Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Huidig bestuur


 

 

 

 

 

 

 

Op 13 september 2017 is het 92ste bestuur des Utrechtse Historische Studentenkrings ingehamerd door de Algemene Ledenvergadering. Behoudens de beperkingen volgens de statuten is het bestuur belast met het besturen van de vereniging. Dit houdt in contact met commissies, beheer van financiën en het maken van sluitende overeenkomsten en beslissingen. Het bestuur wordt hierin bijgestaan door de senaat, die advies kan geven en de kascommissie, die de financiële huishouding van de vereniging controleert. Het bestuur vertegenwoordigt de vereniging naar het departement, andere verenigingen en het SVO, VIDIUS en SGN. Het bestuur is verantwoording schuldig aan de Algemene Ledenvergadering.

Het 92ste bestuur des Utrechtse Historische Studentenkrings:

 

 

 

Esther Martens is als voorzitter eindverantwoordelijke voor alle zaken van de Utrechtse Historische Studentenkring. Tevens zit zij de Algemene Ledenvergaderingen voor, leidt de stuurgroep en het voorzittersoverleg en is zij verantwoordelijk voor het contact met het SVO. Zij is voorzitter van de vereniging.

 

 

 

 

 

 

 

Bart Blokland is als secretaris verantwoordelijk voor de inkomende en uitgaande post van de vereniging. Daarnaast notuleert hij de Algemene Ledenvergaderingen, stuurgroepen en het voorzittersoverleg. Hij heeft bovendien het laatste woord over wat wel en wat niet het archief in gaat.

 

Timo Houtekamer, de penningmeester, is verantwoordelijk voor de financiële administratie van de vereniging en houdt overzicht over de financiële middelen. Bovendien behoudt hij het overzicht over de financiële huishouding van de commissies en activiteiten.

 

Mayte Beekman is als commissaris onderwijs het aanspreekpunt voor het departement. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor studiegerelateerde  zaken zoals de meeloopdagen, cursuspanels, tentamentrainingen, arbeidsmarktoriëntatie en voorlichtingen over stages of onderwijsvernieuwingen.

 

Luke de Bruijn is als commissaris intern verantwoordelijk voor de interne activiteiten, zoals de liftwedstrijd en de kerstviering. Daarnaast beheert hij de website en de boekverkoop. Ook de viering van de vereniging, de Diesweek, valt onder zijn verantwoordelijkheid.

 

Kelly Hogervorst behoudt als commissaris extern het contact met instanties, zoals SGN, ISHA, VIDIUS en andere studieverenigingen. Zij organiseert ook de studiereis en is verantwoordelijk voor het boekenfonds.

 

 

Laatste nieuws

Ledenkorting theatervoorstelling over de ‘founding fathers’ van Nederland

 In 2018 is het precies 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige Oorlog begon. Theatergroep Aluin speelt aan de vooravond van dit herdenkingsjaar de voorstelling: ‘1609 Staakt het vuren’. Het is de eerste keer dat er theater wordt gemaakt over deze belangrijke periode in de Nederlandse ontstaansgeschiedenis. De meeslepende geschiedenisthriller gaat op 22 december in première in Theater Kikker in Utrecht. 

De dynamische voorstelling van Aluin gaat over de helden van de opstand tegen Spanje: legerleider Maurits en staatsman Johan Van Oldenbarnevelt. ‘1609 Staakt het vuren’ zoomt in op de wapenstilstand van 1609 tot 1621 tussen Nederland en Spanje. De rust op het slagveld is het startsein voor grote onrust binnen de muren van de republiek der zeven verenigde Nederlanden. De hoofdrolspelers komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wie trekt aan het langste eind? 

Schrijver Erik Snel vond het hoog tijd voor een theatertekst over de ontstaansgeschiedenis van Nederland: “We kennen onze eigen geschiedenis niet. Wie waren onze ‘founding fathers’ ? Waar refereert Mark Rutte aan als hij zegt dat hij “naar de sfeer van de Gouden Eeuw terug wil”? We hebben verhalen nodig om de geschiedenis in ons bewustzijn te krijgen. Juist nu, in tijden dat er veel rumoer is over identiteit en de zwarte bladzijdes uit onze geschiedenis, is het van belang om te weten hoe het precies in het verleden gegaan is.” 

Met veel humor, enthousiasme en verbazing brengen de jonge acteurs van Aluin de geschiedenis tot leven. ‘1609 Staakt het vuren’ speelt van 21 december tot en met 30 december in Theater Kikker in Utrecht. 

Met de UHSK hebben wij de mogelijkheid om gebruik te maken van een groepsactie die Aluin speciaal voor ons in het leven heeft geroepen. Als wij met een groep van minimaal 10 personen gaan, betalen wij slechts 14 euro voor een kaartje. Mocht je hier interesse in hebben, mail ons dan op info@uhsk.nl en vermeldt hierbij in ieder geval je naam. 

Lees meer >
29-11-2017

Advertentie