten.

De inschrijving begint op 29 maart om 10:00, op de UHSK-kamer. Je kan je uiterlijk tot en met donderdag 7 april inschrijven. Denk eraan je ID of je paspoort mee te nemen. Er zijn maar vijftig plekken beschikbaar, dus wees er snel bij! 

Lees meer >
29-03-2016

Advertentie