Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Samenwerking


De Utrechtse Historische StudentenKring, opgericht in 1926, is de studievereniging van de opleiding Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Het doel van de vereniging is de belangenbehartiging van haar leden middels het organiseren van een breed scala aan activiteiten. Deze activiteiten behelzen zowel de studie-inhoudelijke als de gezellige kant van de vereniging. Zo organiseren wij symposia, reizen, feesten, lezingen excursies, een jaarlijks gala, studie- en stagevoorlichtingen, een carrièredag en politieke cafés. Daarnaast hebben wij twee verenigingsbladen. Als laatste is de verkoop van boeken een integraal onderdeel van de vereniging.

Geschiedenisstudenten zijn breed opgeleide studenten met veel interesses, zoals literatuur, binnen- en buitenlandse politiek, kunst, reizen en het bezoeken van lezingen. Geschiedenisstudenten worden kortom opgeleid tot kritische en maatschappelijk geëngageerde studenten. De UHSK wil hierop inhaken en daaraan kunt u een bijdrage leveren. Onze activiteiten worden gefinancierd door contributie van de leden en in mindere mate door de verkoop van studieboeken. Om onze activiteiten goedkoper en daarmee toegankelijker te maken zijn wij altijd op zoek naar sponsoren.

Er zijn veel manieren om met ons samen te werken en bij te dragen aan onze vereniging. De UHSK heeft verschillende middelen tot haar beschikking om al haar leden te bereiken. Zo hebben de voorgenoemde verenigingsbladen een totale jaarlijkse oplage van 1600 exemplaren. De nieuwsbrief wordt maandelijks naar alle 1350 leden gestuurd. De 21 commissies met haar bij benadering 160 actieve commissieleden zijn wekelijks bezig activiteiten te organiseren die de hele vereniging bereiken. Naast advertenties kunt u op meerdere manieren uw logo of bedrijfsnaam laten zien bij onze activiteiten. Mocht u geinterresseerd zijn in het plaatsen van een advertentie, dan kunt u een kijkje nemen in onze samenwerkingsbrochure. Ten slotte heeft de UHSK via interstedelijke verbanden de mogelijkheid geschiedenisstudenten in heel Nederland te bereiken.

Mocht u interesse hebben om met ons samen te werken, dan kunt u contact opnemen met onze commissaris extern door te mailen naar info@uhsk.nl of door te bellen naar 030-2536449.

Wij horen graag van u!

Laatste nieuws

Ledenkorting theatervoorstelling over de ‘founding fathers’ van Nederland

 In 2018 is het precies 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige Oorlog begon. Theatergroep Aluin speelt aan de vooravond van dit herdenkingsjaar de voorstelling: ‘1609 Staakt het vuren’. Het is de eerste keer dat er theater wordt gemaakt over deze belangrijke periode in de Nederlandse ontstaansgeschiedenis. De meeslepende geschiedenisthriller gaat op 22 december in première in Theater Kikker in Utrecht. 

De dynamische voorstelling van Aluin gaat over de helden van de opstand tegen Spanje: legerleider Maurits en staatsman Johan Van Oldenbarnevelt. ‘1609 Staakt het vuren’ zoomt in op de wapenstilstand van 1609 tot 1621 tussen Nederland en Spanje. De rust op het slagveld is het startsein voor grote onrust binnen de muren van de republiek der zeven verenigde Nederlanden. De hoofdrolspelers komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wie trekt aan het langste eind? 

Schrijver Erik Snel vond het hoog tijd voor een theatertekst over de ontstaansgeschiedenis van Nederland: “We kennen onze eigen geschiedenis niet. Wie waren onze ‘founding fathers’ ? Waar refereert Mark Rutte aan als hij zegt dat hij “naar de sfeer van de Gouden Eeuw terug wil”? We hebben verhalen nodig om de geschiedenis in ons bewustzijn te krijgen. Juist nu, in tijden dat er veel rumoer is over identiteit en de zwarte bladzijdes uit onze geschiedenis, is het van belang om te weten hoe het precies in het verleden gegaan is.” 

Met veel humor, enthousiasme en verbazing brengen de jonge acteurs van Aluin de geschiedenis tot leven. ‘1609 Staakt het vuren’ speelt van 21 december tot en met 30 december in Theater Kikker in Utrecht. 

Met de UHSK hebben wij de mogelijkheid om gebruik te maken van een groepsactie die Aluin speciaal voor ons in het leven heeft geroepen. Als wij met een groep van minimaal 10 personen gaan, betalen wij slechts 14 euro voor een kaartje. Mocht je hier interesse in hebben, mail ons dan op info@uhsk.nl en vermeldt hierbij in ieder geval je naam. 

Lees meer >
29-11-2017

Advertentie