Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Samenwerking


De Utrechtse Historische StudentenKring, opgericht in 1926, is de studievereniging van de opleiding Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Het doel van de vereniging is de belangenbehartiging van haar leden middels het organiseren van een breed scala aan activiteiten. Deze activiteiten behelzen zowel de studie-inhoudelijke als de gezellige kant van de vereniging. Zo organiseren wij symposia, reizen, feesten, lezingen excursies, een jaarlijks gala, studie- en stagevoorlichtingen, een carrièredag en politieke cafés. Daarnaast hebben wij twee verenigingsbladen. Als laatste is de verkoop van boeken een integraal onderdeel van de vereniging.

Geschiedenisstudenten zijn breed opgeleide studenten met veel interesses, zoals literatuur, binnen- en buitenlandse politiek, kunst, reizen en het bezoeken van lezingen. Geschiedenisstudenten worden kortom opgeleid tot kritische en maatschappelijk geëngageerde studenten. De UHSK wil hierop inhaken en daaraan kunt u een bijdrage leveren. Onze activiteiten worden gefinancierd door contributie van de leden en in mindere mate door de verkoop van studieboeken. Om onze activiteiten goedkoper en daarmee toegankelijker te maken zijn wij altijd op zoek naar sponsoren.

Er zijn veel manieren om met ons samen te werken en bij te dragen aan onze vereniging. De UHSK heeft verschillende middelen tot haar beschikking om al haar leden te bereiken. Zo hebben de voorgenoemde verenigingsbladen een totale jaarlijkse oplage van 1600 exemplaren. De nieuwsbrief wordt maandelijks naar alle 1350 leden gestuurd. De 21 commissies met haar bij benadering 160 actieve commissieleden zijn wekelijks bezig activiteiten te organiseren die de hele vereniging bereiken. Naast advertenties kunt u op meerdere manieren uw logo of bedrijfsnaam laten zien bij onze activiteiten. Mocht u geinterresseerd zijn in het plaatsen van een advertentie, dan kunt u een kijkje nemen in onze samenwerkingsbrochure. Ten slotte heeft de UHSK via interstedelijke verbanden de mogelijkheid geschiedenisstudenten in heel Nederland te bereiken.

Mocht u interesse hebben om met ons samen te werken, dan kunt u contact opnemen met onze commissaris extern door te mailen naar info@uhsk.nl of door te bellen naar 030-2536449.

Wij horen graag van u!

Laatste nieuws

Historicidagen 2017

In augustus 2017 worden de Historicidagen georganiseerd: drie dagen vol met lezingen, debatten en workshops om de samenwerking tussen alle soorten (kunst)historici te bevorderen, de diversiteit en dynamiek van de historische praktijk te tonen en nieuwe inspiratie op te doen. Deel jouw expertise, project of passie en werk mee aan de inhoud van het programma. Stuur je voorstel in vóór 15 januari 2017. 

Waarom Historicidagen? 
Historici staan midden in de samenleving. Maar hoe goed kennen historici uit verschillende maatschappelijke domeinen elkaar? Om de samenwerking tussen alle soorten historici te bevorderen, nam
KNHG, de beroepsorganisatie van Nederlandse historici, het initiatief tot de Historicidagen. Ook de UHSK helpt mee met het organiseren van de Historicidagen. 

Wat zijn de Historicidagen? 
De Historicidagen zijn een driejaarlijks terugkerende ontmoeting in de ruimste zin van het woord: markt, beurs, arena, congres. Hier vind je een staalkaart van het historisch bedrijf en kan je meepraten over de frontlijnen en uitdagingen in het actuele historische debat.

Voor wie zijn de Historicidagen?
De Historicidagen staan open voor allen die beroepsmatig met het verleden bezig zijn: docenten, studenten, medewerkers van archieven, musea en andere erfgoedinstellingen, zelfstandig ondernemers, onderzoekers en andere historische professionals. 

Werk mee aan het programma van de Historicidagen 2017
Het programma van de Historicidagen biedt een breed scala aan plenaire lezingen, presentaties, debatten, manifestaties en voorstellingen. Daarnaast is er ruimte voor een groot aantal parallelsessies (2 uur) waarin historici hun eigen werk kunnen presenteren.

Deel je expertise, projecten, ideeën of vragen en stuur vóór 15 januari 2017 een voorstel naar de Programmacommissie. Je kan een individueel paper indienen, maar je kan ook als groep of organisatie een idee voor een hele parallelsessie inzenden. Kijk voor de spelregels op de website.

Kosten
Bij early bird registratie vóór 15 mei 2017 is de toegangsprijs voor de Historicidagen €100, voor studenten/promovendi €50, inclusief koffie, thee, lunch en een feestelijke avond met muziek. Na 15 mei 2017 zijn de toegangsprijzen respectievelijk €130 en €80.

KNHG-leden krijgen korting: bij registratie voor 15 mei 2017 is de toegangsprijs €80; voor studenten/promovendi leden €35. Na 15 mei 2017 betalen KNHG-leden respectievelijk €110; studenten €65.

Vragen? Aarzel niet contact op te nemen met Marijke Huisman, projectsecretaris Historicidagen, marijke.huisman@huygens.knaw.nl 

 

Klik hier voor de website van de Historicidagen.

Lees meer >
09-05-2017

Advertentie