Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Introductiecommissie


Elk jaar wordt er voor toekomstige geschiedenisstudenten een introductie georganiseerd. Dit is verdeeld in twee gedeeltes, namelijk het introductiekamp en de facultaire dagen. Tijdens het introductiekamp leer je, je mede werkgroepgenoten goed kennen door de vele activiteiten en feesten die de Introductiecommissie, kortweg de IC, geregeld heeft. De IC wordt elk jaar weer door het Departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis aangesteld. De IC van 2016-2017 bestaat uit de volgende mensen:

 

Kelly Hogervorst - voorzitter

Bram Benthem - secretaris

Askin Ceylan - penningmeester

Max van Meer - Commissaris Kamp

Jacob Uwland - Commissaris Facultaire dagen

 

Alle vijf zijn wij door middel van de studievereniging de Utrechtse Historische Studentenkring, kortweg UHSK, actief betrokken bij de studie Geschiedenis. Door onze betrokkenheid bij de UHSK zijn we ervaren in het organiseren van grote evenementen zoals een introductieweek. Daarnaast zijn we ook goed op de hoogte van hoe je op de beste manier de vrije tijd naast je studie kunt besteden. Mocht je vragen hebben over de studie Geschiedenis, de studievereniging UHSK, vrijetijdsbestedingen in Utrecht of andere zaken, dan kun je altijd bij ons terecht!

 

Nieuwsgierig naar de introductieweek? Klik hier om direct naar de website van de Introductiecommissie te gaan! Of neem alvast een kijkje op de facebook-pagina van de IC. Voor meer informatie over de opleiding en inschrijving bij de studie kijk op de website van de opleiding hier!

Laatste nieuws

Historicidagen 2017

In augustus 2017 worden de Historicidagen georganiseerd: drie dagen vol met lezingen, debatten en workshops om de samenwerking tussen alle soorten (kunst)historici te bevorderen, de diversiteit en dynamiek van de historische praktijk te tonen en nieuwe inspiratie op te doen. Deel jouw expertise, project of passie en werk mee aan de inhoud van het programma. Stuur je voorstel in vóór 15 januari 2017. 

Waarom Historicidagen? 
Historici staan midden in de samenleving. Maar hoe goed kennen historici uit verschillende maatschappelijke domeinen elkaar? Om de samenwerking tussen alle soorten historici te bevorderen, nam
KNHG, de beroepsorganisatie van Nederlandse historici, het initiatief tot de Historicidagen. Ook de UHSK helpt mee met het organiseren van de Historicidagen. 

Wat zijn de Historicidagen? 
De Historicidagen zijn een driejaarlijks terugkerende ontmoeting in de ruimste zin van het woord: markt, beurs, arena, congres. Hier vind je een staalkaart van het historisch bedrijf en kan je meepraten over de frontlijnen en uitdagingen in het actuele historische debat.

Voor wie zijn de Historicidagen?
De Historicidagen staan open voor allen die beroepsmatig met het verleden bezig zijn: docenten, studenten, medewerkers van archieven, musea en andere erfgoedinstellingen, zelfstandig ondernemers, onderzoekers en andere historische professionals. 

Werk mee aan het programma van de Historicidagen 2017
Het programma van de Historicidagen biedt een breed scala aan plenaire lezingen, presentaties, debatten, manifestaties en voorstellingen. Daarnaast is er ruimte voor een groot aantal parallelsessies (2 uur) waarin historici hun eigen werk kunnen presenteren.

Deel je expertise, projecten, ideeën of vragen en stuur vóór 15 januari 2017 een voorstel naar de Programmacommissie. Je kan een individueel paper indienen, maar je kan ook als groep of organisatie een idee voor een hele parallelsessie inzenden. Kijk voor de spelregels op de website.

Kosten
Bij early bird registratie vóór 15 mei 2017 is de toegangsprijs voor de Historicidagen €100, voor studenten/promovendi €50, inclusief koffie, thee, lunch en een feestelijke avond met muziek. Na 15 mei 2017 zijn de toegangsprijzen respectievelijk €130 en €80.

KNHG-leden krijgen korting: bij registratie voor 15 mei 2017 is de toegangsprijs €80; voor studenten/promovendi leden €35. Na 15 mei 2017 betalen KNHG-leden respectievelijk €110; studenten €65.

Vragen? Aarzel niet contact op te nemen met Marijke Huisman, projectsecretaris Historicidagen, marijke.huisman@huygens.knaw.nl 

 

Klik hier voor de website van de Historicidagen.

Lees meer >
09-05-2017

Advertentie