Voor een juiste weergave van de site dient u javascript in te schakelen
Login voor leden
email
password

Introductiecommissie


Elk jaar wordt er voor toekomstige geschiedenisstudenten een introductie georganiseerd. Dit is verdeeld in twee gedeeltes, namelijk het introductiekamp en de facultaire dagen. Tijdens het introductiekamp leer je, je mede werkgroepgenoten goed kennen door de vele activiteiten en feesten die de Introductiecommissie, kortweg de IC, geregeld heeft. De IC wordt elk jaar weer door het Departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis aangesteld. De IC van 2016-2017 bestaat uit de volgende mensen:

 

Kelly Hogervorst - voorzitter

Bram Benthem - secretaris

Askin Ceylan - penningmeester

Max van Meer - Commissaris Kamp

Jacob Uwland - Commissaris Facultaire dagen

 

Alle vijf zijn wij door middel van de studievereniging de Utrechtse Historische Studentenkring, kortweg UHSK, actief betrokken bij de studie Geschiedenis. Door onze betrokkenheid bij de UHSK zijn we ervaren in het organiseren van grote evenementen zoals een introductieweek. Daarnaast zijn we ook goed op de hoogte van hoe je op de beste manier de vrije tijd naast je studie kunt besteden. Mocht je vragen hebben over de studie Geschiedenis, de studievereniging UHSK, vrijetijdsbestedingen in Utrecht of andere zaken, dan kun je altijd bij ons terecht!

 

Nieuwsgierig naar de introductieweek? Klik hier om direct naar de website van de Introductiecommissie te gaan! Of neem alvast een kijkje op de facebook-pagina van de IC. Voor meer informatie over de opleiding en inschrijving bij de studie kijk op de website van de opleiding hier!

Laatste nieuws

Ledenkorting theatervoorstelling over de ‘founding fathers’ van Nederland

 In 2018 is het precies 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige Oorlog begon. Theatergroep Aluin speelt aan de vooravond van dit herdenkingsjaar de voorstelling: ‘1609 Staakt het vuren’. Het is de eerste keer dat er theater wordt gemaakt over deze belangrijke periode in de Nederlandse ontstaansgeschiedenis. De meeslepende geschiedenisthriller gaat op 22 december in première in Theater Kikker in Utrecht. 

De dynamische voorstelling van Aluin gaat over de helden van de opstand tegen Spanje: legerleider Maurits en staatsman Johan Van Oldenbarnevelt. ‘1609 Staakt het vuren’ zoomt in op de wapenstilstand van 1609 tot 1621 tussen Nederland en Spanje. De rust op het slagveld is het startsein voor grote onrust binnen de muren van de republiek der zeven verenigde Nederlanden. De hoofdrolspelers komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wie trekt aan het langste eind? 

Schrijver Erik Snel vond het hoog tijd voor een theatertekst over de ontstaansgeschiedenis van Nederland: “We kennen onze eigen geschiedenis niet. Wie waren onze ‘founding fathers’ ? Waar refereert Mark Rutte aan als hij zegt dat hij “naar de sfeer van de Gouden Eeuw terug wil”? We hebben verhalen nodig om de geschiedenis in ons bewustzijn te krijgen. Juist nu, in tijden dat er veel rumoer is over identiteit en de zwarte bladzijdes uit onze geschiedenis, is het van belang om te weten hoe het precies in het verleden gegaan is.” 

Met veel humor, enthousiasme en verbazing brengen de jonge acteurs van Aluin de geschiedenis tot leven. ‘1609 Staakt het vuren’ speelt van 21 december tot en met 30 december in Theater Kikker in Utrecht. 

Met de UHSK hebben wij de mogelijkheid om gebruik te maken van een groepsactie die Aluin speciaal voor ons in het leven heeft geroepen. Als wij met een groep van minimaal 10 personen gaan, betalen wij slechts 14 euro voor een kaartje. Mocht je hier interesse in hebben, mail ons dan op info@uhsk.nl en vermeldt hierbij in ieder geval je naam. 

Lees meer >
29-11-2017

Advertentie